Ανέστης: «Ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ - Κόντρα στη Μίλαν το παιχνίδι της καριέρας μου»

Ανέστης: «Ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ - Κόντρα στη Μίλαν το παιχνίδι της καριέρας μου»
Photo Credits: INTIME

Για την θητεία του στην ΑΕΚ μίλησε ο Γιάννης Ανέστης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης Ανέστης μίλησε για τη θητεία του στην ΑΕΚ, τις σχέσεις του με τους προπονητές της Ένωσης αλλά και το γιατί έφυγε από την ομάδα το 2018.

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta αναφέρθηκε επίσης στο γιατί επέλεξε την ΑΕΚ έναντι του Ολυμπιακού αλλά και στο ποιο ήταν το ματς της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε για την ΑΕΚ:

Πώς γίνεται η μεταγραφή στην ΑΕΚ;

«Στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου μου μπορούσα να πάω σε όποια ομάδα ήθελα. Ο Ολυμπιακός είχε τότε καλές σχέσεις με τον Πανιώνιο. Ηθελαν πολύ να με πάρουν, είχε έρθει και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αλλά έκλεισα στην ΑΕΚ, με τράβηξε περισσότερο το project τους».

Η ομάδα ήταν τότε στη Β’ ΕΘνική;

«Όταν έκλεισα εγώ ήταν στη Γ’. Επρεπε να πάρει την άνοδο στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Εκλεισα το Γενάρη και το καλοκαίρι που πήγα ήταν στη Β’ Εθνική».

Τι είναι αυτό που σε πείθει να πας στην ΑΕΚ; Οκ, η ΑΕΚ σαφώς και είναι μια τεράστια ομάδα αλλά ήταν στη Β’ Εθνική και ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που τα είχε όλα συν ότι έπαιρνε τίτλους. Θα μπορούσες να γράψεις πρωταθλήματα με το «καλημέρα».

Ανέστης: «Ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ - Κόντρα στη Μίλαν το παιχνίδι της καριέρας μου»

«Στην ΑΕΚ που εξήγησαν το πλάνο τους, θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο κάτι που δεν θα είχα στον Ολυμπιακό, γιατί είχε ανανεώσει κι ο Ρομπέρτο. Μόνο στο Κύπελλο θα είχα ευκαιρίες ή μόνο αν τραυματιζόταν. Ετσι, προτίμησα να πάω στην ΑΕΚ, γιατί θα έπαιζα περισσότερο, θα έπαιρνα εμπειρίες, διότι και στον Πανιώνιο δεν είχα αρκετές εμπειρίες. Στην ΑΕΚ, επίσης, ήξερα ότι η ομάδα θα ανέβαινε και ότι από την πρώτη χρονιά της κιόλας στη Super League θα είχε στόχο να κατακτήσει τίτλους. Αυτό μου έδωσε κίνητρο».

Με τον Μελισσανίδη μίλησες;

«Αρχικά είχα μιλήσει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και μετά μίλησα και με τον κύριο Μελισσανίδη».

Πώς ήταν για εσένα να σε εμπιστεύεται ένας τόσο ισχυρός πρόεδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Σίγουρα το να σε εμπιστεύεται ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Μου έδειξε την εμπιστοσύνη του κι αυτό με κέρδισε για να πάω στην ΑΕΚ».

Θυμάσαι το πρώτο σας ραντεβού;

«Είχα λίγο τρακ, για να σου πω την αλήθεια, δεν τον είχα γνωρίσει από κοντά ποτέ. Είχαμε πάει στα γραφεία του, μου ανέλυσε το πλάνο του, του είπα κι εγώ τις σκέψεις μου και έτσι ήταν πολύ εύκολο να υπογράψω στην ΑΕΚ».

ΑΕΚ με προπονητή Δέλλα και με νέα παιδιά.

«Στην ομάδα της Β’ Εθνικής είχαμε πάει 8-9 άτομα με εμπειρία από την Α’ Εθνική. Θα ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστούμε στη Β’ Εθνική, αλλά δεν ήταν έτσι. Πήγαμε να παίξουμε σε ματς με την Ερμιονίδα και θυμάμαι ότι το γήπεδο δεν είχε χόρτο. Επίσης, ομάδες που έπαιζαν κόντρα στην ΑΕΚ έπαιζαν σκληρά, έδιναν ξύλο, αλλά καταφέραμε να βγάλουμε την ομάδα κατηγορία και να την επαναφέρουμε εκεί που ανήκει».

