Έκανε το πρώτο βήμα, τώρα πρέπει επιτέλους να κάνει και δύο μεγάλες νίκες

Έκανε το πρώτο βήμα, τώρα πρέπει επιτέλους να κάνει και δύο μεγάλες νίκες
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το παιχνίδι απέναντι στο Μαρούσι και τους δύο επόμενους αγώνες που έρχονται

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε το Μαρούσι και έκανε το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσει την 6η θέση στο τέλος του δεύτερου γύρου. Η Ένωση είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι της, είχε όμως και κάποια άλλα που προβλημάτισε, όμως συνολικά πήρε μια δίκαιη και μάλλον εύκολη νίκη.

Στόχος ο Ραντούλιτσα

Ήταν προφανές από το πρώτο λεπτό του αγώνα, ότι ο Ηλίας Ζούρος είχε σημαδέψει τον Ραντούλιτσα στην άμυνα. Σε κάθε πικ εν ρολ, σκρίναρε ο παίκτης που μάρκαρε ο Σέρβος και πραγματικά υπήρχε αεροδιάδρομος μέσα στην ρακέτα. Από την στιγμή που πέρασε και πάλι ο Καράμπελας στην πεντάδα, η Ένωση ρόλαρε εξαιρετικά, με τον νεαρό άσο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα εκτός από δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά. Η Ένωση πήρε διαφορά στο σκορ και έπαιζε άνετα το παιχνίδι.

Το πράγμα πήγε λίγο να στραβώσει όταν αποβλήθηκε, με ένα αντιαθλητικό και τεχνική ποινή στην ίδια φάση, πράγμα απαράδεκτο. Δεν γίνεται να ξέρεις ότι η ομάδα σου έχει πρόβλημα σε αυτήν την θέση, ότι είσαι υπερπολύτιμος γιατί με τις εμφανίσεις σου, το έχεις κερδίσει και να κάνεις αυτήν την ανοησία. Αν υπήρχε κάποιος άλλος πιο δυνατός αντίπαλος, ενδεχομένως να το είχε πληρώσει η ΑΕΚ. Αυτό που συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό, έγινε ακόμα πιο εμφανές στην συνέχεια, με τον Νάιτ να δέχεται ασφυκτική πίεση και να υποπίπτει και πάλι σε λάθη που ξαναέβαλαν το Μαρούσι πάλι στο παιχνίδι. Ο κόουτς Ζούρος, δεν ήθελε να πάει στα τελευταία λεπτά με τον Νάιτ και σωστά, έβαλε τον Ραντλ να κατεβάσει την μπάλα, σκόραρε ο Κουζμίνσκας και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Κορυφαίος για μια ακόμα φορά ο Λιθουανός που νομίζεις ότι επιθετικά, κάθε φορά παίρνει πάντα την σωστή απόφαση, άσχετα αν ευστοχεί ή όχι. Τα κάνει όλα να μοιάζουν απλά με την κλάση του. Βέβαια αρκετές φορές εκτέθηκε στην άμυνα όμως δεν στοίχισε. Για ακόμα ένα παιχνίδι, πολύ καλός ήταν ο Κουζέλογλου, ειδικά σε πικ εν ρολ καταστάσεις, έκανε καλή δουλειά. Επειδή από ότι φαίνεται θα παίζει για αρκετή ώρα ως σέντερ, θα είναι πολύ σημαντικό για εκείνον αλλά και την ομάδα, να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο σουτ από την περιφέρεια. Το ίδιο και ο Αγραβάνης. Σήμερα είχανε απέναντι τους τον Ραντούλιτσα, ο οποίος τους έδινε εντελώς ελεύθερα σουτ και τελικά είχανε μαζί 1/7 τρίποντα.

Ο Καράμπελας, έκανε φανταστικό ξεκίνημα, γιατί στην δημιουργία που έχουμε δει ότι είναι εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό, πρόσθεσε και την εκτέλεση, κάνοντας διαφορά. Αυτό είναι που θα τον αλλάξει επίπεδο, αν καταφέρει να καταλάβει ποια σουτ πρέπει να πάρει και πότε, όντας αποτελεσματικός σε αυτά. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι μετά από καιρό από τον Ραντλ, που ήταν καθοριστικός στο τέλος μαζί με τον Κούζμι.

Δύο ματς – δύο νίκες

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Περιστέρι, που πρέπει να το κερδίσει πάση θυσία, αν θέλει να είναι σίγουρη για την 6η θέση που οδηγεί στο γκρουπ 1-6, για τον τρίτο γύρο. Πριν από αυτό όμως, υπάρχει το παιχνίδι του BCL με τον Προμηθέα.

Καταλαβαίνω ότι η ΑΕΚ έχει αποκλειστεί και το παιχνίδι είναι αδιάφορο, ειδικά αν σκεφτούμε τι ακολουθεί, απλά δύο επισημάνσεις. Θα είναι ντροπή να ολοκληρώσει τον όμιλο του BCL με 0-6 και δεύτερον, θα είναι επίσης, αν όχι ντροπή, τουλάχιστον αποκαρδιωτικό, να είναι στο 0-4 με τον Προμηθέα φέτος. Το να κάνει παρέλαση πρόκρισης στα Λιόσια η ομάδα του Λιόλιου δεν θα είναι ωραίο θέαμα, για αυτό η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει το καθήκον της, να κερδίσει και ας περάσει ο Προμηθέας με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πολύ καλύτερα από το παιχνίδι με το Μαρούσι, και επιτέλους πρέπει να κάνει κάτι με τους ξένους. Μία αλλαγή μένει, τελευταία αγωνιστική είναι, οπότε με βάση και αυτά που έγιναν σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει ο Χολ, στην επτάδα των ξένων, να υπάρχει άλλη μια λύση στους playmaker.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X