1924-2024: Ένας αιώνας ΑΕΚ - Το μεγάλο αφιέρωμα της Ερασιτεχνικής

1924-2024: Ένας αιώνας ΑΕΚ - Το μεγάλο αφιέρωμα της Ερασιτεχνικής
Photo Credits: INTIME

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με ένα μεγάλο αφιέρωμα θυμάται τις σημανικότερες στιγμές στα 100 χρόνια ζωής του ενδοξότερου συλλόγου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα που αφορά την ιστορία όλων των τμημάτων της ΑΕΚ, η Ερασιτεχνική τιμάει και γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Το αφιέρωμα της Ερασιτεχνικής αναφέρει:

Η τρισχιλιετής παρουσία του ελληνισμού στα Παράλια της Μικράς Ασίας τερματίστηκε βίαια με την καταστροφή της Σμύρνης και των γύρω περιοχών το 1922. Η πληγή άνοιξε και δεν έκλεισε ποτέ… Μέχρι το 1924, οι Ρωμιοί αποχωρούσαν από μόνοι τους από την Πόλη και όλη την ευρύτερη περιοχή. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο… Οι αδερφοί τους έφυγαν, έλειπαν από τα τραπέζια…

Η έλευση στην Ελλάδα και την Αθήνα δεν ήταν εύκολη. Ούτε η προσαρμογή στη νέα κατάσταση. Όμως, πριν χτίσουν τα νέα τους σπίτια οι πρόσφυγες, οι πιο υπερήφανοι άνθρωποι του κόσμου, θέλησαν να δείξουν ποιοι είναι. Να στήσουν το νέο τους πραγματικό σπίτι. Αυτό που θα δηλώνει ΠΑΝΤΑ και για ΠΑΝΤΑ την ταυτότητά τους.

Έτσι, επιφανείς Πολίτες, με μπροστάρη τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, μία μέρα σαν σήμερα, στις 13 Απριλίου του 1924 συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα των Αδελφών Ιωνά, στην τότε «στοά Λουξ» της οδού Βερανζέρου στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν την υπογραφή τους για να γεννηθεί το μεγαλύτερο κοινωνικό και αθλητικό φαινόμενο της χώρας, η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, χωρίς καλά-καλά να έχουν βρει τα πατήματά τους, οι υπερήφανοι Ρωμιοί δημιούργησαν το μεγαλύτερο Σωματείο της Ελλάδας.

Από την πρώτη μέρα, η ΑΕΚ δήλωνε υπερήφανα το τι ήταν. Η ομάδα της Πόλης, η ομάδα της προσφυγιάς, η ομάδα που μπορεί να ιδρύθηκε το 1924, όμως έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στην ελληνική και βυζαντινή ιστορία.

Σήμα ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, υπερήφανος και άγρυπνος φρουρός της Αυτοκρατορίας και χρώματα αυτά που δηλώνουν την ιστορία και το μέλλον: το κίτρινο του χρυσού παρελθόντος και του υπέρλαμπρου μέλλοντος και το μαύρο του πένθους και της προσφυγιάς, που πάντα θα θυμόμαστε.
Οι διοικούντες της ΑΕΚ δημιούργησαν τα πρώτα τμήματα του Συλλόγου άμεσα. Ιδρύθηκαν τα τμήματα του ποδοσφαίρου, της καλαθοσφαίρισης, του στίβου και της πετοσφαίρισης. Με την πάροδο των χρόνων, τα χρώματα και το έμβλημα της ΑΕΚ πέρασαν σε όλα τα γήπεδα, σε όλα τα σπορ. Άλλωστε, η ΑΕΚ είναι παντού. Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αφιέρωμα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X