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Δέλλα;

«Από τους καλύτερους προπονητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Δούλευε πάρα πολύ καλά, ήθελε να τους έχει όλους σε ετοιμότητα. Εντεκα είναι αυτοί που παίζουν αλλά ήθελε να τους έχει όλους ετοιμόπολεμους, να μπουν από τον πάγκο όποτε χρειαστεί και να τα δώσουν όλα για να βοηθήσουν την ομάδα».

Τα αποδυτήρια πώς ήταν; Καταλαβαίνεις ότι είσαι σε έναν σύλλογο που είναι σε άλλο επίπεδο;

«Σιγά σιγά ναι. Σίγουρα κατάλαβα το πού είμαι από τον κόσμο. Είχαμε 15.000-20.000 κόσμο, παίξαμε με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο. Εκεί καταλαβαίνεις ότι είσαι σε μεγάλη ομάδα, σου βγάζει η ομάδα ότι πρέπει σε κάθε ματς να κερδίσεις. Οφείλεις να δουλέψεις ακόμα περισσότερο για να αξίζεις να είσαι στην 11άδα. Η νίκη και τίποτα λιγότερο είναι ο στόχος σε κάθε ματς».

Πώς θυμάσαι τι νίκη που κλείδωσε και μαθηματικά την άνοδο;

«Αυτή η νίκη απέναντι στον Ηρακλή ήταν ξεχωριστή, εκεί κλειδώσαμε την άνοδο και μαθηματικά».

Στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να σταθούμε;

«Νομίζω όχι».

Η φυγή του Δέλλα…

«Ναι, είναι την επόμενη σεζόν. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό την 4η αγωνιστική 4-0 και τον έδιωξαν».

Ανέστης: «Ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ - Κόντρα στη Μίλαν το παιχνίδι της καριέρας μου»

Πώς θυμάσαι εκείνο το ματς;

«Όταν είσαι ΑΕΚ προσπαθείς να διεκδικείς τίτλους με το “καλημέρα”. Δεν είναι εύκολο, όμως. Την πρώτη χρονιά διεκδικήσαμε το Κύπελλο και το πήραμε απέναντι στον Ολυμπιακό».

Πώς θυμάσαι την πρώτη σεζόν με την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική;

«Εκείνη τη σεζόν δεν ξεκίνησα βασικός, γιατί είχαν φέρει τον Μπαρόχα, έναν Βενεζουελάνο. Όταν ήρθε ο Πογιέτ και ήταν τραυματίας ο Μπαρόχα πήρα περισσότερες ευκαιρίες».

Με τον ερχομό του Πογιέτ, πώς ήταν για σένα; Πιο δύσκολα γιατί έπρεπε να αποδείξεις εκ νέου ότι αξίζεις να είσαι εκεί;

«Εγώ εκείνη τη σεζόν ξεκίνησα ως δεύτερος και κάθε μέρα δούλευα για να βελτιώνομαι και να κερδίσω τη θέση του βασικού. Χτύπησε ο Μπαρόχα τον Δεκέμβριο κι έτσι με έβαλε ο Πογιέτ. Να το πω κι αυτό: Στο πρώτο ματς χάσαμε 1-2 από τον Λεβαδειακό, πριν τα Χριστούγεννα. Εκανα ένα μεγάλο λάθος στο 1-1. Ήταν τα χειρότερα Χριστούγεννά μου, γιατί ήθελα να δείξω στον προπονητή ότι “εγώ είμαι εδώ”. Από εκεί και πέρα, συνέχισα και από αρχές Γενάρη έπαιζα και πάλι εγώ».

Δέχεσαι κριτική. Καταλαβαίνεις ότι είναι δίκαιη ή άδικη; Διότι και ο κόσμος αλλά και οι δημοσιογράφοι διψάμε για αίμα.

