Το αφεντικό είναι εδώ!

Το αφεντικό είναι εδώ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει στη Λαμία με 0-4 και να μπει με τον τρόπο που ήθελε στα πλέι οφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στη Λαμία και… καθάρισε με 0-4 στο ΔΑΚ της πόλης, για να ξεκινήσει ιδανικά τα φετινά πλέι οφ της Super League.

Η Ενωση με σκόρερ τον Κάλενς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων στο α’ ημίχρονο, τον Πόνσε στο 69′ και το… πάρτι του Λιβάι Γκαρσία στο 88′ και στο 93′ πήρε τη νίκη και έδειξε τα δόντια τους σε όλους τους αντιπάλους!

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε από την μαζική άμυνα του Βόκολου, είχε 0-15 τελικές, αλλά ευτύχυσε να βρει το γκολ που άνοιξε το δρόμο. Από εκεί και πέρα έγιναν όλα πιο εύκολα για την ΑΕΚ του Αλμέιδα που έδειξε σοβαρότητα και ωριμότητα στο παιχνίδι της.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή 31 Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

To ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να αρχίσει το ματς στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στα χαφ, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε. Για την Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος είχε εκτός ξανά τον Τσιλούλη και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και είχε στα στόπερ Τζανετόπουλο-Κορνέζο και φορ τον Μάλτσι.

Η ΑΕΚ μπήκε με την μπάλα στα πόδια της, ο Ελίασον στο 2’ έκανε σέντρα, κεφαλιά του Γιόνσον η μπάλα άουτ. Η Ένωση έδειξε να ψάχνει τα πατήματα της στο ξεκίνημα για να βρει χώρους μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Η ΑΕΚ εκτέλεσε ένα κόρνερ χαμηλά στο 8′, ο Μάνταλος από τη γωνία της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του κόπηκε. Δύο λεπτά μετά από επίθεση από δεξιά, βρέθηκε σε πολύ καλή θέση ο Πήλιος αριστερά και σούταρε πολύ ψηλά δυνατά και άουτ. Στο 14’ η Ένωση είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 15’ ο Μάνταλος ξανά μπήκε από αριστερά, σούταρε πάνω στον Κοσέλεφ που απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο επόμενο λεπτό ο Μάνταλος έκανε κομπίνα με τον Ελίασον, ο Σουηδός εκτέλεσε απευθείας από την πάσα, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 17’ από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Πήλιο που σούταρε ξανά άουτ.

Η ΑΕΚ με Σιμάνσκι-Γιόνσον-Μάνταλο στον άξονα έδειχνε να είναι πιο αργή στην ανάπτυξη της από τον άξονα, ενώ ο Πινέδα αριστερά έδινε ταχύτητα και ένταση σε σχέση με άλλα ματς. Η Λαμία έπαιζε εξ’ αρχής πίσω μαζικά, ο τελευταίο της παίκτης ήταν πίσω από την σέντρα με στόχο ο Βόκολος να σταματά τις συνεχείς επιθέσεις. Στο 27’ σουτ του Ελίασον μέσα από την περιοχή που άργησε χαρακτηριστικά, ο Σιμόν έβαλε καθοριστικά την προβολή και έκοψε τον Σουηδό πριν σκοράρει.

Ο Αλμέιδα για να ανακατέψει την τράπουλα έβαλε τον Μάνταλο αριστερά και τον Πινέδα πίσω από τον φορ. Στο 31’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, μετά από γέμισμα του Μάνταλου, ο Πόνσε πήρε ψηλά την κεφαλιά, με τον Κοσέλεφ να διώχνει σωτήρια στην γωνία του. Στο 33′ ο Στάνκοβιτς βγήκε και πρόλαβε τον Σίντκλεϊ μετά την κάθετη του Μάλτσι. Πέντε λεπτά μετά ο Πήλιος από αριστερά έκανε κούρσα, σέντραρε, με τον Πόνσε να κάνει την προβολή για να σκοράρει, αλλά το πρόλαβε ο Κορνέζος και έβγαλε σε κόρνερ. Αμέσως μετά ο Ελίασον σέντραρε, αλλά την κεφαλιά του Κάλενς μπλόκαρε ο Κοσέλεφ.

Η ΑΕΚ έδειχνε να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, έκανε συνεχείς ψηλές σέντρες, ενώ στο 40λεπτο είχε φτάσει τα 10 κόρνερ!

Και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ από μία στατική μπάλα ξανά βρήκε την λύση. Ο Μάνταλος γέμισε, ο Πόνσε έβαλε την προβολή, ο Κοσέλεφ την κράτησε με δυσκολία πάνω στη γραμμή και ο Κάλενς από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1 της ΑΕΚ στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Η 25η στατική φάση φέτος που φέρνει γκολ, έστειλε την Ένωση στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ σε ένα ημίχρονο που μέτρησε 11 γκολ και πάρα πολλά γεμίσματα με 0-15 τελικές.

