Ο Ερίκ Καντονά αποκάλυψε 29 χρόνια μετά το νόημα της ατάκας του για τους γλάρους και τις σαρδέλες

Ο Ερίκ Καντονά αποκάλυψε 29 χρόνια μετά το νόημα της ατάκας του για τους γλάρους και τις σαρδέλες
Photo Credits: INTIME

Ο Ερίκ Καντονά αποκάλυψε σχεδόν 30 χρόνια μετά τι εννοούσε με τη θρυλική δήλωσή του για τους γλάρους και τις σαρδέλες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν, πιθανότατα… χίλιοι λόγοι, για τους οποίους ο Ερίκ Καντονά θεωρείται θρυλικός. Τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο σηκωμένος γιακάς, οι δηλώσεις του με πολιτικό περιεχόμενο, τα ενδιαφέροντά του, η κουλτούρα του και φυσικά η κλωτσιά στον ρατσιστή ακροδεξιό οπαδό της Κρίσταλ Πάλας έχουν μείνει στην ιστορία. Αυτή η κλωτσιά, όμως, είχε και προεκτάσεις.

Ήταν 25 Ιανουαρίου 1995 όταν ο Ερίκ Καντονά κοπάνησε με την κλωτσιά Κουνγκ Φου τον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, που, όπως έγινε γνωστό αργότερα, το όνομά του ήταν Μάθιου Σίμονς και συμμετείχε σε συγκεντρώσεις του ακροδεξιών οργανώσεων. Επίσης, πολλά δημοσιεύματα υποστήριζαν τότε πως είχε επιθέτει σε μετανάστες, που ζούσαν στο Λονδίνο.

Η ιστορία, όμως, μετά την κλωτσιά έχει και αυτή τρομερό ενδιαφέρον: Ο Καντονά δεν αποκάλυψε ποτέ τι του είχε πει ο συγκεκριμένος οπαδός, αντιθέτως έκανε την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη με μία δήλωσή του μερικές εβδομάδες αργότερα.

Ο Ερίκ Καντονά αποκάλυψε 29 χρόνια μετά το νόημα της ατάκας του για τους γλάρους και τις σαρδέλες

«Όταν οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες, το κάνουν επειδή θεωρούν πως οι σαρδέλες θα πεταχτούν ξανά στη θάλασσα», είχε πει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, που έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να δοθούν… εξηγήσεις για το περιστατικό. Φυσικά, μόνο εξηγήσεις δεν δόθηκαν. Ο Καντονά είπε τη συγκεκριμένη ατάκα, ήπιε λίγο νερό και έφυγε, χωρίς να αποκαλύψει ποτέ τι εννοούσε!

Ο Γάλλος, δε, όταν δεχόταν ερωτήσεις για να εξηγήσει τη δήλωσή του, έλεγε: «Εννοώ αυτό που εννοώ», με αποτέλεσμα να κρατάει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την περίσταση, καθώς συνέχιζε να μην αποκαλύπτει ούτε τα λόγια, που άκουσε από τον Σίμονς.

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου. Κατά την εμφάνισή του στο γαλλικό σόου «C dans l’air» αυτή την εβδομάδα, ο Καντονά αποκάλυψε σχεδόν 30 χρόνια μετά τι εννοούσε με τη θρυλική δήλωσή του για τους γλάρους και τις σαρδέλες!

«Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε οπωσδήποτε να μιλήσω στον Τύπο. Δεν ήθελα, αλλά μου είπαν ότι είναι σημαντικό να το κάνω. Είπα, ”εντάξει, θα μιλήσω”.
Ήθελαν να μιλήσω, και εγώ μίλησα. Απλώς μου βγήκε αυτή η φράση και μετά έφυγα. Τότε, ο Τύπος, όλοι, προσπάθησαν να τα κάνουν όλα φιλοσοφικά. Ξέρεις, απλά βγήκε έτσι. Ίσως προήλθε από το υποσυνείδητό μου και ίσως ασυνείδητα δημιούργησε μια αίσθηση, αλλά η καλύτερη αίσθηση ήταν, ”με αναγκάζεις να μιλήσω, μιλάω λοιπόν και ποιος νοιάζεται αν οι λέξεις βγάζουν νόημα”.

Ξέρετε, ο Τύπος με κατέστρεψε. Αλλά κατά κάποιο τρόπο πήρα την εκδίκησή μου. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν ένα νόημα και όλοι μου ζήτησαν να τους εξηγήσω και δεν είπα τίποτα», είπε.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X