«Σίγουρα διψάτε. Εκείνη τη στιγμή δεν το καταλάβαινα, ήταν το πρώτο μου χαστούκι. Από τη μία, βέβαια, ήταν δίκαιη η κριτική γιατί όταν κάνεις ένα λάθος δέχεσαι την κριτική. Ανθρωπος είσαι και κάνεις λάθος. Από εκεί και πέρα όμως σε κρεμάνε στα μανταλάκια. Από εκεί και πέρα, ο Πογιέτ, μου έδειξε στήριξη».

Τι σου είπε;

«Μου είπε: “Οκ, ένα λάθος ήταν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών κι αν δεν γίνονται λάθη, όλα τα ματς θα έρχονται 0-0”. Συνέχισα να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος και για δύο μήνες είχαμε κάνει 10/10 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είχα βγει δύο φορές MVP και είχα πιάσει και δύο συνεχόμενα πέναλτι. Το ένα ήταν Ξάνθη που νικήσαμε 1-2 και το άλλο στα Γιάννενα που επικρατήσαμε 0-2. Από εκεί και πέρα, είπαν ότι δέχτηκα και άδικη κριτική».

Απ’ αυτά που διάβασες, υπήρξε κάτι που σε ενόχλησε;

«Να σου πω την αλήθεια, υπήρξαν δημοσιογράφοι που με στήριξαν. Υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που είχα πιάσει πέναλτι και θυμόντουσαν το λάθος με τον Λεβαδειακό. Είναι και θέμα εμπειρίας να το αφήνεις πίσω αυτό που συμβαίνει. Εγώ είχα βάλει στο μυαλό μου ότι δεν θα με επηρεάζει αυτό που λέει ο καθένας και ότι θα δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος».
Το φινάλε της σεζόν είναι το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό;

«Ναι. Θυμάμαι ότι ήταν να γίνει ή να μην γίνει ο τελικός, που δεν παίξαμε με φιλάθλους τελικά. Ήταν να γίνει μια Παρασκευή και τελικά παίξαμε έναν μήνα μετά. Ο Πογιέτ είχε φύγει και ήρθε ο Μανωλάς».

Αυτόν τον τελικό πώς τον θυμάσαι;

«Να σου πω… Τελευταί μου ματς ήταν τον Φεβρουάριο στον Ατρόμητο, μετά δεν ξαναέπαιξα για τους λόγους που ξέρει ο Πογιέτ. Δεν ξέρω».

Μίλησες με τον Πογιέτ γι’ αυτήν την απόφαση;

«Όχι, όχι… Είμαι επαγγελματίας και σέβομαι την επιλογή του προπονητή. Δεν πήγα να μιλήσω, από εκεί και πήρα δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος. Και ήρθε ο Μανωλάς…».

Με τον Μανωλά πώς είναι τα πράγματα;

«Παίζουμε με τον Ατρόμητο το ματς Κυπέλλου, είμαι εκτός αποστολής στο πρώτο και στον πάγκο στο δεύτερο, όπου περάσαμε στην παράταση με γκολ του Τζιμπούρ και μετά πήγαμε να παίξουμε πρώτο ματς στα Play Off με τον ΠΑΟΚ. Στις προπονήσεις τα έδινα όλα και το έβλεπε αυτό ο Μανωλάς. Μου είχε πει: “Συνέχισε έτσι”. Απλά επειδή έπαιζε ο Μπαρόχα δεν μπορούσε να τον βγάλει, είχε δώσει και την πρόκριση στον τελικό. Παίξαμε στον ΠΑΟΚ και χάσαμε 2-1. Μετά έρχεται ο τελικός με τον Ολυμπιακό και είχα καταλάβει ότι δεν θα έπαιζα στον τελικό. Είχα να παίξω 3,5 μήνες κι ένας προπονητής δεν θα εμπιστευόταν έναν τερματοφύλακα που δεν είχε ροή παιχνιδιών. Στις προπονήσεις, όμως, ήμουν πολύ καλός. Το πρωί του τελικού με κάλεσε στο ξενοδοχείο και μου είπε: “Σκέφτομαι να σε βάλω. Αν είχαμε παίξει ένα φιλικό θα ήμουν σίγουρος, τώρα είμαι 50-50, γιατί δεν έχεις ροή παιχνιδιών και το σκέφτομαι”. Στο μεσημεριανό μου είπε “παίζεις” και πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου να το πω. Τώρα παίρνω τη γυναίκα μου πρώτα. Αρχίζω και προετοιμάζομαι, υπάρχει άγχος σίγουρα, γιατί είναι ένας τελικός όπου τα λάθη κρίνουν τίτλους. Βάλαμε το γκολ στο τέλος και πήραμε το Κύπελλο. Ήμουν πολύ χαρούμενος και τελικά έπαιξε σε όλα τα ματς των Play Off».

