Δύο ντέρμπι που έδειξαν στην ΑΕΚ όσα πρέπει και δεν πρέπει να ακολουθήσει

Δύο ντέρμπι που έδειξαν στην ΑΕΚ όσα πρέπει και δεν πρέπει να ακολουθήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη χλωμή εικόνα της Ένωσης, την ήττα που μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογική αλλά και την αναγκαιότητα να αλλάξει πράγματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι τόσες πολλές οι σκέψεις μετά από μία ήττα σαν και αυτή, τόσο μεγάλο το παράπονο για όσα η ομάδα κάνει στον ίδιο τον εαυτό της. Πραγματικά, το πιστεύω ακράδαντα ότι αν χάσει τελικά αυτό το πρωτάθλημα αυτό, θα έχει συμβεί επειδή εκείνη θα το έχει δώσει, δεν θα το έχουν πάρει οι άλλοι.

Προέχει όμως να δούμε τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθεί αυτό. Η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της, αλλά μετά από καιρό βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο «πρέπει». Η νίκη επί του ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, δεν είναι απλά απαραίτητη για να σβήσει την προηγούμενη ήττα στη λεωφόρο. Είναι το αποτέλεσμα που θα της δώσει ξανά βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ.

Στην ισοπαλία, θα λέμε ότι ασφαλώς και τίποτα δεν θα έχει κριθεί γνωρίζοντας ωστόσο ότι η ομάδα θα έχει να δώσει δύο εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και να φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό τον οποίο δεν έχει κερδίσει στα τελευταία δύο παιχνίδια που έχουν οι δυο τους παίξει.

Καλά, το ενδεχόμενο της ήττας ούτε να του σκέφτομαι δεν θέλω… Ασφαλώς και σε μία τέτοια απευκταία περίπτωση θα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά θεωρώ ότι πλέον θα είναι περισσότερο τέτοιες (δηλαδή μαθηματικές) παρά ουσιαστικές. Και κάπως έτσι λέω ότι φτάσαμε στο σημείο αυτό, που δεν είναι ασφαλώς το λεγόμενο «μηδέν», άλλα λίγα βήματα πριν απ’ αυτό.

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν απόλυτα πειστική ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό ήταν αυτό το γκολ του Ελίασον, πόσο σπουδαία ήταν αυτή η νίκη. Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι αν η Ένωση «έπρεπε» να κάνει μια γκέλα στα επόμενα δύο παιχνίδια μετά τους «λιμανίσιους», καλό θα ήταν αυτή να της συμβεί με τον ΠΑΟ, παρά με τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, γκέλα θα μπορούσε να είναι και η ισοπαλία η οποία θα διατηρούσε τον Παναθηναϊκό στο -6 από εκείνη, όμως μετά από 17 νίκες χωρίς ήττα σε ντέρμπι, το αποδέχεσαι και αυτό ως κάτι φυσιολογικό. Όλα είναι αποδεκτά, όλα μπορούν να χωνευτούν, εκτός από ένα: το να μην αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.

Οι αλλαγές, οι επιλογές, το ρόστερ

Όση αγάπη κι αν τρέφουμε για τον Αραούχο, όσο κι αν προσπάθησε, δεν είναι αυτός ο ίδιος ο παίκτης με πέρυσι. Περισσότερο παράπονο το έχω, παρά υπόδειξη κάνω, να μη βλέπω τον Λιούμπισιτς που είναι ένας ποδοσφαιριστής «αέρινος» και τόσο οξυδερκής να μην αγωνίζεται σε ένα 45λεπτο που ο αντίπαλος ήταν ταμπουρωμένος μέσα στην περιοχή του. Θεωρώ ότι είναι παίκτης-κλειδί για τέτοιες καταστάσεις.

Επίσης, δεν ξέρω πόσο έχει προβληματιστεί ο Αλμέιδα μετά από δύο συνεχόμενα ντέρμπι σχετικά με όσα δίνει αλλά και όσα αφαιρεί η ταυτόχρονη συνύπαρξη των Γιόνσον και Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή. Κάνουν άψογα τη δουλειά στην ανάκτηση της μπάλας, αλλά  υπάρχει έλλειμμα στην προωθητική μεταβίβαση, στη μετάβαση, στη δημιουργία, σε πολλά.

Ο κόουτς έχει ένα πολύ δυνατό δείγμα γραφής πλέον για όλα όσα αποφάσισε και είδε στο χορτάρι. Στα μάτια μου, είναι πολύ καθαρό ότι η ομάδα χρειάζεται φρεσκάδα, περισσότερη τόλμη και αποφασιστικότητα και επιλογές παικτών που τούτη την περίοδο είναι πιο έτοιμοι, πιο ανθεκτικοί αλλά και πιο δημιουργικοί. Είναι η εντύπωση που έχω αποκομίσει, περιμένοντας ότι με τον ΠΑΟΚ θα αντικρίσω την ΑΕΚ η οποία θα είναι πιο κοντά στα αληθινά στάνταρ της.

Το ξεκίνημα στη Λεωφόρο ήταν ομολογουμένως καλύτερο από άλλα παιχνίδια, πολύ πιο κοντά σε όσα η ομάδα μας είχε συνηθίσει στα πολύ δυνατά φεγγάρια της. Τα δύο απανωτά λάθη του Μουκουντί, προκάλεσαν ανασφάλεια, νευρικότητα και έλλειψη καθαρού μυαλού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε σε μονοπάτια που δεν της συμβαίνει να ακολουθεί συχνά, με αντίπαλο τοποθετημένο σε διάταξη πούλμαν μπροστά από την εστία του. Δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί. Είναι όμως και αυτό που κάτι πρέπει να δει. Διότι το είδαν και οι άλλοι επίσης…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X