Το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ παίζεται σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή

Το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ παίζεται σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την ξεχωριστή σημασία που έχει για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απορρυθμιστήκαμε αυτές τις μέρες. Λίγο τα τριήμερα, πολύ περισσότερο η Εθνική ομάδα, μας έβγαλε όλους από τα νερά μας. Ωστόσο, μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία. Και τι δρόμος είναι αυτός που ανοίγεται. Οδηγεί σε μια εβδομάδα, όπου μπορεί η ΑΕΚ να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι… απλό: νίκες στα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, να περάσει αλώβητη από τη Λεωφόρο και επί της ουσίας η σεμνή τελετή θα βαίνει προς ολοκλήρωση.

Βέβαια, απλό να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ειδικά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και η ΑΕΚ καλείται να δώσει αυτή τη σειρά μεγάλων αγώνων μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών. Αλλά αυτή η ομάδα, όπως έδειξε και η περυσινή πορεία της, ανταποκρίνεται καλά στις δυσκολίες και στα αγωνιστικά τελεσίγραφα. Και τώρα, έχει την ευκαιρία για να κάνει ξανά τα σωστά βήματα που θα την οδηγήσουν εν τέλει στο μεγάλο στόχο της.

Ματς σταθμός

Στη δική μου λογική, το ματς σταθμός για την πορεία της ΑΕΚ και όσα θα εξελιχθούν στο πρωτάθλημα, είναι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν είναι κλισέ, αλλά πραγματικότητα. Ειδικά κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, που θα έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή να παίξει τα… ρέστα του. Γιατί μπορεί να ήρθαν έτσι τα πράγματα στην πρεμιέρα που ο Ολυμπιακός παραμένει στο παιχνίδι, αλλά ξέρει πως εάν φύγει ηττημένος από την ΑΕΚ με τη διαφορά να είναι στους οκτώ βαθμούς, τότε αποχαιρέτα τον τίτλο και ψάξε για άλλα αφηγήματα.

Το πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι για την ΑΕΚ μπορεί να το συνειδητοποιήσει κάποιος, εάν θυμηθεί ποια είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια μετά την είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε τέσσερις αναμετρήσεις, υπάρχει απόλυτη ισορροπία με δύο ισοπαλίες και από μία νίκη. Παράδοξο δε, πως ο Ολυμπιακός νίκησε στην αυλαία της κανονικής περιόδου πέρυσι σε ματς μαγική εικόνα και η ΑΕΚ νίκησε στο κύπελλο, στο χειρότερο από τα τέσσερα ματς κόντρα στον αντίπαλο της Κυριακής.

Τα παράδοξα

Η περυσινή ισοπαλία στα πλέι οφ ήρθε μάλιστα τρεις στροφές πριν το φινάλε και είχε προκαλέσει «παγωμάρα», καθώς η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να εκμεταλλευθεί την ισοπαλία στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Κατά σύμπτωση, φέτος ξανανταμώνουν τα ίδια ζευγάρια, αλλά μόλις στην 2η αγωνιστική. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε καν την ισοβαθμία με τους «πράσινους» και η απώλεια της νίκης θεωρήθηκε μεγάλο χτύπημα.

Στην ισοπαλία της τρέχουσας σεζόν, το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ αφορά το πρώτο πραγματικά καλό 20λεπτο, εφάμιλλο των περυσινών ρυθμών, που είχε φέτος. Ηταν σαρωτική, είχε καταφέρει να σκοράρει μόνο μια φορά με τον Πόνσε αν και είχε ευκαιρίες για άλλα γκολ. Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα της, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό που δίχως να είναι σε τρομερή κατάσταση, βρήκε ένα γκολ και απέφυγε την ήττα.

Δεν έχει πάρει τίποτα από την έδρα της

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που 27 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει μόνο μια ήττα! Εντυπωσιακό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την έδρα της. Με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ – τον οποίο από πέρυσι η Ενωση επανάφερε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις των αγώνων στην Αθήνα – δεν υπάρχει κανένα άλλο παιχνίδι που να πήρε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκπληκτικό, πως νίκησε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις έδρες τους, αλλά έμεινε στην ισοπαλία στην «OPAP Arena».

Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού της ΑΕΚ, γίνεται πλέον στατιστικά απόλυτα ενδιαφέρον πως έχει πάρει ελάχιστα από την έδρα της. Επί της ουσίας, δύο ισοπαλίες με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Αγιαξ και τρεις ήττες στα ματς με Αντβέρπ, Μαρσέιγ και Μπράιτον. Η ΑΕΚ νίκησε στην Κροατία σε μια «κολασμένη» ατμόσφαιρα, πέτυχε ένα σύγχρονο έπος στο Μπράιτον, αλλά δεν πήρε νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολλά κέρδη με μια νίκη

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X