Η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο, τώρα «μιλά» μόνο το ποδόσφαιρο!

Η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο, τώρα «μιλά» μόνο το ποδόσφαιρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει το διασυρμό όσων επιθυμούν την επιστροφή στη «χούντα» και το μονόδρομο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές, είναι καλό να κάνεις ένα βήμα πίσω. Να εκμεταλλεύεσαι αυτήν την – κατά τα άλλα ακατανόητη – διακοπή του πρωταθλήματος για να διαπιστώσεις ακόμα πιο καθαρά ποια είναι η διαφορά. Από τη μία πλευρά, είναι η πρόταση της ΑΕΚ.

Της επιστροφής στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου, των γεμάτων γηπέδων, του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων 40 χρόνων, των διακρίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα και ομάδων που επωφελούνται από αυτήν τη μετεξέλιξη. Και από την άλλη, να βλέπεις ποιο είναι το ποδόσφαιρο που επιθυμούν οι νοσταλγοί των ημερών που υπήρχε «χούντα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκείνοι που είχαν θέσει το άθλημα στο γύψο και νοιάζονταν μόνο για να κερδάει (γιατί είμαστε αγνοί και λαϊκοί τύποι) ο ένας. Ακόμα και εάν πλέον βρίσκουν καταφύγιο στα χαμηλά του ποδοσφαίρου, συνεχίζουν να δείχνουν σε κάθε ευκαιρία το πραγματικό πρόσωπο και τις επιδιώξεις τους.

Η άσπρη μύγα και η «χούντα»

Οσα είδαμε τις τελευταίες ώρες μέσα από βίντεο που αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες να συμβαίνουν στο Αργος και στη Χίο είναι απλά η απόδειξη των δύο κόσμων που υπάρχουν. Και όσοι συνεχίζουν να ειρωνεύονται την «εξυγίανση», αρκεί να δουν λίγο αυτά τα βίντεο και θα καταλάβουν: ευθείες απειλές κατά της ζωής, της επαγγελματικής ανέλιξης, της πραγματικότητας που υπήρχε και τώρα προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω.

Γι’ αυτό, επειδή δεν θα σταματήσει όλο αυτό και ολοένα και λιγοστεύουν τα Μέσα που τολμούν να αναδείξουν τέτοιες συμπεριφορές, το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι είναι να μην ξεχνάμε. Να μην θεωρούμαι ελαφρά την καρδία, πως δεν έγινε και τίποτα. Γιατί είναι αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφιβολίας, πως εάν βρουν την ευκαιρία, θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Και τότε όλοι, όλοι ανεξαιρέτως, θα ψάχνουν ξανά την… άσπρη μύγα και τον τρόπο να σπάσουν το απόστημα και να ρίξουν τη χούντα.

Ποτέ ξανά τόσο πλήρης

Ο πιο ασφαλής δρόμος είναι αναμφίβολα εκείνος που δεν μπορούν να μπλοκάρουν, όσα εμπόδια και εάν θέσουν. Δηλαδή, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ειδικά τώρα, που φαίνεται πως όλες οι ομάδες έχουν βρει το δρόμο τους και δεν είναι καρυδότσουφλα όπως συνέβαινε πολλές φορές κατά τα χρόνια της «χούντας». Ειδικά στην περίπτωση της ΑΕΚ, τίποτα πια δεν θυμίζει το έκτρωμα παλιότερων χρόνων. Είναι οργανισμός με πανίσχυρη διοίκηση, γηπεδάρα που είναι βάση για όλα, προπονητή με προσωπικότητα και ποιοτική δουλειά, υλικό που όμοιο του δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στα μέρη μας.

Μην σας ξενίζει και κακοφαίνεται αυτό. Είναι πραγματικότητα. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να διαθέτει ιστορικά δύο από τις πιο κλασάτες ομάδες όλων των εποχών που πάτησαν σε ελληνικά γήπεδα. Αναφέρομαι προφανώς στην υπερομάδα του Μπάρλου στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και την εκπληκτική ομάδα που άλλαξε το σύγχρονο ποδόσφαιρο στη χώρα, το θαύμα του Μπάγεβιτς στα πρώτα χρόνια του ’90. Αλλά ακόμα και εκείνες, που είχαν γαλαξία αστέρων, δεν έφταναν σε βάθος την ποιότητα που υπάρχει σήμερα.

Μία και μία όλες οι μεταγραφές

Για να συμβεί αυτό, έχουν υπάρξει συγκεκριμένα δεδομένα κατά τις τέσσερις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Είναι εκπληκτικό, πως αφ’ ενός η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα τα ποσά που δαπανά για αγορές παικτών και συμβόλαια και αφ’ ετέρου, πως πήγε πλέον σε προσεκτικές επιλογές που ήταν δύσκολο να μην πιάσουν. Αυτό κρατήστε το στο μυαλό σας και για διάφορα ευτράπελα που κυκλοφορούν ως φήμες εσχάτως για πιθανούς και απίθανους, πιθανόν από εκείνους που δεν κατανοούν πως η ΑΕΚ άλλαξε πίστα.

Η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο, τώρα «μιλά» μόνο το ποδόσφαιρο!

Δείτε, θυμηθείτε και θα καταλάβετε: το καλοκαίρι του ΄22 η ΑΕΚ απέκτησε τον τεράστιο Βίντα, την πρώτη μεγάλη μεταγραφή στην άμυνα στα νεότερα χρόνια. Πήρε τον σούπερ Πινέδα με εισήγηση Αλμέιδα, απέκτησε τον Γκατσίνοβιτς εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Παναθηναϊκού, έκλεισε μετά από πρεσάρισμα μηνών τον Γιόνσον από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» τον Ελίασον που ήταν καψούρα για δύο χρόνια. Εφερε επίσης Μουκουντί και Σιντιμπέ από το Σαμπιονά, Φαν Βέερτ και Φερνάντες που είχαν ξεχωρίσει εντός συνόρων.

Η λογική της επιτυχίας

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X