Αυτό που (τους) «πονάει» πιο πολύ απ’ όλα!

Αυτό που (τους) «πονάει» πιο πολύ απ’ όλα!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη δεύτερη σερί σεζόν που η Νέα Φιλαδέλφεια παίρνει την πρωτιά με… περίπατο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι καρδιές ήδη χτυπάνε για Λαμία, αλλά και για Λουτράκι. Για όσους το λησμονούνε, αρχικά την Παρασκευή και πρώτα ο Θεός και την Κυριακή στο Λουτράκι, η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ, θα προσπαθήσει να κάνει το δικό της «back to back» και να κατακτήσει και φέτος το Κύπελλο Ελλάδος, όπως έκανε και πέρυσι στην Άρτα. Θα είμαστε εκεί, δίπλα τους, με την ελπίδα, το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίζουμε μαζί τους, αλλά και να έχει πάρει το υπέρ-απαραίτητο «τρίποντο» η ποδοσφαιρική ομάδα στην Λαμία.

Προς το παρόν, μπορούμε να σταθούμε σε κάτι άλλο. Ως γνωστόν, από πέρυσι που η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της, παίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες της χώρας, στις φυσικές τους έδρες. Η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Άρης στο Χαριλάου. Παίζουν κοινώς με ίσους όρους και σε αυτόν τον πολύ κομβικό τομέα, που είναι η φυσική έδρα μιας ομάδας και δη μεγάλης ομάδας που «κουβαλάει», εκτός από την ιστορία της, και πολύ κόσμο.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω και να αναλύσω το αυτονόητο, το τι δηλαδή σήμαινε παλιά για την ΑΕΚ η Νέα Φιλαδέλφεια, τι σήμαινε και πόσο της στοίχισε η εικοσαετής απουσία της από την πόλη και το σπίτι της και τι σημαίνει από πέρυσι, η επιστροφή της. Αυτό ωστόσο που αποτυπώνεται στα εισιτήρια, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, φανερώνει κάτι παραπάνω από τη δεδομένη δυναμική που θα επέφερε στην «Ένωση», το νέο της γήπεδο.

Οι αριθμοί «μιλάνε» από μόνοι τους

Κι αν οι ανταγωνιστές της, είχαν ένα λογικό επιχείρημα για τον πρώτο χρόνο, να θεωρούν και να λένε, ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα έμπαινε την πρώτη σεζόν στο νέο γήπεδο… «μόνο και μόνο για να το δει», φέτος εμπεδώνεται ακόμα περισσότερο, το συμπέρασμα ότι δεν είναι απλά η δυναμική του νέου γηπέδου και μιας ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ. Γιατί είναι και το τι κάνουν παράλληλα οι «άλλοι». Δεν νομίζω δηλαδή ότι η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena» εμποδίζει τους φιλάθλους των άλλων ομάδων να πάνε στα γήπεδα των δικών τους ομάδων!

Ας δούμε όμως πρώτα κάποιους αριθμούς. Πέρυσι, σε ένα πρωτάθλημα που το διεκδίκησαν μέχρι τέλους, τέσσερις ομάδες και που κρίθηκε την προτελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ έκοψε συνολικά 496.860 εισιτήρια με Μέσο Όρο 27.603. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός με 336.945 εισιτήρια και Μέσο Όρο 19.820 και πολύ πιο πίσω, ο ΠΑΟΚ με 237.325 εισιτήρια και Μέσο Όρο 13.185 και ο Παναθηναϊκός με 219.962 και Μέσο Όρο 12.220 εισιτήρια.

Φέτος, η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως! Με κλειστά τα γήπεδα για πολύ καιρό και με πέντε ακόμα ματς να απομένουν στα πλέι οφ, όπου δεδομένο «το sold out» και για τα πέντε, είναι μόνο για την ΑΕΚ, έχουμε μέχρι στιγμής Μέσο Όρο για την «Ένωση» 25.821 εισιτήρια, τον Ολυμπιακό στα 23.430, τον ΠΑΟΚ στα 12.165 και τον Παναθηναϊκό στα 10.460.

Επαναλαμβάνω ότι με τα πέντε δεδομένα sold out στα ματς που απομένουν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα ανεβάσει τον Μέσο Όρο της στα περσινά επίπεδα. Ίσως είναι ώρα τα «αντικειμενικά σάιτ», να κάνουν και κάποια δημοσκόπηση για το πόσο κόσμο έχει η ΑΕΚ. Δεν ξέρω. Ίσως λέω. Μιας και τώρα πια, παίζουν και οι τέσσερις με ίσους όρους. ΣΕ ΟΛΑ!

Υ.Γ.: Γηπεδάρα που είναι πάντα γεμάτη, ομάδα αήττητη στα ντέρμπι, που φαίνεται ξεκάθαρα πόσο την φοβούνται και πόσο τρέμουν και στη σκέψη του δεύτερου σερί πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και σε καθημερινή βάση, μια προπαγάνδα που γελοιοποιείται. Άραγε, το πόσο… ηδονίζονται οι «Ενωσίτες» από όλο αυτό που κάνουν, δεν το καταλαβαίνουν;

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X