ΑΕΚ: Ο Πινέδα πάει για 100 ματς σε 1.5 χρόνο!

ΑΕΚ: Ο Πινέδα πάει για 100 ματς σε 1.5 χρόνο!
Photo Credits: INTIME

Ο Ορμπελίν Πινέδα από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ παίζει ασταμάτητα με την κιτρινόμαυρη φανέλα και με την Εθνική ομάδα του Μεξικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πραγματικά ασταμάτητος είναι ο Ορμπελίν Πινέδα, με τον Μεξικανό παικταρά της ΑΕΚ να ετοιμάζεται να πιάσει τα 100 ματς μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο!

Για την ποιότητα του Ορμπελίν Πινέδα και τη συνεισφορά του στην ΑΕΚ έχουν… χυθεί τόνοι μελανιού. Δεν θα γινόταν αλλιώς για έναν παίκτη ο οποίος κάνει τη διαφορά, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα όπως διαπιστώσαμε από την πρώτη του περσινή χρονιά με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ταγμένος στις εντολές του μέντορά του, του Ματιας Αλμέιδα, ο Πινέδα υπηρετεί οποιονδήποτε ρόλο του αναθέσει ο «Πελάδο». Σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, είτε στον άξονα, είτε στις πλευρές, πίσω από τον επιθετικό, ακόμα και ως πλάγιος μπακ. Με τρομερή συμμετοχή στην ανάπτυξη, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία, με κάθετο παιχνίδι, με ανεξάντλητη ενέργεια.

Η κλάση του Πινέδα έπαιξε σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση του περσινού νταμπλ με τον Αλμέιδα να αναγεννά την καριέρα του «Μαγίτο», ο οποίος εγκλιματίστηκε απόλυτα τόσο στην ΑΕΚ όσο και στην Αθήνα. Και τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε η ΑΕΚ από τα ταμεία της πραγματοποιώντας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της μιλάνε από μόνα τους για την προσφορά του «Όρμπε» μέσα σε αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή εκτός από την ποιότητά του, πρόκειται για έναν παίκτη που δεν καταλαβαίνει από συνεχόμενα ματς, ούτε βγάζει τραυματισμούς, παίζοντας ασταμάτητα!

Ο Πινέδα ετοιμάζεται να πιάσει τα 100 ματς μέσα σε ενάμιση χρόνο

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην ΑΕΚ, ο Πινέδα ελάχιστες φορές δεν ήταν διαθέσιμος και μόλις μια φορά έλειψε για δύο εβδομάδες με πρόβλημα τραυματισμού. Την περσινή σεζόν του νταμπλ η μοναδική φορά που απουσίασε από αποστολή της ΑΕΚ ήταν στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, όταν είχε μείνει εκτός για λόγους ξεκούρασης. Φέτος απουσίασε από το εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο επίσης για να πάρει ανάσες και έχασε μια τριάδα εκτός έδρας αγώνων με Άγιαξ, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό όταν είχε αποκομίσει εκείνο το σκίσιμο στο πόδι κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Από το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2022 στη Λαμία μέχρι σήμερα Μάρτιο του 2024, ο Πινέδα έχει παίξει με την Ένωση και με την Εθνική ομάδα του Μεξικού συνολικά σε 96 παιχνίδια! Μέσα σε ένα χρόνο, μέχρι να λείψει από το φετινό ματς με τον Ατρόμητο στην OPAP Arena είχε 65 συμμετοχές με την ΑΕΚ και τους Αζτέκους, έπειτα ως το τέλος του 2024 και τον τραυματισμό του τον περασμένο Δεκέμβρη είχε άλλες 17 συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ μέσα στο 2024 που διανύουμε μετράει 14 σερί παιχνίδια με την ΑΕΚ. Σύντομα πιάνει τα 100 ματς μαζί με αυτά της Εθνικής του ομάδας και συνεχίζει χωρίς φρένο…

Ο «Όρμπε» θα συνεχίσει ασταμάτητα και το καλοκαίρι στο Copa America

Κι αν κάποιος φανταζόταν πως το φετινό καλοκαίρι ο Πινέδα θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει τις μπαταρίες του και να πραγματοποιήσει νορμάλ καλοκαιρινή προετοιμασία είναι… γελασμένος καθώς για τον 27χρονο Μεξικανό χαφ το πρόγραμμα θα συνεχίσει να «τρέχει» ασταμάτητα. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ το διευρυμένο αυτή τη φορά Copa America 2024 με τη συμμετοχή ομάδων και από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το Μεξικό έχει προκριθεί και ο Πινέδα ετοιμάζεται να απολαύσει και αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική του ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πάει και τη νέα σεζόν non stop από την προηγούμενη καθώς μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα του Μεξικού θα πρέπει να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ για τα καλοκαιρινά προκριματικά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετέχει. Σίγουρα αποτελεί ένα ζήτημα το γεγονός ότι ο Πινέδα αγωνίζεται συνεχώς έχοντας και αυτά τα υπερατλαντικά ταξίδια, με τον Αλμέιδα να έχει παραδεχθεί πως χρειάζεται να του κάνει ειδική διαχείριση ορισμένες φορές όταν επιστρέφει. Ωστόσο, ο ίδιος ο «Όρμπε» είναι στον… αυτόματο και πηγαίνει σφαίρα από σεζόν σε σεζόν έχοντας βρει πλέον ξανά τον καλό του εαυτό στην ΑΕΚ και τη χαρά του παιχνιδιού υπό τις οδηγίες του Αργεντινού κόουτς.

Πηγή: Gazzetta.gr

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X