Η ΑΕΚ επηρεάστηκε από τη διακοπή, πρέπει και θα παίξει καλύτερα

Η ΑΕΚ επηρεάστηκε από τη διακοπή, πρέπει και θα παίξει καλύτερα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την καλύτερη εικόνα που η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιάσει στα επόμενα ντέρμπι, αρχής γενομένης από τη Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι σπουδαίο να νικάς με τον τρόπο που η ΑΕΚ τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ηδονικό απέναντι σε μία ομάδα με ανθρώπους πολύ κακής νοοτροπίας και γενικότερα αισθητικής. Προφανώς δεν αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή της ομάδας τους. Ειδικά ο κόουτς που έχουν στον πάγκο χαίρει της εκτίμησής μου για τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει το άθλημα γενικότερα, το πως συμπεριφέρεται και πώς μιλάει.

Όμορφο το να νικάς, μπορώ επίσης να καταλάβω ότι μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για τέτοιο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, μιλώντας πάντα για τα παιχνίδια της Αγιάς Σοφιάς, είναι αρκετά λογικό να υπάρχει άγχος. Αυτό κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο (αλλά εξίσου σημαντικό) το γεγονός ότι η διακοπή κόστισε πολύ στην ΑΕΚ και στο ρυθμό που είχε αποκτήσει, την οδήγησαν σε μια αντιμετώπιση της κατάστασης αρκετά μακρινή απ’ όσα μπορεί να κάνει.

Προφανώς και δεν πρέπει να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι της νίκης, την αλήθεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Η ΑΕΚ θα μπορούσε και να είχε ηττηθεί αν σε κάποια από τις σημαντικές ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου, είτε ο Αθανασιάδης δεν είχε αντιδράσει σωστά είτε ο Γιόβετιτς είχε σημαδέψει καλύτερα. Τολμώ να πω ότι στα δύο χρόνια του Ματίας Αλμέιδα στην ομάδα, δεν πρέπει να έχει υπάρξει εγχώριος αντίπαλος που να έχει δημιουργήσει απέναντι στην ΑΕΚ τόσες καθαρές ευκαιρίες για γκολ σε ένα και μόνο παιχνίδι.

Δεν θυμάμαι επίσης κανένα άλλο παιχνίδι στον έναν και πλέον χρόνο που η ΑΕΚ παραμένει αήττητη απέναντι σε όλους τους μεγάλους της εγχώριας λίγκας, που να έχει φλερτάρει τόσο πολύ με την ήττα. Άρα εδώ υπάρχουν δύο αποδεικτικά στοιχεία τα οποία πρέπει να την απασχολήσουν πολύ.

Από εκείνη εξαρτώνται όλα…

Η χαρά για την επικράτηση επί του Ολυμπιακού είναι δεδομένη και άπαντες δικαιούνται να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τη δουλειά και την ενότητά τους, όπως και για το γεγονός ότι έπαιξαν μόνο για τη νίκη μέχρι το τέλος. Όμως τώρα ο διακόπτης πρέπει να γυρίσει και η ομάδα να κοιτάξει πώς θα παρουσιαστεί καλύτερη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι-ντέρμπι, είναι η ΑΕΚ η ομάδα η οποία θα ορίσει το πώς αυτό θα εξελιχθεί. Από εκείνη εξαρτάται πόσα δικαιώματα θα δώσει στους αντίπαλούς της για να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν εναντίον της αυτό που δεν καταφέρνουν εδώ και 12,5 μήνες. Όπως επίσης είναι φυσιολογικό ότι κάποια στιγμή να έρθει και η ήττα, ειδικά όταν φτάνεις ένα σημείο που φλερτάρεις πιο συχνά με αυτήν απ’ ότι παλαιότερα.

Δεν είναι όμως ώρα για να το πάθει αυτό η Ένωση την ερχόμενη Τετάρτη. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αλλεργικός στη λέξη ισοπαλία Ματίας Αλμέιδα θα παίξει γι’ αυτό που του αρέσει να κάνει περισσότερο από κάθε τι άλλο: για την επικράτηση δίχως δεύτερες σκέψεις. Όπως τέτοιες δεν είχε βλέποντας τον Ολυμπιακό να απειλεί.

Δεν μπήκε σε διαδικασία να σκεφτεί ότι θα φέρει την ομάδα πιο πίσω για να την προφυλάξει και να κλειδώσει τον ένα βαθμό, μα επιχείρησε να πάρει το ματς και το κατάφερε. Αυτό είναι το σκεπτικό του, με αυτό θα παρατάξει την ομάδα και στη Λεωφόρο.

Γι’ αυτό ακριβώς, ωστόσο, θα πρέπει και εκείνη να παίξει σημαντικά καλύτερα, να βγάλει εντάσεις στο παιχνίδι της που δεν είδαμε κόντρα στον τέταρτο της βαθμολογίας και γενικότερα να έχει εικόνα αντίστοιχη με εκείνες που συνήθως παρουσιάζει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Χωρίς μεγάλα λάθη και με υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας, η ΑΕΚ μπορεί και φέτος να πάρει το πρωτάθλημα.

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X