Από εκείνο το ματς κάτι ιδιαίτερο που θυμάσαι;

«Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Μανωλάς και με έβαλε να παίξω. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό, γιατί είχα να παίξω 3,5 μήνες. Μου έδωσε το κίνητρο να παίξω και γι’ αυτόν».

Αυτό το «οι παίκτες έφαγαν τον προπονητή» ή «οι παίκτες παίζουν και για τον προπονητή» υπάρχει;

«Νομίζω πως υπάρχει, γιατί όσο σου δείχνει ο προπονητής εμπιστοσύνη, θα δώσεις έστω κι 1% να παίξεις και γι’ αυτόν».

Τελειώνει η σεζόν και γενικά εσύ καθιερώνεσαι σε μια ΑΕΚ που ψάχνεται και εξελίσσεται για να μπει στην Opap Arena.

«Εκείνη τη σεζόν, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ένιωσα σημαντικός. Κατάλαβα ότι βοήθησα και εγώ να επιστρέψει η ΑΕΚ στους τίτλους, με τον τελευταίο της ομάδας να ήταν το 2010. Ετσι είχα μεγαλύτερο βάρος, γιατί έπρεπε να κερδίζουμε το κάθε ματς που ερχόταν».

Επόμενος προπονητής ο Κετσπάγια;

«Ναι. Εμεινε 3-4 μήνες και έφυγε μετά από νίκη στη Λάρισα, γιατί την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε χάσει από τον Ολυμπιακό. Ξεκινήσαμε τη σεζόν και ύστερα από χρόνια παίξαμε στην Ευρώπη με τη Σεντ Ετιέν. Φέραμε 0-0 στη Γαλλία απέναντι σε έναν αντίπαλο που κι αυτός έπαιζε για να μπει στους ομίλους. Και για εμάς μετά από χρόνια ήταν δύσκολα, θέλαμε να συνεχίσουμε και να παίξουμε στην Ευρώπη αλλά ήταν δύσκολα γιατί οι περισσότεροι ήμασταν παίκτες από τη Β’ Εθνική. Τελικά, χάσαμε 0-1 στο ΟΑΚΑ και αποκλειστήκαμε. Ηταν ωστόσο μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας. Μετά τον Κετσπάγια, ήρθε ο Μοράις, ο οποίος ούτε αυτός έκατσε πολύ».

Μοράις;

«Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Τότε παλεύαμε για το πρωτάθλημα και το να είμαστε σε μια καλή θέση για να παίξουμε Ευρώπη. Εφυγε ο Μοράις και ήρθε ο Χιμένεθ με τον οποίο παίξαμε στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Χάσμαε 2-1 μ’ αυτό το οφσάιντ 3 μέτρα. Βγήκαμε δεύτεροι και πήγαμε στα προκριματικά του Champions League».

Ο περιβόητος τελικός του Βόλου.

«Αστο… Φτάσαμε στο γήπεδο και από πάνω μας έπαιζαν ξύλο. Ήταν κι η γυναίκα μου στο γήπεδο».

Πώς είναι για έναν παίκτη που γίνονται όλα αυτά να έχει και το άγχος μη πάθει κάτι η οικογένειά του;

«Εννοείται ότι όταν βλέπεις κάποιους να μαχαιρώνονται είναι δύσκολο για εσένα να το βλέπεις. Και επειδή το ματς ήταν να γίνει να μην γίνει, βγήκαμε οι παίκτες και των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου και ζητούσαμε να ηρεμήσουν για να ξεκινήσει το ματς. Ξεκίνησε τελικά και το τελικό αποτελέσμα το έκρινε το γκολ που φάγαμε και ήταν οφσάιντ».

