Ξέρω τι έκανες πέρυσι την άνοιξη

Ξέρω τι έκανες πέρυσι την άνοιξη
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες, που πρακτικά επηρεάζουν ελάχιστα την ΑΕΚ στην προσπάθεια της να επαναλάβει ότι και πέρυσι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να τα βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Προφανώς και είναι ακατανόητο αυτή η επιθυμία και το αίτημα του Πογιέτ για να μην γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και είναι προφανές, διότι αφορά μόλις 11 ποδοσφαιριστές της αποστολής της εθνικής, εκ των οποίων οι δυο είναι τερματοφύλακες. Όχι οι βασικοί. Κανένα νόημα δεν έχει και πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως το έχει σκεφτεί όλο αυτό ο Πογιέτ.

Όμως και το σκέφτηκε και το ζήτησε. Και από την στιγμή που το ζήτημα αφορά την εθνική ομάδα και το διεκύβευμα μια πρόκριση σε Euro, όσο ακατανόητο και αν είναι όλο αυτό, ήταν αυτονόητο πως θα στηριζόταν. Φυσικά και η χαμένη της υπόθεσης είναι η ΑΕΚ (και ο Παναθηναϊκός). Όχι διότι αν γινόταν την Κυριακή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το είχε στο τσεπάκι της. Αλλά γιατί τρεις ολόκληρες εβδομάδες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, για μια ομάδα που βασίζεται πολύ στον ρυθμό της, είναι μια προβληματική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, αυτή η αναβολή, έρχεται να κουμπώσει με την σχεδόν δεδομένη (τουλάχιστον) μια ακόμα λόγω της πρόκρισης του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ στην οκτάδα της Ευρώπης. Και αυτό όντως δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην διεξαγωγή των Play Offs. Για να πω την αλήθεια, ακόμα δεν μου είναι πολύ καθαρό το πως θα πάει αυτό. Αντιλαμβάνομαι πως πιθανότατα θα αναβληθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που συμπτωματικά είναι ανάμεσα στα δυο ματς που έχουν να παίξουν για την Ευρώπη. Αλλά δεν ξέρω αν όντως θα γίνει τελικά έτσι και αν γίνει έτσι, αν θα αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική. Στην οποία παρεμπιπτόντως η ΑΕΚ παίζει με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το σημειώνω αυτό, διότι εδώ που έχουμε φτάσει, με τις ημερομηνίες να είναι οριακά, κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο δεν διεξάγεται, μπορεί να παίξει ρόλο. Σημειώνω και κάτι άλλο. Με βάση τον ΚΑΠ, αυτό που προβλέπεται είναι να αναβληθεί το ματς που παίζουν οι ομάδες που έχουν Ευρώπη. Το εάν θα αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική είναι μια άλλη ιστορία. Και υπό συζήτηση ιστορία. Εννοώ δηλαδή, πως εάν αναβληθεί το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αναβληθούν και το ΑΕΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Λαμία, που είναι την ίδια αγωνιστική και την ίδια μέρα.

Για να μην τρελαθούμε πάντως, δεν βλέπω τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει πανικό στην ΑΕΚ του Αλμέιδα, ό,τι και αν γίνει με το πρόγραμμα. Ήδη με την αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής, έχει προκύψει ένα επταήμερο στο οποίο η ΑΕΚ θα παίξει με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και με τον ΠΑΟΚ. Και λοιπόν; Πέρυσι η ΑΕΚ χρειάστηκε να παίξει Κυριακή με Ολυμπιακό, Τετάρτη με ΠΑΟΚ, Κυριακή με Παναθηναϊκό, ξανά Τετάρτη με Ολυμπιακό και στο καπάκι Δευτέρα με τον Άρη στο Χαριλάου. Δεν έχασε κανένα απ’ αυτά και πήρε και το πρωτάθλημα.

Ξέρει ο Αλμέιδα, ξέρουν και οι παίκτες που οι περισσότεροι το έκαναν και πέρυσι, τι πρέπει να κάνουν για να διαχειριστούν και αυτό το φετινό μίνι πρωτάθλημα. Έχουν την τεχνογνωσία που, για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν την είχε και κανένας άλλος από τους τρεις που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ο Τερίμ και ο Μεντιλίμπαρ έχουν έρθει τώρα και ο Λουτσέσκου πέρυσι στην αντίστοιχη συνθήκη, τα έκανε μούσκεμα. Ο Αλμέιδα έχει ήδη αποδείξει πως ξέρει να διαχειριστεί πολύ καλά αυτή την ειδική κατάσταση. Το ίδιο και οι παίκτες, που είναι οι ίδιοι με πέρυσι, πλην Τζαβέλλα συν Λιούμπιτσιτς, Πόνσε και Κάλενς.

Επίσης, προφανώς και θα είναι πολύ σημαντικό και κυρίως πολύ όμορφο, να γίνει και πάλι την τελευταία αγωνιστική το ματς με την Λαμία, όπως έγινε πέρυσι με τον Βόλο και να σηκωθεί, εάν προκύπτει τέτοια συνθήκη, η κούπα. Αλλά δεν νομίζω πως είναι και κανένα θέμα που πρέπει να σπείρει πανικό, το ενδεχόμενο αυτό το ματς να διεξαχθεί, ας πούμε, στο ΟΑΚΑ. Διότι, με δεδομένο πως η ΑΕΚ στις δυο αγωνιστικές πριν την τελευταία, παίζει σε Τούμπα και Καραϊσκάκη, αν τόσο πολύ γίνουν μπάχαλο οι ημερομηνίες, το μοναδικό εντός έδρας ματς που πραγματικά κινδυνεύει με… μετάθεση λόγω του τελικού του Conference, είναι αυτό με την Λαμία.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που κυρίως μετράει, να είναι η ΑΕΚ όπως πρέπει. Να γυρίσουν όλοι οι παίκτες δυνατοί και γεροί από τις εθνικές ομάδες. Και να μπορέσει να βρει πολύ γρήγορα τον αγωνιστικό της ρυθμό. Αν υπάρξουν αυτές οι δυο προϋποθέσεις, τότε θαρρώ πως θα είναι αρκετές για να γίνει και φέτος η δουλειά, ακριβώς όπως έγινε και πέρυσι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X