Αφιέρωμα της FIBA στην AEK BC Academy που θα συμμετάσχει στο Youth BCL

Αφιέρωμα της FIBA στην AEK BC Academy που θα συμμετάσχει στο Youth BCL
Photo Credits: INTIME

Για πρώτη φορά η ακαδημία της ΑΕΚ θα πάρει μέρος στο BCL νέων

Το επίσημο σάιτ του BCL, έκανε αφιέρωμα στην ακαδημία της ΑΕΚ που θα λάβει μέρος στο BCL νέων για πρώτη φορά, με τον επικεφαλής της Ακαδημίας, Γιώργο Αρναουτάκη να μιλάει για την δουλειά που γίνεται και τους στόχους της ομάδας.

Η AEK BETSSON BC, είναι φυσικά ένας από τους παλαιότερους και πιο καταξιωμένους συλλόγους μπάσκετ της Ελλάδας.

Την τροπαιοθήκη της κοσμούν το Basketball Champions League το 2018, οκτώ Πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ελλάδος, δύο Κύπελλα Saporta, ένα Triple Crown και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο FIBΑ.

Η AEK BC Academy θα συμετάσχει στο Youth Basketball Champions League για πρώτη φορά φέτος, αλλά θα επιδιώξει να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργήσει τις δικές της ιστορίες στο Youth BCL, όπως έκανε και η ανδρική ομάδα στο BCL .

«Βασικός στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές μας να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να δημιουργήσουμε μερικές καλές αναμνήσεις για το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της ακαδημίας, Γιώργος Αρναουτάκης.

«Το πρόγραμμα νέων της ΑΕΚ επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και η παρουσία μας στο Youth BCL σημαίνει πολλά για το μέλλον της ακαδημίας μας. 

Γενικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που το BCL έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους αθλητές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και νιώθουμε τιμή για τη συμμετοχή μας στο τουρνουά», συνέχισε.

Τα τελευταία 10 χρόνια, υπό τη διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου, η ακαδημία της ΑΕΚ έχει αναπτυχθεί.

Ο θρυλικός προπονητής Ντράγκαν Σάκοτα επέβλεψε την αναμόρφωση του προγράμματος μεταξύ του 2015 και του 2020 τονίζοντας το εκπαιδευτικό στοιχείο του προγράμματος.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια κουλτούρα όπου οι αθλητές γίνονται καλύτεροι συμπαίκτες και καλύτεροι μαθητές, καθώς και καλύτεροι μπασκετμπολίστες.

Η Ακαδημία της ΑΕΚ παίζει τους αγώνες της στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα κοινό στυλ παιχνιδιού από τις πιο μικρές ηλικιακές ομάδες μέχρι το ανώτερο επίπεδο. Και, το πιο σημαντικό: ένα στυλ παιχνιδιού σύμφωνα με τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προοπτικές των νέων για τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ YOUTH BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Γιάννης Νικολάου | Ημερομηνία Γέννησης: 5 Ιανουαρίου 2007 | Φόργουορντ

Ο παίκτης κλειδί είναι ο Γιάννης Νικολάου. Είναι ένας φόργουορντ 17 ετών, ύψους 2,01μ,.. Είναι ένας ψηλός και δυνατός παίκτης που δουλεύει πάρα πολύ . Είναι ψηλός, έχει μεγάλη αίσθηση του παιχνιδιού και εξαιρετική επαφή.

Ο Νικολάου μπορεί να σουτάρει, να πασάρει και να τελειώσει φάσεις με δύναμη γύρω από το καλάθι. Έχει κατά μέσο όρο 14,4 πόντους, 10,2 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 1,7 τάπες και 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι παίζοντας με την Ακαδημία της ΑΕΚ.

Στην πρώτη ομάδα βρέθηκαν και οι Μάριος Μαραθωνίτης και Μωύσης Μητρέλος που έκαναν ήδη το επίσημο ντεμπούτο τους. Προσέξτε επίσης τον γκαρντ Μιχαήλ -γνωστός και ως Mike- Σπανό και τον σέντερ Βίκτωρα Χαλίδη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ντούσαν Σάκοτα | Γιάννης Μπουρούσης | Μάνος Χατζηδάκης | Δημήτρης Μωραΐτης | Νίκος Ρογκαβόπουλος | Γιώργος Τσαλμπούρης | Dominik Heinzl | Φίλιππος Τίγκας.

Ο πρωταθλητής του BCL Ντούσαν Σάκοτα και ο θρύλος Γιάννης Μπουρούσης είναι σίγουρα τα μεγαλύτερα ονόματα που βγήκαν από την Ακαδημία της ΑΕΚ, αλλά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Γιώργος Τσαλμπούρης αποτελούν και οι δύο φανταστικές ιστορίες επιτυχίας, που συννεχίζουν την καριέρα τους στην ισπανική Liga Endesa με την Baskonia και τη Surne Bilbao Basket, αντίστοιχα.

Όπως και ο Δημήτρης Μωραΐτης, που παίζει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, και ο Μάνος Χατζηδάκης που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ BETSSON. Ο Dominik Heinzl έχει χαράξει μια δυνατή καριέρα, κυρίως στο NBL της Τσεχίας, και ο Φίλιππος Τίγκας έκανε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα στην Κύπρο με τον Κεραυνό Στροβόλου”.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X