Σε ματς που έχει επεισόδια και τα βλέπετε αυτά από τη φυσούνα έχει τύχει να πείτε οι παίκτες μεταξύ σας «ας σηκωθούμε να φύγουμε»;

«Ουσιαστικά δεν θα παίξεις για τον κάθε οπαδό ή τον κάθε φίλαθλο, αλλά για εσένα, για την ομάδα και επειδή πληρώνεσαι. Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα έλεγα “να πάει να γαμ#!@$*”. Ήθελα να παίξω, ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι ο τελικός. Κάποιοι μπορεί να το σκέφτηκαν έτσι. Οι περισσότεροι ξένοι μπορεί να έλεγαν “πάμε να φύγουμε”, αλλά μέχρι εκεί.

Την επόμενη χρονιά ήσουν και πάλι στην ΑΕΚ και πήρατε το πρωτάθλημα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

«Ξεκινήσαμε στα προκριματικά του Champions League. Παίξαμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χάσαμε εντός έδρας 0-2. Δεχτήκαμε δύο γκολ από στατικές φάσεις, από κόρνερ και μετά το 55′ – 60′ όταν ακουμπούσα την μπάλα άρχισε ο περισσότερος κόσμος να γιουχάρει. Μου δημιούργησε λίγο περισσότερη πίεση. Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο, σε αυτό το ματς. Δεν είχα κάνει κάποιο λάθος. Δεν ήμασταν τόσο οργανωμένοι στα κόρνερ και δεχτήκαμε γκολ. Μου δημιούργησε λίγη πίεση, λίγο άγχος, αλλά το άφησα πίσω. Πήγαμε στη Μόσχα, χάσαμε 1-0 και στην επόμενη κλήρωση παίξαμε με την Κλαμπ Μπριζ στα προκριματικά για τους ομίλους του Europa League».

Ανέστης: «Ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ - Κόντρα στη Μίλαν το παιχνίδι της καριέρας μου»

Σε αυτή τη σειρά έκανες και clean sheet…

«Και στα δυο παιχνίδια. Στο Βέλγιο ήρθαμε 0-0 και μετά νικήσαμε 3-0, με δυο γκολ του Σιμόες και ένα του Λάζαρου. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί μετά από χρόνια μπήκαμε στους ομίλους του Europa League. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα πάρα πολύ καλά, κάναμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό από 0-2 σε 3-2. Αυτό το ματς μας έδωσε το κίνητρο να πιστέψουμε πως αυτή τη χρονιά θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε τους ομίλους του Εuropa League πολύ καλά. Τελειώσαμε τα δυο ματς χωρίς ήττα. Στο Μιλάνο θα έλεγα πως έκανα το ματς της ζωής μου! Ήρθαμε 0-0 με τη Μίλαν και βγήκα στην καλύτερα ενδεκάδα της αγωνιστικής. Είχα κρατήσει clean sheet και στα δυο ματς με τη Μίλαν. Στο Σαν Σίρο είχα κάνει 10 ή 11 μεγάλες επεμβάσεις».

Ένιωσες ποτέ να ξεφεύγει το μυαλό σου με αυτά που έκανες;

«Να σου πω την αλήθεια, όχι επειδή είμαι ταπεινός. Και η οικογένεια μου είναι χαμηλών τόνων και μπορούσαν να με βοηθήσουν. Και η γυναίκα μου είναι έτσι. Με κρατούσαν χαμηλά. Εννοείται πως ήμουν χαρούμενος. Για μένα στο Μιλάνο ήταν το ματς της καριέρας μου, μέχρι το επόμενο. Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο και είσαι από τους διακριθέντες, που λίγο ακόμα και θα έβγαινα καλύτερος τερματοφύλακας της Ευρώπης εκείνη τη Game Week, είναι πολύ σημαντικό».

