0-6 στον Όμιλο και 0-4 με τον Προμηθέα, ό,τι πρέπει να ξέρουμε για την φετινή χρονιά της ΑΕΚ Betsson

0-6 στον Όμιλο και 0-4 με τον Προμηθέα, ό,τι πρέπει να ξέρουμε για την φετινή χρονιά της ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον επίλογο της τραγικής πορείας της ΑΕΚ στο όμιλο, με τα ίδια λάθη που γίνονται σε κάθε παιχνίδι

Η ΑΕΚ Betsson έχασε και πάλι από τον Προμηθέα Πάτρας σε ένα παιχνίδι που έδειξε τις αδυναμίες που έχουμε δει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια.

Το μαρτύριο της Ευρώπης τελείωσε και πλέον έμεινε το Ελληνικό πρωτάθλημα για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί από την φετινή τραγική σεζόν.

Η επόμενη μεταγραφή του Χέιλ θα οφείλεται στην ΑΕΚ

Έλεγα τις προηγούμενες ημέρες, ότι η ΑΕΚ θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, αν μπορούσε να κερδίσει τον Προμηθέα και αν βοηθούσε το άλλο αποτέλεσμα, να τον άφηνε εκτός από την συνέχεια. Τελικά η Χολόν έκανε το θαύμα και κέρδισε την Μούρθια, όμως η Ένωση για μια ακόμα φορά ήταν ανήμπορη να πάρει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο τρόπος που δεν τα κατάφερε μοιάζει πάρα πολύ, με όλα τα κρίσιμα παιχνίδια που έχει χάσει τον τελευταίο καιρό.

Ξεκινάει πάντα κάπως νωχελική, χωρίς να είναι αδιάφορη, στην πορεία, οι αντίπαλοι που είναι πιο δουλεμένοι και πιο σοβαροί, παίρνουν διαφορές και όταν πλησιάζει το τέλος του αγώνα, η ΑΕΚ ξυπνάει και κάνει την τελική της αντεπίθεση. Το ίδιο έγινε και στα δύο παιχνίδια με τον Προμηθέα, το ίδιο με την Μούρθια, το ίδιο και με την Χολόν.

Το πρόβλημα είναι ότι για να ξυπνήσει, πρέπει να γίνει μια αναμπουμπούλα στον αγώνα. Στο πρωτάθλημα ήταν το αντιαθλητικό του Ετσενίκε, χθες ήταν το χτύπημα του Αγραβάνη (θα πούμε στην συνέχεια για αυτό), Η ΑΕΚ, βγάζοντας πάθος και ένταση, επιστρέφει στους αγώνες, χωρίς να παίζει μπάσκετ, πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Πιο πολύ μοιάζει με προσπάθεια αυτοσυντήρησης, παρά οργανωμένο μπάσκετ με σχέδιο.

0-6 στον Όμιλο και 0-4 με τον Προμηθέα, ό,τι πρέπει να ξέρουμε για την φετινή χρονιά της ΑΕΚ Betsson

Όπως και να έχει, φτάνει τα παιχνίδια σε μια απόσταση βολής, όπως και χθες στο 64-65. Εκεί φαίνεται η διαφορά όμως μεταξύ των καλών και δουλεμένων ομάδων και την φετινής ΑΕΚ, που μόνο τέτοια δεν είναι. Στα κρίσιμα σημεία, οι αντίπαλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, που πρέπει να ακουμπήσουν την μπάλα, να έχουν καλές αποστάσεις. Η ΑΕΚ όποτε κλήθηκε να κάνει μια καλή επίθεση, τα έκανε θάλασσα, προσπαθώντας μάταια να βρει τον Κουζμίνσκας και παίρνοντας σουτ υπό δύσκολες συνθήκες. Αυτά είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο και η ΑΕΚ τις πληρώνει.

