Αβαντάζ, διαχείριση και επιμέρους «κόλπα» στην τελική ευθεία της ΑΕΚ για τον τίτλο

Αβαντάζ, διαχείριση και επιμέρους «κόλπα» στην τελική ευθεία της ΑΕΚ για τον τίτλο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα επερχόμενα ντέρμπι και τη σπανιότητα της πληρότητας που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι της ΑΕΚ είναι ευανάγνωστο και δεν βασίζεται στις εκπλήξεις. Για τον Ματίας Αλμέιδα, δεν συνιστά ντεζαβαντάζ το να ισχυρίζονται οι αντίπαλοι ότι, πλέον, ξέρουν πως παίζει η Ένωση. Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει πάντοτε απόσταση και το «γνωρίζω» δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι «μπορώ και να το αντιμετωπίζω».

Τα λόγια του Μεντιλίμπαρ, δείχνουν την πιο μεγάλη εικόνα, ο Ισπανός κόουτς είναι έμπειρος και διακρίνει σωστά. Μίλησε για την αθλητικότητα της ΑΕΚ συνολικά, όχι για επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού ή άλλες ιδέες της. Ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που τρέχει πολύ και πλέον, πλήρης όσο ποτέ άλλοτε στη διετία του Αλμέιδα -εδώ να χτυπήσουμε και ξύλο- θα επιχειρήσει να το κάνει από την αρχή έως το τέλος των αγώνων της.

Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, είναι θεωρητικά πιο εύκολο για τους άλλους να ‘’διαβάσουν’’ την ΑΕΚ, απ’ ότι εκείνοι την Ένωση. Το στυλ της και οι κεντρικές ιδέες της είναι ίδιες, την ώρα που οι αντίπαλοι (πλην ΠΑΟΚ) δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιάσουν. Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό με τον Ισπανό στον πάγκο, ενώ ο Τερίμ είναι απρόβλεπτος στις επιλογές του, πότε αυτό του βγαίνει σε καλό και πότε σε κακό.

Μολαταύτα, ίσως αυτά να είναι τα playoffs που η ΑΕΚ θα παρουσιάσει επιμέρους ‘’κόλπα’’ στο παιχνίδι της. Η παρουσία του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς είναι ένα επιπλέον υπερ-όπλο για τον προπονητή και σίγουρα σε κάποιο (ή κάποια) από τα επόμενα τρία ντέρμπι σε διάστημα οκτώ ημερών, θα είναι και βασικός. Παίκτης με τρομερή οξυδέρκεια και ευρηματικότητα που μπορεί να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Η ετοιμότητα του Γκαρσία και το πάντρεμα με Πόνσε

Επιπλέον, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλμέιδα υπερθεμάτισε γι’ αυτό, αναμένουμε και διαστήματα σε αγώνες που να εμπεριέχουν την ταυτόχρονη παρουσία των Πόνσε και Γκαρσία στον αγωνιστικό χώρο. Ως φορ ο πρώτος και σε πτέρυγα (λογικά δεξιά) ο δεύτερος.

Μοιάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο από το ξεκίνημα ενός αγώνα, όμως ποτέ δεν ξέρεις πως το έχει στο μυαλό του ο κόουτς. Αν δηλαδή μπορεί να πρόκειται μόνο για ένα εναλλακτικό πλάνο ή για μια ιδέα που ίσως εφαρμοστεί ως αρχικό σχέδιο. Είναι πάντως κάτι που δουλεύεται και το περιμένουμε.

Ασφαλώς, η βασική ιδέα είναι να υπάρχει ο Γκαρσία όσο πιο διαθέσιμος και ενεργός γίνεται, με την κατάλληλη προστασία ταυτόχρονα. Φάνηκε από την προπόνηση της Τετάρτης ότι δεν υπάρχει λόγος να πιέζεται σε κάποια κομμάτια της καθημερινότητας, ειδικά τώρα που επέστρεψε επιβαρυμένος από το ταξίδι για να παίξει με την Εθνική της πατρίδας του.

Το ‘’προσέχουμε για να έχουμε’’ είναι μια σοφή προσέγγιση στην παρούσα φάση, ειδικά από τη στιγμή που ο Πόνσε βρίσκεται σε τέτοια δαιμονιώδη κατάσταση. Η συντήρηση, η πρόληψη και το σωστό μοίρασμα του χρόνου, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική ευθεία. Αυτή τη σπανιότητα που τώρα η ΑΕΚ απολαμβάνει, ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό μέσα στη διετία του Αλμέιδα, θα πρέπει να την αξιοποιήσει ως το μεγάλο αβαντάζ της. Δίχως εκπτώσεις στην απαίτηση, αλλά με σωστή διαχείριση και γνώση που θα οδηγεί στην εκάστοτε επιλογή.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X