Ο πιο επιδραστικός παίκτης, ο καλύτερος δημιουργός και ο MVP της ΑΕΚ Betsson σε αυτήν την αποτυχημένη σεζόν

Ο πιο επιδραστικός παίκτης, ο καλύτερος δημιουργός και ο MVP της ΑΕΚ Betsson σε αυτήν την αποτυχημένη σεζόν
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για αυτούς που ξεχώρισαν για την ΑΕΚ Betsson σε μια άκρως αποτυχημένη σεζόν

Σε τρεις μέρες ξεκινάνε τα play out και όσο και να το γράφουμε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η φετινή ΑΕΚ Betsson, με αυτό το ρόστερ θα παίξει με αυτό το γκρουπ και όχι στο top-6. Αυτό δείχνει βέβαια και τα τραγικά λάθη που έγιναν στην διαχείριση κατά την διάρκεια της σεζόν, από όλους στην ομάδα, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μην θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία εντός έδρας νίκη της Ένωσης.

Παρόλα αυτά, μπορούμε να κάνουμε μια στατιστική σύνοψη με τα πεπραγμένα των παικτών μέχρι σήμερα, ώστε να επιβεβαιωθεί αυτό που βλέπουμε και με το μάτι. Σίγουρα μετά από μια τέτοια αποτυχημένη χρονιά στην Basket League, δεν περιμένει να βρει κάποιος πολλούς διακριθέντες. Οι παίκτες της ΑΕΚ, παρόλο που κάποιοι ατομικά μπορεί να πήγαν καλά, εντούτοις, ομαδικά δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ίσως αυτό να ήταν και ένα από τα βασικά προβλήματα της ομάδας. Ότι παρά το ταλέντο που υπήρχε, δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν για σφιχτή και σκληρή ομάδα.

Πρώτος σκόρερ και MVP

Ο Τζάστιν Τίλμαν, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε μέσο όρο πόντων, με 15.5 δικαιολογώντας την φήμη που τον ακολουθεί. Δεύτερος ήταν ο Κουζμίνσκας με14.8 και τρίτος ο ΜακΡέι με 13.9. Σε απόλυτους αριθμούς ο ΜακΡέι πέτυχε τους περισσότερους πόντους, καθώς ήταν από τους λίγους παίκτες που έχασαν μόλις έναν αγώνα, παίζοντας σε 21 αναμετρήσεις. Μόνο ο Κουζέλογλου και ο Νετζήπογλου κατάφεραν να δώσουν το παρών σε όλους τους αγώνες, δείγμα και των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε φέτος η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, πρώτος στις ασίστ και καλύτερος δημιουργός για την Ένωση, ήταν ο Ζώης Καράμπελας. Ο νεαρός γκαρντ, κατάφερε δύο φορές μέσα στην σεζόν να φτάσει σε διψήφιο αριθμό ασίστ, ενώ ο μέσος όρος του ήταν 4.8 ασίστ, που δημιουργούσαν 10.7 πόντους για τους συμπαίκτες του ανά αγώνα. Ο Καράμπελας παρόλο που εκτελεστικά δεν ξεκίνησε καλά, στην πορεία βελτιώθηκε και το τελευταίο δίμηνο ήταν μάλλον ο καλύτερος playmaker της ομάδας.

Αν λάβουμε υπόψη, πόντους και ασίστ, αυτό δηλαδή που ονομάζεται παραγωγή πόντων, όταν ένας παίκτης σκοράρει και πασάρει σε άλλους, τότε βλέπουμε ότι ο Κουζμίνσκας ήταν αυτός που με την παρουσία του στην ομάδα, εξασφάλιζε σε κάθε αγώνα 19.1 πόντους με τον ΜακΡέι να είναι λίγο πίσω με 18.9 κατά μέσο όρο. Οι πρωτιές για τον Λιθουανό δεν τελειώνουν εδώ όμως, καθώς ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Στο πόσο επιδραστικός ήταν για την ομάδα του όταν βρισκόταν στο παρκέ, σε άμυνα και επίθεση.

Η ΑΕΚ με τον «Κούζμι» στην πεντάδα, κέρδιζε τον αντίπαλο της με 14.8 πόντους ανά 100 κατοχές, νούμερο που έχει τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Φυσικά δεν περιμέναμε τα στατιστικά για να μας δείξουν την αξία και το πόσο πολύτιμος για την ομάδα είναι ο Κουζμίνσκας. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον τραυματισμό του και μετά, η ΑΕΚ πήρε την κάτω βόλτα και δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Φλιώνη, που ήταν πολύ ψηλά σε αυτή την κατηγορία, όμως τα λίγα παιχνίδια που έπαιξε, δεν μπορούν να τον βάλουν στην κουβέντα. Θα ήταν αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι αν ο Φλιώνης έπαιζε κανονικά φέτος. Ουσιαστικά είχε μια χαμένη χρονιά και ας ελπίσουμε του χρόνου, να μπει από το ξεκίνημα έτοιμος.

Ο Λιθουανός είναι ξεκάθαρος MVP της ομάδας φέτος, ένας τρομερά ποιοτικός παίκτης, απόλυτος επαγγελματίας και τρομερό παιδί. Αν θέλει η ΑΕΚ να ξεκινήσει από το μηδέν για του χρόνου, σβήνοντας την φετινή τραγική σεζόν, πρέπει να τον ανανεώσει.

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν τρίτο γύρο με ομάδες που είναι σίγουρα κατώτερες της και θα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και επαγγελματισμό, να κάνει το 5/5 και να πάρει την 7η θέση. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά μια ακόμα αποτυχία, που βέβαια δεν θα είναι και περίεργη, αφού από όλους τους στόχους που έβαλε φέτος, ακόμα και τους ελάχιστους, πέρασε κάτω από τον πήχη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X