Οταν η ΑΕΚ Betsson χάνει όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο, δεν της φταίει κανένας άλλος

Χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά, η ΑΕΚ Betsson... έμπαζε και έχασε (97-101) από το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για μια ακόμα ίδια ήττα της ΑΕΚ Betsson αυτήν την φορά από το Περιστέρι

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι, με την ΑΕΚ Betsson να χάνει και από το Περιστέρι στα Λιόσια. Η έδρα της ΑΕΚ έχει γίνει κέντρο διερχομένων φέτος, όποιος θέλει έρχεται, κερδίζει και φεύγει, σαν να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ που έχει να κερδίσει από τις 9/12/23 και το παιχνίδι με το Μαρούσι.

Πρόκειται για επιδόσεις ομάδας που πέφτει κατηγορία και αυτό από μόνο του δείχνει την τραγικότητα της φετινής σεζόν. Η Ένωση πλέον έχει φτάσει το απίθανο αρνητικό ρεκόρ των τριών νικών στα τελευταία 20 παιχνίδια. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται όλοι το νούμερο αυτό. Για να το πούμε αλλιώς, 17 ήττες σε 20 αγώνες. Δεν θυμάμαι ξανά τέτοιο αρνητικό ρεκόρ τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Ηλίας Ζούρος πλέον μετράει τρεις νίκες σε 13 αγώνες από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και μάλλον δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έφερε το ηλεκτροσόκ που περίμεναν στην ΑΕΚ. Μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει ίσως περισσότερες δυσκολίες από τον προκάτοχο του, αφού έχει σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά η ομάδα δεν έχει δείξει σχεδόν καμία βελτίωση.

Ακόμα ένα παιχνίδι, το ίδιο σενάριο

Για ακόμα έναν αγώνα η ΑΕΚ πάλεψε για την νίκη και όπως έχω ξαναπεί αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Οι παίκτες δεν είναι αδιάφοροι και τα δίνουν όλα, όμως πάντα όταν φτάνουν στο κρίσιμο σημείο, δεν μπορούν να κερδίσουν. Για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, η ΑΕΚ επέστρεψε στο παιχνίδι, αφού βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές, πέρασε μπροστά και τρία λεπτά πριν το φινάλε, κέρδιζε με 93-88. Το ίδιο είχε γίνει και με την Χολόν, με τον Προμηθέα δύο φορές, με την Μούρθια. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, η ΑΕΚ ήταν μαζί με τις αντιπάλους της στην τελική ευθεία.

Για ακόμα μια φορά επήλθε ένα μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα 0-10 από το Περιστέρι και να γίνει το σκορ 93-98, όπως και πριν λίγες μέρες με τον Προμηθέα. Είναι εμφανές ότι όταν έρχονται τα κρίσιμα, η ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, δεν έχει αυτοματισμούς, ούτε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση στο παιχνίδι της. Με τον ΜακΡέι να παίρνει την ομάδα από το χέρι, κατάφερε να πλησιάσει και να περάσει μπροστά, όχι με οργανωμένο μπάσκετ, αλλά με ατομικές ενέργειες. Μόλις ο Σπανούλης έβαλε τον Ντάγκουμπιτς να του αρνείται την πάσα και η μπάλα δεν μπορούσε να πάει στα χέρια του, όλη η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε.

Αν ήταν πρώτη φορά, θα λέγαμε ότι έτυχε, αλλά επειδή έχει γίνει πολλές φορές, είναι δεδομένο πλέον ότι αυτή η ΑΕΚ δεν ξέρει πώς να κερδίσει. Ο Ηλίας Ζούρος από την αρχή που ήρθε στην ομάδα, είπε ότι θέλει να δουλέψει την άμυνα αρχικά και μετά να βελτιώσει τις αποστάσεις στην επίθεση. Από τότε, η ΑΕΚ έχει φάει τέσσερις κατοστάρες και για την επίθεση ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Αν δεν υπήρχε ποιότητα σε κάποιους παίκτες, η ΑΕΚ δεν θα έφτανε ούτε τους 80 πόντους. Πλέον συμπληρώνει δύο μήνες στην ομάδα και κάτι θα έπρεπε να δούμε.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, έκανε αυτό που έπρεπε και ο Χολ μπήκε στην εξάδα του ΕΣΑΚΕ, αλλά ούτε αυτό έφτανε. Γράφαμε εδώ και καιρό ότι ο Νάιτ, εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο playmaker, να πάει στο ‘2’ και η επιστροφή του Χολ, το επέτρεψε αυτό. Το είδαμε μόλις για πέντε λεπτά, αφού τραυματίστηκε, γιατί υπάρχει και ο νόμος του Μέρφι, όταν έχουν γίνει όλα χάλια, μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα.

Η ΑΕΚ έχασε από όλες τις ομάδες που είναι από πάνω της δύο φορές φέτος και από τον Κολοσσό που παλεύει για την 6η θέση μία, αλλά με διασυρμό. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν αξίζει να πάρει την 6η θέση με αυτά τα αποτελέσματα και δεν θα του έδινε κανείς άδικο. Από όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος χθες, σε αυτό που έχει απόλυτο δίκιο, είναι αυτή η κωμωδία του ΕΣΑΚΕ, που έβαλε σε διαφορετικές μέρες και ώρες τις ομάδες που παλεύουν για την ίδια θέση. Δεν περιμένω θαύματα να πω την αλήθεια, αλλά ας περιμένουμε το απόγευμα.

Κατά τα άλλα, όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η χρονιά, τόσο το καλύτερο, δεν αντέχεται αυτό που βλέπουμε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X