Αυτά που θέλει πίσω η ΑΕΚ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος

Αυτά που θέλει πίσω η ΑΕΚ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά που καλούνται να ανεβάσουν τον πήχη των προσωπικών επιδόσεων για να έρθει η κατάκτηση του τίτλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε σεζόν είναι διαφορετική από την προηγούμενη όσο κι αν προσπαθούμε να τις συνδέσουμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, άλλοι που έχουν σκαμπανεβάσματα και εκείνοι που πληγώνονται περισσότερο από τον μέσο όρο μέσα από ατυχίες και αναποδιές.

Το γήπεδο είναι πάντοτε ο καθρέφτης και δίνει όλες τις απαντήσεις. Η ΑΕΚ είχε πέρυσι έναν εκπληκτικό πλουραλισμό στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, παίρνοντας γκολ και ασίστ από ποδοσφαιριστές που φέτος προσφέρουν λιγότερα.

Δεν είχε ωστόσο την θαυμαστή αποτελεσματικότητα που φέτος παρουσιάζει βρίσκοντας τέρματα μέσα από στατικές φάσεις. Πάντοτε κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις, ακόμα περισσότερο όταν οι απαιτήσεις της τρέχουσας σεζόν είναι μεγαλύτερες αγωνιστικά από εκείνες της προηγούμενης.

Εξυπακούεται βέβαια ότι στην τελική ευθεία η προσφορά πρέπει να είναι πιο ουσιαστική καθώς μιλάμε για ντέρμπι. Σε αυτά τα παιχνίδια περιμένεις από ποδοσφαιριστές που ξέρεις ότι έχουν δυνατότητες να κάνουν τη διαφορά, ειδικά όταν στο έχουν αποδείξει πολύ πρόσφατα.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για την αρκετά πιο χαμηλή παραγωγικότητα παικτών που πέρυσι έπαιζαν σχεδόν πάντοτε σύμφωνα με τα πραγματικά αγωνιστικά στάνταρ τους. Δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος ότι:

Οι Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Πινέδα Άμραμπατ και Τσούμπερ που ήταν συχνά στην αρχική ενδεκάδα, μέτρησαν συνολικά 42 γκολ! Από 6 επιπλέον πρόσθεσαν οι Μάνταλος και Φαν Βερτ. Κι όλοι τους πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που έφτασε τα 18.

Ο Ελίασον με τα πέντε γκολ που έχει σημειώσει ως σήμερα, είναι μια επιπλέον λύση καθώς πέρυσι δεν είχε βρει δίχτυα ούτε μία φορά, άρα η συνεισφορά του χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη όταν πολλοί από τους προαναφερθέντες προαναφερθέντες -και συγκεκριμένα οι Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Μάνταλος και Φαν Βερτ- είναι (για διαφορετικούς ο καθένας λόγους) μακριά από την περυσινή συγκομιδή τους στο σκοράρισμα.

Αυτά που θέλει πίσω η ΑΕΚ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος

Αυτοί που έμειναν πίσω

Τα 5 τέρματα του Σουηδού, δεν είναι ένας παλαβός αριθμός, είναι σίγουρα πολύ πιο ενθαρρυντικός από τα… 0 που είχε πέρυσι σε 30 αγώνες. Επιπροσθέτως, ο Ελίασον είναι ακόμα πιο παραγωγικός στις ασίστ μετρώντας ήδη 10 κι ενώ υπάρχουν ακόμα 9 παιχνίδια μπροστά.

Ο Γκατσίνοβιτς έχει να σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος από τις 28 του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν με πέναλτι ‘’αλά-Πανένκα’’ είχε δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Ατρόμητου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κοντολογίς, με την επανέναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας, θα απέχει έξι ολόκληρους μήνες από το γκολ σε παιχνίδι της λίγκας κι ενώ πέρυσι είχε 9 στο πρωτάθλημα!

Ο Πινέδα έχει να βρει δίχτυα από τις 26/11 και τη νίκη με 1-0 στα Γιάννενα, ενώ ο Τσούμπερ μετρά μόλις δύο γκολ τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Δεν συζητάμε βέβαια για τον Αραούχο που με όσα αντιμετώπισε αλλά και με την ψυχολογία του πληγωμένη, έχει προσφέρει ελάχιστα φέτος.

Όχι απλώς είναι μικρή, αλλά πενιχρή η συγκομιδή από παίκτες-κλειδιά, η οποία εν πολλοίς καταδεικνύει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι που παρατηρείται στο σκοράρισμα μέσα από σετ παιχνίδι. Το πόσα έχει πετύχει από στατικές φάσεις, συνιστά επίσης μια επιβεβαίωση.

Το καλό για την Ένωση είναι ότι τα δύο κανόνια της, ο Γκαρσία και ο Πόνσε, σκοράρουν κατά ριπάς εν συγκρίσει με το χρόνο συμμετοχής τους και δίχως να πτοηθούν από τα σημαντικά μυϊκά προβλήματα που αμφότεροι αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν. Το να είναι όλοι υγιείς όταν η ομάδα επιστρέψει, αποτελεί το πρώτο και βασικό ζητούμενο. Να βρεθούν όλοι μαζί και μέσα από τις συνεργασίες του να αλληλοβοηθηθούν ώστε να παρουσιάσουν αυτά που πραγματικά μπορούν.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X