Έφτασε τις 29 συνεχόμενες νίκες η Αλ Χιλάλ

Έφτασε τις 29 συνεχόμενες νίκες η Αλ Χιλάλ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H Αλ Χιλάλ νίκησε με 2-1 την Νταμάκ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνεχόμενων επίσημων νικών στις 29 και κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ σερί κερδισμένων αγώνων στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν πέτυχε την 28η νίκη της, την 16η στο πρωτάθλημα, με την επιτυχία επί της Αλ-Ιτιχάντ (2-0) στον β’ ημιτελικό του Champions League Ασίας.

Πριν μοιραζόταν το ρεκόρ (27 νίκες) με την Δε Νιου Σάιντς από την Ουαλία (2016/2017).

Το ρεκόρ της Αλ Χιλάλ άρχισε να «χτίζεται» τον Σεπτέμβριο του 2023, στη νίκη με 1-0 επί της Αλ Τζαμπαλαϊν, στο Κύπελλο της Σαουδικής Αραβίας. Τα παιχνίδια του ρεκόρ έχουν καταγραφεί μέσα απ’ το πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και το Champions League Ασίας.

Η τελευταία φορά που η Αλ Χιλάλ δεν κέρδισε αγώνα ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, κόντρα στην Νταμάκ.

Να σημειωθεί πάντως ότι σήμερα (17/3) ότι ενώ σύσσωμος ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στο παγκόσμια ρεκόρ και στην επέκτασή του από την Αλ Χιλάλ, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), σημειώνει ότι το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει με 31 συνεχόμενες νίκες η Μπέλφαστ Σέλτικ από τη τη σεζόν 1947-48. Περιλαμβάνοντας όμως αγώνες διοργανώσεων όπως το «Κύπελλο Πόλης», ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν ομάδες από τη Βόρεια Ιρλανδία (και πριν από το 1921, ομάδες από την Ιρλανδία). Διεξήχθη από το 1894 και έπαψε να υπάρχει το 1976.

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X