Ποιο είναι το πιο ωραίο που άκουσες τότε για αυτό;

«Έφτιαχναν κάποιες φωτογραφίες που έβαζαν το πρόσωπο μου στον Τσεχ και στον Μπουφόν. Την Πέμπτη παίζαμε στο Μιλάνο που ήρθαμε 0-0 και τη Δευτέρα στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα. Ήρθαμε 1-1. Η Ξάνθη προηγήθηκε με ένα απευθείας φάουλ που η μπάλα πήγε στις… αράχνες. Και κάποιοι δημοσιογράφοι αυτής της… φάρας άρχισαν λένε, επειδή δεν πρόλαβα να πέσω, καθώς δεν μπορούσα να έχω αντίδραση, πως είχα ευθύνη στο γκολ. Έγραφαν πως δεν έπεσα ούτε για τη φωτογραφία. Όταν δέχομαι κακή κριτική στο επόμενο ματς είμαι από τους καλύτερους παίκτες. Δεν ξέρω πως γίνεται. Μάλλον μου δίνει κίνητρο. Κατάφερα να παίξω μέχρι τέλη Νοεμβρίου που ήταν το τελευταίο μου ματς. Ήμουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου και είχαμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις. Δεν είχαμε βρει την κατάλληλη φόρμουλα, δεν θα ανανέωνα και βγήκα εκτός ομάδας».

Ήθελες να μείνεις στην ομάδα;

«Να σου πω την αλήθεια ήθελα. Έπαιζα βασικός, παίζαμε Ευρώπη και διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα αλλά δεν βρήκαμε στις λεπτομέρειες την κατάλληλη χημεία εκείνη τη στιγμή και δεν ανανέωσα».

Αισθάνθηκες πως ήταν άδικο που έμεινες εκτός ομάδας;

«Είναι άδικο αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Σέβεσαι αυτή την απόφαση, δουλεύεις πρώτα για τον εαυτό σου και από εκεί και πέρα έψαχνα να βρω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου».

Από την ΑΕΚ έφυγες πικραμένος; Είχες σκεφτεί τον εαυτό σου να παίζεις στην OPAP Arena;

«Τότε που πήγαμε το 2014 μας έλεγαν πως σε δυο – τρία χρόνια θα παίζαμε στην OPAP Arena αλλά ξεκίνησαν να παίζουν εκεί πριν δυο χρόνια. Εννοείται πως ήμουν πικραμένος όπως έγινε η όλη κατάσταση αλλά ποτέ δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που έχω πάρει. Τις στηρίζω και προχωράω».

Στην ΑΕΚ είχες σπουδαίους συμπαίκτες Αραούχο, Λάζαρο, Μπακασέτα, Σιμόες…

«Ο πιο ποιοτικός ήταν ο Ούγκο Αλμέιδα παρόλο που δεν είχε παίξει τόσο πολύ».

Ποιος ήταν αυτός που έκανε τις περισσότερες πλάκες και ήταν πιο «χαβαλές»;

«Από τότε κρατάω πολύ καλές σχέσεις με τον Μπακασέτα, τον Λαμπρόπουλο και τον Μπακάκη. Πιο χαβαλετζής ήταν ο Λαμπρόπουλος. Εμείς οι τέσσερις είχαμε δέσει πάρα πολύ. Σχεδόν κάθε μέρα ήμασταν μαζί».

Εκτός γηπέδου πως αποφορτιζόσασταν;

«Την τελευταία χρονιά πηγαίναμε σχεδόν κάθε μέρα στο Χαλάνδρι για καφέ. Εκεί πιστεύω ήταν η δύναμη για όλους μας που πήραμε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά (γέλια)».

Μετά την ΑΕΚ πήγες για λίγο Ισραήλ. Εκεί τι έγινε;

«Είχα να παίξω έξι μήνες γιατί είχα μείνει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της χρονιάς και ήμουν εκτός ομάδας. Δεν αγωνιζόμουν στα παιχνίδια και απλά έκανα προπονήσεις.

Εκείνο το διάστημα που ήσουν ανενεργός σου μίλησε κανείς από την ομάδα για να τα ξαναβρείτε; Μίλησες με τον πρόεδρο;

«Όχι. Λίγο στην αρχή μετά από 2-3 εβδομάδες μου είπαν έλα να το γυρίσουμε, να υπογράψεις και τέτοια. Είπα πως δεν είχα θέμα αν τα βρίσκαμε σε κάποιες λεπτομέρειες αλλά δεν τα βρήκαμε και μετά “σταματήσαμε”. Είπα δεν θα ανανεώσω. Το δέχτηκαν και αυτοί».

