Ο Γκάτσι μπορεί να γίνει τα πάντα, φυσικά και game changer

Ο Γκάτσι μπορεί να γίνει τα πάντα, φυσικά και game changer
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το ψάξιμο του Αλμέιδα στον παίκτη που θα του κάνει μια από τις κομβικές δουλειάς μέσα στο γήπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ματς με τον ΠΑΟΚ για την ΑΕΚ πέρασε και ότι έγραψε, δεν γυρίζει πίσω για να ξεγράψει. Σε επίπεδο αποτελέσματος. Όμως στο αγωνιστικό κομμάτι, έγιναν και βγήκαν πράγματα που ο Αλμέιδα δεν θα τα προσπεράσει. Και που μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα για τις υπόλοιπες έξι μάχες μέχρι και το φινάλε.

Ο Αλμέιδα έδειξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πως το έψαχνε (και το ψάχνει ακόμα) πολύ στο κομμάτι το τακτικό, για να βρει την φόρμουλα που θα του δώσει όσα αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει αυτή η ΑΕΚ. Το ίδιο φάνηκε, για να μην το ξεχνάμε και στο ματς στην Λεωφόρο. Εκεί δοκίμασε ένα σχήμα με τον Τσούμπερ στα άκρα και με τον Μάνταλο πίσω από τον φορ.

Δεν λειτούργησε καθόλου, ακόμα και όταν το παιχνίδι στο πρώτο κομμάτι του ματς, πήγε ακριβώς εκεί που το ήθελε η ΑΕΚ. Και η συνθήκη ήταν αυτή που τις περισσότερες φορές, ευνοεί απολύτως το παιχνίδι της. Αυτή την φορά δεν τράβηξε καθόλου και ίσως αυτό έπαιξε και σημαντικό ρόλο κυρίως στο γεγονός πως η ΑΕΚ δεν πήγε το ματς από το 0-1 στο 0-2 για να το τελειώσει.

Με τον ΠΑΟΚ ο Αλμέιδα έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έβαλε τον Γκατσίνοβιτς σε ρόλο πίσω από τον φορ και άφησε την δουλειά στα δυο άκρα, σε δυο παίκτες που ξέρουν καλά την δουλειά του ακραίου. Αυτό λειτούργησε και μάλιστα πολύ καλά. Πρώτον διότι ο Γκατσίνοβιτς τα ξέρει τα κατατόπια στον άξονα και λειτουργεί καλά στους χώρους που βρίσκει. Δεύτερον διότι απελευθερώθηκε πολύ και ο Πίνεδα, που πήρε πολύ παιχνίδι στα πόδια του ειδικά στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού.

Η αλήθεια είναι πως και ο Μεξικανός αλλά και πολύ περισσότερο ο Γκατσίνοβιτς, ξόδεψαν πολλές δυνάμεις και πολλή ενέργεια για να υπηρετήσουν τον ρόλο τους σωστά και να λειτουργήσει καλά το σχήμα. Και κάποια στιγμή ο Γκάτσι έδειχνε να έχει ξεμείνει από βενζίνη. Ειδικά όταν μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό συμπέρασμα απ’ όλο αυτό.

Αν ο Τσούμπερ είναι ντεφορμέ, όπως φαίνεται και ο Αραούχο μακριά από τον καλό του εαυτό, όπως επίσης φαίνεται, ο Γκατσίνοβιτς μοιάζει μια εξαιρετική λύση για την θέση πίσω από τον φορ. Είναι άλλωστε μια θέση, που είναι πολύ κομβική για τον τρόπο που θέλει ο Αλμέιδα να λειτουργεί το αγωνιστικό του μοντέλο. Όταν την δουλειά την έκανε καλά πρώτα ο Αραούχο και μετά ο Τσούμπερ, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, συνολικά η ΑΕΚ έκανε σωστά την δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε και ο Γκατσίνοβιτς, με διαφορετικό τρόπο θα κάνει την δουλειά πίσω από τον φορ σε σχέση με τον Αραούχο και τον Τσούμπερ. Ίσως να είναι λίγο πιο κοντά σ’ αυτό που έκανε ο Ελβετός. Σίγουρα όμως ο Γκάτσι έχει και την ποιότητα, αλλά και την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και την γρήγορη σκέψη, για να μπορέσει να ανταποκριθεί πολύ καλά σ’ αυτό που θέλει ο Αλμέιδα από τον παίκτη που θα βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, η ΑΕΚ για να κυνηγήσει και στο τέλος να πάρει το πρωτάθλημα, χρειάστηκε έναν game changer, όταν και πάλι ο Αλμέιδα έψαχνε αγωνιστικές λύσεις. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Τσούμπερ. Τότε ο Πελάδο επιστράτευσε τον Ελβετό για να παίξει σε ρόλο φορ στην κορυφή της επίθεσης, όταν κάποια στιγμή βρέθηκε χωρίς Γκαρσία και χωρίς Φαν Βέερτ και εκείνος τελικά βγήκε πρώτος σκόρερ των Play Offs. Παίζοντας είτε κορυφή, είτε πίσω από τον φορ.

Η ΑΕΚ σε μια ίδια… αναζήτηση

Τώρα και πάλι ο Αλμέιδα ψάχνει για τον game changer. Δεν ξέρω αν στο μυαλό του Ματίας, ειδικά μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, έχει μπει ο Γκατσίνοβιτς. Μ’ αυτά που είδε, είναι πολύ πιθανό. Σίγουρα ο Γκάτσι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να γίνει τα πάντα. Και ως προς την θέση και ως προς τον ρόλο μέσα στο γήπεδο. Θυμίζω πως όταν ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γίνει καθοριστικός στην κατάκτηση του νταμπλ, παίζοντας ως αριστερός ακραίος επιθετικός.

Ειδικά από την στιγμή που μόλις είχε κλείσει μια σεζόν, στην οποία είχε αλλάξει εντελώς την φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού, παίζοντας κυρίως πίσω από τον φορ. Θυμίζω πως ο Γκάτσι ήταν η μοναδική μεταγραφή που είχαν κάνει τότε οι πράσινοι μήνα Γενάρη και είχαν μεταμορφωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μέχρι κατάκτηση κυπέλλου έφτασαν.

Δεν ξέρω αν ο Γκατσίνοβιτς θα γίνει τελικά ο φετινός game changer της ΑΕΚ στα Play Offs. Δεν ξέρω καν εάν θα μονιμοποιηθεί σ’ αυτή την θέση πίσω από τον φορ, που λειτούργησε καλά. Κάτι που για να γίνει, θα πρέπει να μονιμοποιηθούν στα δυο άκρα της επίθεσης ο Ελίασον και ο Άμραμπατ ή να πάρει πράγματα στο αριστερό άκρο από τον Φερνάντες ή ακόμα και από τον Πισάρο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και σίγουρα όλα αυτά τα έχει σκεφτεί ο Αλμέιδα. Και ένας βασικός λόγος που τα έχει σκεφτεί, είναι πως ο Γκάτσι μπορεί να υπηρετήσει όλους τους ρόλους μέσα στο γήπεδο και μάλιστα εξαιρετικά. Φυσικά και του game changer, το έδειξε με τον ΠΑΟΚ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X