Γούστο του και καπέλο του, το πώς βλέπει ο καθένας τα περί Ευρώπης

Γούστο του και καπέλο του, το πώς βλέπει ο καθένας τα περί Ευρώπης
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το βασανιστικά «νεκρό» διάστημα χωρίς ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο εβδομάδες έμειναν! Για να ξαναδούμε ΑΕΚ, για να ξαναπάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να ξαναμπούμε στο σπίτι μας! Πάντα όταν δεν έπαιζε η ομάδα, μάς έλειπε και ανυπομονούσαμε να έρθει το επόμενο παιχνίδι της, αλλά από πέρυσι, αυτό συμβαίνει επί… 20, όσα δηλαδή και τα χρόνια μακριά από τον Ναό όλων των «Ενωσιτών».

Από τις τρεις εβδομάδες αυτής της βασανιστικής διακοπής, φάγαμε το 1/3, κι έμειναν άλλα δύο. Βασικά, το μεσαίο, δηλαδή η ερχόμενη εβδομάδα, μου φαίνεται ως η πιο ζόρικη. Μετά, ούτως ή άλλως, θα μπαίνουμε σε… mood ντέρμπι και θα μετράμε αντίστροφα. Πάντως, όταν δεν έχει ΑΕΚ, είναι παρατηρημένο ότι ασχολούμαστε με μπούρδες για να περάσει η ώρα και οι μέρες.

Με αφορμή λοιπόν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τις διαφωνίες ΑΕΚτζήδων στα social media και όχι μόνο, για το ποιος προτιμούσαν να περάσει, και γιατί έτσι και όχι αλλιώς. Και προφανώς το να διαφωνείς δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα είναι κακό να μην σέβεσαι την άποψη του άλλου.

Αυτονόητο είναι…

Προσωπικά, και για να μην θεωρηθεί ότι αποφεύγω να απαντήσω, ήθελα να προκριθεί ο ΠΑΟΚ και να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά την ΑΕΚ, που τιμώρησε και πλήγωσε αυτά τα «σκουπίδια», τους ναζιστές χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Από εκεί και πέρα, είναι αυτονόητο και λογικό, να μην θέλει κανένας ΑΕΚτζής να δει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οποιαδήποτε άλλη ομάδα, εκτός από την ΑΕΚ. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο τελικός θα γίνει στο σπίτι του.

Σε όλο τον πλανήτη, ακόμα και στις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όταν παίζει η Ρεάλ στην Ευρώπη, οι φίλοι της Μπαρτσελόνα επιθυμούν να την βλέπουν να χάνει και το αντίστροφο. Όταν παίζει η Μίλαν στην Ευρώπη, οι φίλοι της Ίντερ επιθυμούν να την βλέπουν να χάνει και το αντίστροφο. Και ούτω καθεξής.

Το γιατί να πρέπει να απολογείται κάποιος εδώ στην Ελλάδα, όταν δεν το παίζει και καλά υπεράνω και θέλει τον αποκλεισμό της ανταγωνιστικής ομάδας στη δική του, δεν το καταλαβαίνω. Όπως εξίσου απόλυτα σεβαστή, πρέπει να είναι και η άποψη εκείνων που το βλέπουν… αλλιώς και υποστηρίζουν όποια ομάδα γουστάρουν, ακόμα και όλες τις ελληνικές όταν παίζουν στην Ευρώπη. Όπως θέλει το βλέπει ο καθένας, παιδιά. Γούστο του και καπέλο του. Ας μην υπάρχει απαγόρευση και σε αυτό, αρκετές απαγορεύσεις έχουμε στη ζωή και στην καθημερινότητά μας.

Το μόνο που έχει σημασία για την ΑΕΚ

Επίσης, για την ΑΕΚ, το μόνο που έχει σημασία είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, που θα την εδραιώσει και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ως την πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας. Κι από εκεί και πέρα, ενόψει και της επόμενης σεζόν, η Ευρώπη θα μας περιμένει και είναι και θέμα τύχης να μην συνωμοτούν όλες οι δυνάμεις της γκαντεμιάς για να έχεις τη χειρότερη δυνατή κλήρωση.

Αυτοί που το παίζουν τώρα «ευρωπαίοι», αποτύγχαναν παταγωδώς επί πολλά χρόνια στην Ευρώπη, έκαναν πάνω από δέκα χρόνια για να πάρουν ένα «διπλό» και οι προπονητές των ευρωπαϊκών ομάδων πανηγύριζαν και το έλεγαν δημόσια όταν κληρώνονταν να τους αντιμετωπίσουν. Κι όταν τους έλεγε κανείς: «στην Ευρώπη τι κάνετε», απαντούσαν: «εδώ έχει σημασία το ποιος παίρνει το πρωτάθλημα, εσάς γλεντάμε, οι κούπες μετράνε» και όλα τα συναφή.

Και τώρα, τα ντέρμπι με την ΑΕΚ, που έχουν μπροστά τους, τους «καίνε» μπας και την ρίξουν από την κορυφή. Οπότε το μυαλό, όχι μόνο της ομάδας, αλλά όλου του «οργανισμού» πρέπει να είναι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε τίποτα άλλο. Αυτό θα μετρήσει, αλλά κι αυτό θα πονέσει στο τέλος της σεζόν. Τίποτα άλλο.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X