Οι διαφορές ήταν οικονομικές, στη διάρκεια του συμβολαίου ή σε κάτι άλλο;

«Πρώτα πρώτα όπως κάθε αθλητής θέλει να παίξει στην Α’ Εθνική στη χώρα του και από εκεί και πέρα είχα φιλοδοξίες να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ηθελα να ζήσω κι αυτή την εμπειρία. Μπορεί να έπαιξε ρόλο κι αυτό σίγουρα».

Άλλη ελληνική ομάδα προσπάθησε να σε πάρει;

«Δεν θυμάμαι ακριβώς αν είχε έρθει πρόταση αλλά δεν ήθελα. Αν ήταν θα ανανέωνα στην ΑΕΚ. Δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Ήθελα να πάω στο εξωτερικό. Δύο εβδομάδες αφού έφτασα στην ομάδα έπαιξα το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Κερδίσαμε 3-1 τη Φλόρα Ταλίν. Στο επόμενο ματς παίξαμε με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σε μια από τις πιο καλές χρονιές της. Χάσαμε 5-0 στην Κροατία. Τότε ξεκίνησε λίγο η κακή κριτική προς το πρόσωπο μου. Ήμουν και ξένος. Στο επόμενο παιχνίδι παίξαμε Super Cup και έμεινα στον πάγκο για να παίξω στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς. Χάσαμε στα πέναλτι και μετά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Μουρμούραγε ο κόσμος επειδή χάσαμε το Super Cup. Είχαν φιλοδοξίες από την προηγούμενη χρονιά που είχαν πάει στους ομίλους του Europa League και ήθελαν αν ήταν τυχεροί να πάνε στους ομίλους του Champions League αλλά δεν έκατσε. Από εκεί και πέρα ξεκίνησα να βρω μια λύση είτε να πάω δανεικός είτε να λύσω το συμβόλαιο μου και να φύγω από εκεί. Έλυσα το συμβόλαιο μου τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Ψάχναμε να βρούμε μια ομάδα στις αρχές Σεπτέμβρη για να πάω επειδή είχα καιρό να παίξω και επιλέξαμε να μην πάω σε κάποια από τις επιλογές που είχα. Έμεινα πέντε μήνες ανενεργός.

Είχες κληθεί στην Εθνική;

«Όταν ήμουν στην ΑΕΚ είχα κληθεί τρεις φορές από τον Σκίμπε την χρονιά που παίζαμε Ευρώπη. Ήμουν στην αποστολή στα Play Off με την Κροατία, όπου χάσαμε 4-1 εκεί και δεν πήγαμε στο Μουντιάλ του 2018. Τότε οι Κροάτες έφτασαν στον τελικό. Είχαμε φάει δυο γρήγορα γκολ, μειώσαμε αλλά μετά ήρθε η κατηφόρα. Θυμάμαι πως μετά το ματς που δεν είχα παίξει είχε αντιντόπινγκ κοντρόλ και είχα πάει εγώ με τον Ράκιτιτς και ανταλλάξαμε φανέλες. Κάτι ήταν κι αυτό (γέλια)».

Τι κρατάς από τη μέχρι στιγμής καριέρα του; Τι είναι αυτό που σε ικανοποιεί;

«Όταν είσαι αθλητής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστής αυτό που σημαίνει είναι όσα περισσότερα παιχνίδια παίξεις, οι συμμετοχές και από εκεί και πέρα όταν κλείνεις τα μάτια σου μένουν οι τίτλοι. Τι έχεις κερδίσει. Μπορεί για τους ΑΕΚτζήδες να μη μετράει αλλά έχω κερδίσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής που βγήκαμε πρώτοι, το πρωτάθλημα στην Α’ Εθνική, το Κύπελλο και ένα Κύπελλο στη Σουηδία. Στο τέλος μένουν οι φωτογραφίες και τα Κύπελλα. Οι τίτλοι».

Πηγή: Gazzetta

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X