Όλα τα κακά έχει κάνει η ΑΕΚ στον εαυτό της, ας αποφύγει το τελευταίο

Όλα τα κακά έχει κάνει η ΑΕΚ στον εαυτό της, ας αποφύγει το τελευταίο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αυτοκτονική διάθεση της ΑΕΚ που όμως έχει βαθύτερες αιτίες από ένα ακόμα παιχνίδι που της γλίστρησε από τα χέρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα σημάδια δεν είναι καλά αντιθέτως είναι εξόχως ανησυχητικά. Δέκα φορές (έως τώρα) φέτος η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ δίχως στο τέλος να φτάσει στη νίκη, κατάσταση η οποία ξεπερνά ακόμα και το ρητό η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Εδώ πλέον μιλάμε για συνήθεια.

Αυτή η πολύ περίεργη σεζόν, με τα πάνω και τα κάτω της, με ωραίες βραδιές αλλά και πολλή στεναχώρια η οποία απορρέει από τη διαπίστωση ότι η ομάδα σε πολλές περιπτώσεις έχει αδικήσει τον εαυτό της και έχει βγάλει μόνη της τα μάτια της, παραμένει ζωντανή. Όσο και επικίνδυνη. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ισχύει για όλους τους διεκδικητές ότι μπορούν να τερματίσουν από την πρώτη έως και την τέταρτη θέση. Ισχύει ότι στο τέλος μπορεί να πανηγυρίζουν ως πρωταθλητές αλλά και να εξαρτώνται από το τελικό του Κυπέλλου για το αν θα βγουν στην Ευρώπη.

Αυτά ισχύουν λοιπόν και για την ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα είπε πολύ σωστά ότι αυτοί που είναι δυνατοί πνευματικά προχωρούν και εκείνοι που δεν το πιστεύουν μένουν πίσω. Δυστυχώς έχουν σε όλους μας δημιουργηθεί υποψίες ότι ίσως υπάρχουν παίκτες στην Ένωση που αρχίζουν να λυγίζουν στο βάρος των στιγμών και της πίεσης. Αν αυτή είναι μια άδικη για εκείνους θεώρηση, υπάρχουν τα ματς για να το αποδείξουν. Τίποτα δεν χάθηκε, όμως το πράγμα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.

Έναν χρόνο πριν, απέναντι σε έναν βασικό αντίπαλο (ΠΑΟ) καθώς ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δεν έδειχναν ικανοί να χτυπήσουν τον τίτλο έως το τέλος, η ομάδα έπειθε ότι στο φινάλε θα είναι η πρωταθλήτρια παρόλο που και τότε κλωτσούσε ευκαιρίες. Φέτος, κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο, αν και καταφέρνει να παίρνει κεφάλι στα δύσκολα παιχνίδια, σου δίνει την εντύπωση ότι στο τέλος θα κάνει αυτό που δεν πρέπει για να τις γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια. Μπαίνει καλά στα ματς, τα οδηγεί εκεί που θέλει αλλά δεν τα διαχειρίζεται σωστά. Και δυστυχώς για εκείνη, τα παραδείγματα είναι πολλά, πάρα πολλά.

Όποιο κακό θα μπορούσε να έχει κάνει στον εαυτό της, το έχει πετύχει. Έχει χάσει βαθμούς απέναντι σε μεγάλους και μικρούς με τρόπους που σε κάνουν να απορείς για την αφέλειά της αλλά και κατά περιπτώσεις για την έλλειψη εμπιστοσύνη στον ίδιο τον εαυτό της. Αυτό που έκανε χθες με τον ΠΑΟΚ, καταμαρτυρούσε μία παθογένεια που έχει πλέον παγιωθεί στα τελευταία κομμάτια των αγώνων.

Ίδια ακριβώς ήταν η στάση της και απέναντι στον Ολυμπιακό, ασχέτως με το ότι οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο ημίωρο σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν και στο τέλος ηττήθηκαν. Παρατηρούμε δηλαδή μία αντιστροφή της περυσινής κατάστασης, όταν η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ανέβαζε στροφές στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων και είτε γυρνούσε καταστάσεις είτε εξασφάλιζε τη διατήρηση των έως τότε κεκτημένων της μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση δύσκολα γυρίζει αγωνιστικά, εκτός εάν βρεθούν ποδοσφαιριστές που θα βγουν μπροστά σε μία περίοδο που είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει ανάγκη από φρισκάδα και η εμπιστοσύνη σε περισσότερα πρόσωπα. Από την άλλη υπάρχουν μπροστά τα παιχνίδια ώστε η ΑΕΚ να το παλέψει και πάλι έως την τελευταία αγωνιστική. Είναι τρελό και μόνο να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε ότι με ένα βαθμό πίσω από την κορυφή, θα παραδώσει το πνεύμα της. Έχει κάνει πολλά στον εαυτό της αλλά αυτό πραγματικά θα ήταν το χειρότερο τώρα που οφείλει απαντήσεις πρώτα σε εκείνον και μετά σε όλους τους άλλους.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X