Έτσι φτάσαμε σε αυτό το ντροπιαστικό 0-6 στον όμιλο, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και τις τέσσερις σερί ήττες από τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας κέρδισε την ΑΕΚ φέτος με όλους τους τρόπους, εντός, εκτός, με άνεση, με δυσκολία, με Έλληνες διαιτητές, με ξένους και αυτό λέει πολλά για το επίπεδο της Ένωσης.

Ο Χάντερ Χέιλ, έχει κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια απέναντι στην Ένωση και δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι αν πάρει μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, θα οφείλει ένα μέρος της, στην αμυντική αντιμετώπιση που είχε από την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σε τέσσερις φετινούς αγώνες, απέναντι στην ΑΕΚ, έχει 25.8 πόντους μέσο όρο, με 45.7% τρίποντο και 4.5 ασίστ. Όλα αυτά από έναν παίκτη των 90 χιλιάδων το χρόνο.

Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, όταν δημιουργείς χώρους και εκμεταλλεύεσαι τα καλά χαρακτηριστικά των παικτών σου, αυτά γίνονται. Ο Χέιλ είχε την εντολή να χτυπάει σε κάθε φάση τον Κουζμίνσκας μετά από την αλλαγή στο σκριν, με τον Λιθουανό, να μην έχει καν την οδηγία να του κλείσει την δεξιά ντρίπλα που σουτάρει και όχι στην αριστερή που κάνει ντράιβ. Έτσι, κανείς δεν ασχολείται για το πόσο αδύναμος είναι στην άμυνα ή ότι παίρνει τραβηγμένα σουτ.

Αυτό που μένει είναι ότι δύο Ελληνικές ομάδες πέρασαν στους «8» του BCL και καμία από αυτές δεν είναι η ΑΕΚ. Εκεί σταματάει κάθε συζήτηση.

Ο Ετσενίκε και ο Αγραβάνης

Για ακόμα ένα παιχνίδι, είδαμε τον Ετσενίκε να κάνει αντιαθλητικό φάουλ και να πρέπει οι διαιτητές να το δουν από το ριπλέι για να το δώσουν. Δεύτερη φορά που γίνεται από τον συγκεκριμένο παίκτη, που δείχνει μια αντισυναδελφική συμπεριφορά και κάποιοι πρέπει να του τραβήξουν λίγο το αυτί, γιατί έχει τέτοιο μέγεθος που μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά σε κανέναν. Ήδη ο Μόργκαν βγήκε off από την λαβή Ελληνορωμαϊκής που έκανε.

Πάμε και στα δικά μας. Είχα γράψει από την πρώτη στιγμή, ότι το πρόβλημα του Αγραβάνη, δεν είναι μπασκετικό, αλλά κυρίως στο μυαλό. Τελικά έκανα λάθος, γιατί πλέον έχει και μπασκετικό πρόβλημα, καθώς βρίσκεται σε μια κατάσταση πολύ μακρινή από τα στάνταρ του. Αυτό όμως που κάνει στον Χρυσικόπουλο εχθές, είναι εντελώς απαράδεκτο και είναι τυχερός που οι διαιτητές του την χάρισαν και δεν αποβλήθηκε. Στην ΑΕΚ δεν χωράνε τέτοιες συμπεριφορές και καλό θα είναι να του εξηγήσουν 2-3 πράγματα. Όπως και οι φωνές και τα μπινελίκια στον πάγκο, όταν είναι εκνευρισμένος δεν είναι καλή εικόνα. Το ότι η ομάδα είναι όπως είναι, δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα κάνει ό,τι του κατέβει.

Νίκη με Περιστέρι

Πλέον το μόνο που μένει, είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει μια καλή νίκη, απέναντι στο τρίτο Περιστέρι, για να μην καταλήξει να παίζει στο γκρουπ 7-12. Υπάρχουν σενάρια που βγαίνει έκτη ακόμα και με ήττα, αλλά δεν είναι δυνατόν να συζητάμε, αν θα μπορεί η ΑΕΚ να κάνει την πρώτη της νίκη εντός έδρας για το 2024, στα τέλη Μαρτίου.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X