Στο β’ ημίχρονο δεν είχαμε αλλαγές από Αλμέιδα και Βόκολο. Ωραία ενέργεια του Ρότα στο 48’ από δεξιά, στρώσιμο προς τον Πινέδα, σουτ του Μεξικανού, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Το ματς δεν είχε ρυθμό όσο στο α’ ημίχρονο, ενώ ο Βόκολος στο 58’ έβγαλε τον τραυματία Τζανδάρη για να βάλει τον Τσούκαλο.

Το ματς δεν ήταν καλό, η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με ψυχραιμία και δίχως βιασύνη την μπάλα, αλλά δεν έφτιαχνε φάσεις και απειλές. Και φτάσαμε στο 69’ όταν ο Ρότα πολύ έξυπνα είδε την ακόμη πιο έξυπνη κίνηση του γρήγορου Πόνσε που σούταρε δυνατά και εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 0-2! Και αυτό το γκολ έδωσε μεγάλη δύναμη και πνοή στους κιτρινόμαυρους για να ηρεμήσουν μέχρι το τέλος του ματς.

Ο Βόκολος εν συνεχεία έβαλε Λέικ, Κοντονίκο και Σαντάνα αντί Σίντκλεϊ, Μάλτσι, Στάνκο για να φρεσκάρει την ομάδα μήπως καταφέρει να απειλήσει εν συνεχεία. Στο 78’ ο Αλμέιδα έβγαλε Μάνταλο-Ρότα και έβαλε Λιούμπιτσιτς-Γκαρσία. Ο Πινέδα πήγε δεξί μπακ, ο Γκαρσία δεξιά στην επίθεση, ο Ελίασον αριστερά και ο «Λιούμπι» πίσω από τον φορ. Στο 81′ προβολή του Κοντονίκου, ψηλά πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

Ο Αλμέιδα στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα έβαλε Αραούχο-Σιντιμπέ-Χατζισαφί αντί των Πόνσε-Πινέδα-Ελίασον. Ο Αραούχο παρέμεινε φορ, ο Γκαρσία δεξιά, με τον Χατζισαφί αριστερά μπροστά από τον Πήλιο. Στο τέλος ο Βόκολος έβαλε τον Γιαννούτσο στα στόπερ αντί του Τζανετόπουλου. Και στο 88’ ο Λιβάι πέρασε 3 παίκτες της Λαμίας και με μια ρουκέτα έξω από την περιοχή βρήκε παραθυράκι με το αριστερό και έκανε εντυπωσιακά το 0-3!

Και στι 93′ υπέροχη πάσα του Λιούμπιτσιτς, ο Γκαρσία έκανε φοβερή ντρίπλα και σκόραρε άνετα για το 0-4!

Και εκεί τελείωσε το ματς στη Λαμία με την ΑΕΚ να παίρνει αυτό που θέλει!

Λαμία – ΑΕΚ 0-4

Γκολ:

  • 45’+2 Κάλενς σουτ 0-1
  • 69’ Πόνσε σουτ 0-2
  • 88’ Γκαρσία 0-3
  • 90’+3 Γκαρσία 0-4

Κίτρινες: Στάνκο (13’), Μάλτσι (45’+4), Κοντονίκος (85’) – Ρότα (52’)

 

Κόκκινες:

 

O MVP του Λαμία – ΑΕΚ

Τρίτο σερί ματς που βρίσκει δίχτυα ο Έκι Πόνσε μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη. 12ο γκολ στο πρωτάθλημα, 13ο στη σεζόν για τον Αργεντίνο που έχει πάρει… φόρα και δεν σταματά από τα τέλη Γενάρη μέχρι σήμερα. Ο Πόνσε μάλιστα είχε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ με την κεφαλιά που έβγαλε ο Κοσέλεφ, ενώ στις καθυστερήσεις στο γέμισμα του Μάνταλου έκανε την προβολή, ο Κοσέλεφ απέκρουσε ασταθώς και ο Κάλενς από κοντά σκόραρε για το 0-1. Εν συνεχεία στο 69’ έκανε ταχύτατα την πολύ έξυπνη κίνηση στην πλάτη του Τζανετόπουλου, πήρε το πλάγιο του Ρότα και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2. Ουσιαστικός και εν ολίγοις ο παίκτης που… καθόρισε το αποτέλεσμα.

Το κλειδί του Λαμία – ΑΕΚ

Έμοιαζε σχεδόν δεδομένο ότι η ΑΕΚ με τον στόχο καια το κίνητρο που είχε, ότι θα σκόραρε πρώτη στη Λαμία. Το έκανε, αλλά έμενε να φανεί αν θα… καθαρίσει το ματς. Και το έκανε επιτέλους. Κράτησε μακριά την ομάδα του Βόκολου από την εστία του Στάνκοβιτς και στο 69’… καθάρισε το ματς με το 2ο γκολ του Πόνσε. Αυτό που δεν έκανε στο Χαριλάου…

Τα γκολ του Λαμία – ΑΕΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X