Η Ευρώπη περιμένει την ΑΕΚ, έπαθε και έμαθε για το μέλλον!

Η Ευρώπη περιμένει την ΑΕΚ, έπαθε και έμαθε για το μέλλον!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει προοπτικά και περιμένει την ΑΕΚ να χαρίσει ξανά μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι ψέμα. Κάθε βραδιά που υπάρχουν αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων και σε αυτές δεν μετέχει η ΑΕΚ, είναι ένα σφίξιμο στην καρδιά. Κάθε μεσημέρι που η κληρωτίδα βγάζει τα ζευγάρια των επόμενων φάσεων και δεν υπάρχει η αγωνία για τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Βλέπετε, όσο και αν ο καθένας διαβάζει την ιστορία όπως τη θέλει, η πραγματικότητα είναι πως η Ενωση είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με συμμετοχή στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με εκπληκτικές πορείες και μυθικές νίκες.

Σαν αυτές που πήραν το βράδυ της Πέμπτης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτό. Επιβεβαίωσαν στην πράξη, πως όσο πιεσμένες και σε κακή κατάσταση και εάν βρίσκεται κάθε ομάδα, η ευρωπαϊκή βραδιά είναι κάτι διαφορετικό. Ετσι ήρθαν οι διθυραμβικές νίκες, έτσι συνεχίζουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και δικαιούνται να ονειρεύονται. Αλίμονο άλλωστε, εάν βάλουμε φορολογία και στο όνειρο. Οι αντίπαλοι που βγήκαν δεν είναι ανυπέρβλητα εμπόδια, όλα θα κριθούν στο γήπεδο.

Τώρα περί τελικού στη Νέα Φιλαδέλφεια και όλων των υπολοίπων, ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει τι θα συμβεί. Ετσι κι αλλιώς, τα πολύ δύσκολα τώρα αρχίζουν και για τους δύο και υπάρχουν ματς και σοβαροί αντίπαλοι στο διάβα τους. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί όλη η διαδικασία. Κάθε πράγμα στον καιρό του και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάθε φίλο της ΑΕΚ να χαλά το κέφι του και τη διάθεση του, ειδικά εφόσον η ομάδα του έχει στα δικά της χέρια την επανακατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η χαμένη ευκαιρία

Για να μείνω σε ευρωπαϊκή κουβέντα, από το βράδυ της Πέμπτης δεν σταμάτησα να δέχομαι μηνύματα και τηλέφωνα για όσα έκανε φέτος η ΑΕΚ στην Ευρώπη και όσα θα μπορούσε να κάνει. Είναι γεγονός, πως η Ενωση άφησε μια εκκρεμότητα. Είναι σπάνιο το φαινόμενο να βλέπεις κάποιος μια ελληνική ομάδα να παίζει τόσο καλά, να πραγματοποιεί εμφανίσεις που κάνουν θραύση, αλλά δεν το μετουσιώνει στο μέγιστο όσων μπορούσε.

Εάν κοιτάξουμε προς τα πίσω, η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ ήταν με την Αντβέρπ. Εκεί που έφτασε, αποκλείοντας την πλήρη και πανίσχυρη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (που στην πορεία έχασε Λιβάκοβιτς, Σούταλο, Λιούμπισιτς), ήταν τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στο Champions League. Ηταν πολύ ανώτερη από τη βελγική ομάδα, μια ομάδα που δεν είχε κανένα ιδιαίτερο στοιχείο και αποδείχθηκε. Εκατσε απλά η συγκυρία, ήρθε η ακατανόητη απόφαση της UEFA να γίνουν κολλητά η ρεβάνς με τους Κροάτες και το πρώτο ματς με την Αντβέρπ και έγινε η ζημιά.

Θυμάμαι τότε πως προσπαθούσαμε να ερμηνεύσουμε την απογοήτευση και τον προβληματισμό που είχε εκφράσει δημόσια ο Αλμέιδα. Μα πώς να μην απογοητευθεί, όταν βλέπει να φεύγει από τα χέρια του μια τεράστια ευκαιρία, που δεν ξέρει εάν θα μπορέσει να βρει ξανά εκείνος, όπως και κάθε τεχνικός ελληνικής ομάδας. Από του χρόνου πάμε για τρεις προκριματικούς γύρους και μη λησμονείτε, πως αυξάνονται οι ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Ηδη, μετά τη νίκη της Γουέστ Χαμ, σχεδόν «κλείδωσε» και η πέμπτη αγγλική ομάδα στο Champions League.

Ο πήχης και η ζημιά

Η ΑΕΚ θα έπρεπε να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το άξιζε. Απέκλεισε μια ομάδα που είναι η μεγαλύτερη δύναμη των Βαλκανίων την τελευταία 20ετία, έχοντας μάλιστα και το τεράστιο ψυχολογικό βάρος της δολοφονίας ενός μέλους της. Εκτιμώ, πως αυτό το σάστισμα κράτησε για καιρό. Και ενδεχομένως, τα απόνερα του να έχουν φτάσει μέχρι και τώρα, που η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγαλύτερη βαθμολογική απόσταση στο πρωτάθλημα.

Στη φάση των ομίλων, δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς πως η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει όμιλο στο Europa League που ήταν επιπέδου Champions League. Δεν είχε δηλαδή ούτε Μπάτσκα Τόπολα ή όπως αλλιώς την έλεγαν, δεν είχε Ελσίνκι και κάτι περίεργους Σκωτσέζους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Αυτό εξηγεί εν μέρει, για ποιον λόγο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει ούτε στο Europa Conference League ή ακόμα και στην επόμενη φάση του Europa League.

Κατά τη δική μου κρίση, οι μεγάλες ευκαιρίες για κάτι παραπάνω σε αυτόν τον όμιλο χάθηκε στις διπλές αναμετρήσεις με τη Μαρσέιγ. Στη Γαλλία είναι δεδομένο, πως εάν δεν είχε υπάρξει το λάθος του Στάνκοβιτς και είχε διατηρηθεί λίγο ακόμα το γκολ που «πάγωσε» τους οπαδούς της Μαρσέιγ, πολλά θα μπορούσαν να είναι αλλιώς. Και στη ρεβάνς, δόθηκε συνολικά περισσότερη προσοχή στο πάρτι με τους Μαρσεγέζους και στα βουβά, ήρθε η ομάδα του Γκατούζο και πήρε τη νίκη.

Πρωτάθλημα και ξανά Ευρώπη

Βέβαια, για να ξέρουμε τι λέμε, η ΑΕΚ είναι εκείνη που μόνη της είχε γεννήσει ελπίδες. Όταν κάνεις διπλό μέσα στην έδρα της Μπράιτον, μιας εκ των πλέον φορμαρισμένων βρετανικών ομάδων και εν συνεχεία παίρνεις ισοπαλία με τον Αγιαξ ίσως στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, πιστεύεις πως μπορείς να κάνει και άλλες υπερβάσεις. Δεν έγιναν, θα πρέπει να έγιναν όλα αυτά μαθήματα που θα διαβαστούν συνολικά στο παρελθόν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X