ΑΕΚ: Ο ποιοτικός πάγκος δίνει στον Αλμέιδα ευελιξία και στην ομάδα έξτρα ώθηση!

ΑΕΚ: Ο ποιοτικός πάγκος δίνει στον Αλμέιδα ευελιξία και στην ομάδα έξτρα ώθηση!
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύεται το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύεται το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ και η ΑΕΚ παίρνοντας ορμή από τις αλλαγές έχει βρει 20 γκολ και 11 ασίστ από τον πάγκο της που της έχει δώσει δέκα βαθμούς στο πρωτάθλημα συνολικά.

Έχει τονιστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ότι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» της ΑΕΚ είναι και φέτος το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ της. Πέρυσι είχε ρόλο κλειδί στο νταμπλ, φέτος τη φέρνει σε ρόλο οδηγού για να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου. Στο προχθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια δύο από τις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα συνεργάστηκαν για να της δώσουν στο τέλος τη νίκη.

Αρχικά ο Αθανασιάδης με τις μεγάλες επεμβάσεις του είχε κρατήσει την ΑΕΚ όρθια και στο φινάλε οι Μάνταλος και Ελίασον που είχαν περάσει στο ματς έκαναν την OPAP Arena να… εκραγεί. Ο πρώτος με τη μαγική κάθετη που βγάζει αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος στα επίπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος σε αυτόν τον τομέα και ο δεύτερος με το ιδανικό πλασέ και το γκολ που επιβεβαιώνει τη δουλειά που έχει κάνει φέτος στο τελείωμα των φάσεων.

Ο πάγκος της ΑΕΚ έχει δώσει 20 γκολ, 11 ασίστ και δέκα βαθμούς

Σε 17 παιχνίδια συνολικά τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Αλμέιδα μέσω των αλλαγών του έχει πάρει τουλάχιστον ένα γκολ ή μία ασίστ. Σε 13 ματς πρωταθλήματος και σε τέσσερα ευρωπαϊκά η ΑΕΚ παίρνει γκολ ή ασίστ από τον πάγκο της, ο οποίος της έχει δώσει συγκεκριμένα 20 γκολ και 11 ασίστ!

Δεν ήταν όλα καθοριστικά από βαθμολογικής άποψης. Εκείνα που ήταν όμως, έχουν δώσει μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ δέκα βαθμούς στο πρωτάθλημα, μια πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League και ένα μεγάλο διπλό στο Μπράιτον στους ομίλους του Europa League.

Το γκολ ισοφάρισης του Γκατσίνοβιτς με τον Πανσερραϊκό από ασίστ του Σιμάνσκι (1-1), η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο τέλος για το διπλό στον Βόλο (2-3), το εύστοχο επίσης πέναλτι του Γκατσίνοβιτς στο φινάλε για τη νίκη επί του Ατρόμητου (2-1), τα δύο γκολ του Πόνσε, το ένα του Λιούμπισιτς και οι δύο ασίστ του Μάνταλου στην ανατροπή με 4-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και η προχθεσινή συνεργασία με την ασίστ του Μάνταλου και το γκολ του Ελίασον στο 1-0 επί του Ολυμπιακού ισοδυναμούν με δέκα βαθμούς.

Ο Αλμέιδα με τις πέντε αλλαγές παίρνει πολλά και σε άλλους τομείς

«Ήταν ένα είδος στρατηγικής που είχαμε. Να κουράσουμε τον αντίπαλο και μέσω τον αλλαγών να πάρει η ΑΕΚ οξυγόνο και ταχύτητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος εκμεταλλεύεται στο απόλυτο τη δυνατότητα των πέντε αλλαγών που έχουν καθιερωθεί.

Η ποιότητα των παικτών που μπορεί να φέρει από τον πάγκο ο «Πελάδο» είτε για να αλλάξουν την εικόνα του ματς αν η ΑΕΚ δεν «τραβάει», είτε για να διατηρηθεί η ένταση στα υψηλά επίπεδα που ο ίδιος θέλει, είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Διότι πέρα από τα γκολ και τις ασίστ υπάρχει η ενέργεια που ανανεώνεται και δίνει πολλά πράγματα που στο τέλος της μέρας κάνουν τη διαφορά.

Ο χάρτης των προσώπων που σκοράρουν ή δημιουργούν ως αλλαγές

Ο Άμραμπατ με δύο γκολ και δύο ασίστ είναι από τους παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή των… game changer, ενώ σημαντική συμβολή ερχόμενος από τον πάγκο έχει και ο Μάνταλος με τρεις ασίστ και ένα γκολ. Από τρία τέρματα μπαίνοντας ως αλλαγή έχουν και οι Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία, στο μεγάλο πλεονέκτημα του Αλμέιδα να διαθέτει δυο φορ τέτοιας κλάσης.

Για το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ σημαντική συνεισφορά μπαίνοντας ως αλλαγή έχει και ο Λιούμπισιτς, ο οποίος ήδη μετράει δύο γκολ και μία ασίστ από τον πάγκο, όπως φυσικά και ο Ελίασον που αποτελεί τον πιο σταθερό σε διάρκεια παίκτη της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν με ένα γκολ και δύο ασίστ όταν μπαίνει ως αλλαγή.

Τα 20 γκολ και οι 11 ασίστ που παίρνει η ΑΕΚ από τον πάγκο της:

  • Νορντίν Άμραμπατ: 2 γκολ και 2 ασίστ
  • Πέτρος Μάνταλος: 1 γκολ και 3 ασίστ
  • Εσεκιέλ Πόνσε: 3 γκολ
  • Λιβάι Γκαρσία: 3 γκολ
  • Ρόμπερτ Λιούμπισιτς: 2 γκολ και 1 ασίστ
  • Νίκλας Ελίασον: 1 γκολ και 2 ασίστ
  • Σέρχιο Αραούχο: 2 γκολ
  • Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: 2 γκολ
  • Κώστας Γαλανόπουλος: 1 γκολ και 1 ασίστ
  • Ντάμιαν Σιμάνσκι: 1 ασίστ
  • Ροδόλφο Πισάρο: 1 ασίστ
  • Αρόλντ Μουκουντί: 1 γκολ
  • Τομ Φαν Βέερτ: 1 γκολ
  • Μιλάντ Μοχαμάντι: 1 γκολ

Πηγή: gazzetta.gr

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X