Σα Πίντο: «Μετάνιωσα που είπα "όχι" στην ΑEΚ, είχαμε κάνει δυο ραντεβού με τον Μελισσανίδη»

Σα Πίντο: «Μετάνιωσα που είπα "όχι" στην ΑEΚ, είχαμε κάνει δυο ραντεβού με τον Μελισσανίδη»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο για την ΑΕΚ και το πρότζεκτ του γηπέδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γεννήθηκε στο Οπόρτο στις 10 Οκτωβρίου του 1972. Και παρόλο που κάθε παιδί που αγαπά το ποδόσφαιρο θέλει να συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της πόλης, ο Ρικάρντο Σα Πίντo έμελλε να αποτελέσει στο μέλλον έναν από τους θρύλους της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τι λέει για το «όχι» στον Μελισσανίδη όταν η ΑEΚ ήταν στη Β’ Eθνική, γιατί τελικά δεν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, υπήρξε ποτε προοπτική να πάει στον Ολυμπιακό και τι σχολιάζει για την υπόθεση με το ματς του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκης.

Σα Πίντο: «Δεν πίστευα στο πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ»

Τι σας άρεσε και τι δε σας άρεσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αγάπησα τα πάντα στην Ελλάδα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, όχι στον ΟΦΗ. Το λέω λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών. Ο πρώτος μου καιρός στον Ατρόμητο ήταν πιο δύσκολος. Μερικές φορές δεν ήταν τόσο επαγγελματίες. Είχα τη δυσκολία πως έπρεπε να βάλω κάποιους κανόνες και να τους πιέσω. Στην πρώτη μου θητεία. Ένιωθα πως ήθελα περισσότερα πράγματα από εκείνη τη φορά. Τη δεύτερη φορά που πήγα στον Ατρόμητο κάναμε ένα καλό δεύτερο μισό της σεζόν».

Γιατί επιστρέψατε στον Ατρόμητο;

«Επειδή μου άρεσε το κλαμπ. Μου άρεσαν οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί, είχα καλή σχέση με τον κύριο Αγγελόπουλο, το ιατρικό επιτελείο, ο γυμναστής μου που ήταν μαζί μου στον ΟΦΗ και με ακολούθησε στον Ατρόμητο, ο Σωτήρης (Ρούσσης) και δούλεψε μαζί μου και πριν δυο χρόνια».

Πως είναι ο Σπανός ως πρόεδρος;

«Ο Σπανός δεν ήταν τόσο εκεί, όμως ερχόταν μερικές φορές. Είναι κι αυτός συναισθηματικός. Έχουμε καλή σχέση. Ο Αγγελόπουλος είναι ο CEO, είναι εκεί κάθε μέρα, είναι αυτός που ξέρει τα πάντα. Ο Σπανός είναι ο ιδιοκτήτης και πηγαίναμε κάποιες φορές σε αυτόν. Ο Αγγελόπουλος είναι έμπειρος, έξυπνος, ξέρει πως να διαχειριστεί τους πάντες, είναι πολύ επαγγελματίας. Μου αρέσει να δουλεύω μαζί του. Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον για το μέλλον. Έμαθα κάποια πράγματα από αυτόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτός έμαθε κάποια πράγματα από τον επαγγελματισμό μου. Ταιριάζαμε στη δουλειά. Μετά ήρθε η πρόταση της Σταντάρ Λιέγης και πήγα εκεί. Αν δεν πήγαινα θα έμενα για άλλη μια χρονιά στον Ατρόμητο».

Στην Ελλάδα έχετε παίξει κόντρα σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Ποια ήταν η πιο δύσκολη;

«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην έδρα του Παναθηναϊκού. Όταν ήμουν στην Ελλάδα, η ΑΕΚ ήταν στις χαμηλότερες κατηγορίες και δεν έπαιξα στην έδρα της. Τώρα μπορώ να το πω. Ο Μελισσανίδης προσπάθησε να με πάρει δυο φορές, όταν ήταν στη Β’ Εθνική. Είχαμε κάνει ραντεβού μετά τον ΟΦΗ. Μια φορά στο γραφείο του και άλλη μια στο σκάφος του. Είναι φανταστικό. Ήθελα να πάω και μου έδινε εξαιρετικές προϋποθέσεις, αλλά το πρόβλημα ήταν πως έκανα κακή επιλογή. Νομίζω έπρεπε να πάω στην ΑΕΚ.

Ήταν όπως η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ είχαν πάει στη δεύτερη κατηγορία. Ξέρεις πως θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα στην πρώτη κατηγορία επειδή είναι καλές ομάδες. Όμως εκείνη την περίοδο είχα κάνει μια καλή σεζόν στον ΟΦΗ και ήθελα να πάω σε μια ομάδα που αγωνιζόταν για τίτλους, είτε ήταν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία ή σε άλλη χώρα.

Η σεζόν τελείωσε Απρίλιο – Μάιο, είχα κάνει καλή δουλειά στον ΟΦΗ, πιο πριν ήμουν στη Σπόρτινγκ και περίμενα πως θα επέστρεφα σε αυτό το επίπεδο. Έπρεπε να πάω στην ΑΕΚ. Είναι μια κορυφαία ομάδα. Δεν ήξερα καλά την ομάδα, επειδή ήταν στη δεύτερη κατηγορία, όμως ήξερα πως θα ανέβουν και ότι είχαν καλούς παίκτες. Δεν ήξερα την πραγματικότητα στο κλαμπ. Τότε δεν είχαν ακόμα το νέο γήπεδο. Δεν είχα την ολοκληρωμένη εικόνα. Ίσως κάποιος έπρεπε να με συμβουλεύσει καλύτερα εκείνη τη στιγμή.

Ο πρόεδρος μού είπε να παώ και θα μου έδινε τα πάντα και ήταν πολύ φιλικός. Δεν είναι εύκολο να πεις “όχι” στον Μελισσανίδη. Μετά ήταν να πάω μια – δυο φορές αλλά δεν ήθελε ο πρόεδρος, είπε ότι προτιμούσε άλλον προπονητή. Δεν του άρεσε η απόφαση μου. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι κρίμα που δεν πήγα».

Είχατε πάει να δείτε και το που θα γίνει η OPAP Arena»;

«Όχι. Μου είχε δείξει το project του νέου γηπέδου. Είχα δει τις μακέτες. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του. Βλέπεις τόσα πράγματα στην Ελλάδα και δεν ξέρεις ποιο θα συμβεί και ποιο όχι. Τώρα ξέρω. Σήμερα θα πήγαινα. Την επόμενη χρονιά το μετάνιωσα».

Ισχύει ότι σας ήθελε κι ο Παναθηναϊκός;

«Σε μια άλλη περίσταση υπήρχε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Πριν τρία – τέσσερα χρόνια. Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού μέσω zoom, μου άρεσαν αυτά που άκουσα, συμφώνησα και πήγα να υπογράψω. Όταν έφτασα στα γραφεία με τον ατζέντη μου μού είπαν ότι συμφώνησαν με άλλον προπονητή».

Υπήρξε ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό;

«Έχω εξαιρετική σχέση με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Γνωριστήκαμε στη Σοσιεδάδ. Είναι υπέροχος άνθρωπος και συμπαίκτης. Πριν από αρκετά χρόνια, ο Ντάρκο σε μια ανεπίσημη κουβέντα μας με ρώτησε για την κατάστασή μου. Όμως είχα συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ για άλλα δύο χρόνια. Ίσως, αν ήμουν ελεύθερος θα είχα την ευκαιρία να ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού».

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X