Η φετινή σεζόν είναι πείραμα αντοχών για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Η φετινή σεζόν είναι πείραμα αντοχών για τους οπαδούς της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την αυτοκτονία της ΑΕΚ Betsson απέναντι στην Χολόν και την ολοκλήρωση μιας παταγώδους αποτυχίας στην Ευρώπη

Φέτος είχαμε δει την ΑΕΚ Betsson να χάνει με όλους τους τρόπους, άλλωστε είναι τόσες πολλές οι ήττες τελευταία που σχεδόν συνηθίσαμε, όσα τραγικό και αν ακούγεται αυτό. Ήττα σαν την χθεσινή όμως δεν είχαμε δει. Δεν είχαμε ξαναδεί μια ομάδα να έχει αυτοκτονικές τάσεις τόσες πολλές φορές μέσα στον ίδιο αγώνα, να τα κάνει όλα λάθος και τελικά να τιμωρείται για την αφέλεια της στο τέλος.

Έγκλημα και τιμωρία

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είπαμε ότι ήταν το δεύτερο σερί σοβαρό παιχνίδι της Ένωσης, που είχε εικόνα κανονικής ομάδας, με αρχή, μέση και τέλος. Παράλληλα όμως αναφέραμε, ότι θα πρέπει να το δούμε σε διάρκεια, για να πούμε ότι κάτι όντως αλλάζει. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες της κακής εικόνας της ομάδας, που έχασε για δεύτερη φορά από την Χολόν, ίσως από τις πιο αδύναμες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Και μιλάμε για τους Ισραηλινούς που ήρθαν να παίξουν χωρίς τους τρεις καλύτερους τους παίκτες, τον Χάρις, τον Ντόσον και τον Άρτζι, παίκτες που στο πρώτο παιχνίδι σκόραραν συνολικά 40 από τους 79 πόντους.

Αυτή την φορά οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι απέναντι σε αυτήν την matchup ζώνη της Χολόν, κυκλοφορούσαν πιο άνετα την μπάλα και γενικά έδειχναν να βρίσκουν λύσεις. Το πρόβλημα ήταν ότι στην άμυνα της η ΑΕΚ, δεν βρήκε ποτέ λύσεις στο 5-out των Ισραηλινών που πραγματικά την διέλυσαν με τον ιδιότυπο στυλ που παίζουνε. Ο Ηλίας Ζούρος ακολούθησε στα χαμηλά σχήματα, με τον Κουζέλογλου ως σέντερ, αλλά και πάλι η αδυναμία των γκαρντ να μείνουν μπροστά από τους προσωπικούς τους παίκτες, ήταν η μεγαλύτερη πληγή.

Ο Μίσγκαβ, ο Μπερνς και Μακόλ, εκμεταλλεύτηκαν τους άδειους χώρους μέσα στην ρακέτα και χτυπούσαν σε κάθε φάση με ένας εναντίον ενός την άμυνα, είτε υπήρχε αλλαγή σε μαρκάρισμα, είτε κατευθείαν στον αμυντικό. Σημάδεψαν τον Χολ αρχικά, τον Ραντλ και είτε δέχονταν καλάθι, είτε έκαναν φάουλ. Εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα. Ο Καράμπελας, ήταν σχεδόν ο MVP του προηγούμενου αγώνα με τον ΠΑΟΚ και αν κάτι έχει καλό είναι η πίεση στην μπάλα και τα γρήγορα πόδια.

Το ότι σε αυτό το παιχνίδι, που τα γκαρντ ήταν η μαύρη τρύπα της ΑΕΚ, έπαιξε μόλις 12 λεπτά, σε αγώνα 55 λεπτών, είναι πραγματικά ανεξήγητο. Το ίδιο ισχύει και για τον Νετζήπογλου που και αυτός περιορίστηκε στα 10 λεπτά. Καταλαβαίνω ότι θέλει να πηγαίνει με τους πιο έμπειρους παίκτες αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν έτσι.

Πάμε τώρα και στην αυτοκτονία. Η Ένωση βρέθηκε να προηγείται με 8 πόντους (100-92) ένα λεπτό πριν το τέλος. Να πούμε εδώ, ότι αν υπήρχε μία ελπίδα για να διατηρήσει η ΑΕΚ την έστω μαθηματική ελπίδα για την επόμενη φάση, αυτή θα ήταν μόνο αν κέρδιζε με 12 πόντους. Οπότε μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την πάσα που κάνει ο ΜακΡέι για να βγάλει αιφνιδιασμό η ομάδα, ενώ έχει επαναφορά από την βασική γραμμή. Σε εκείνο το σημείο με οκτώ πόντους, αν έβγαινε η πάσα θα πήγαινε στους 10 και θα ήταν ανοικτό.

Όλο αυτό όμως γύρισε μπούμερανγκ για την ΑΕΚ. Μετά την λάθος πάσα του ΜακΡέι, ακολούθησε κακή επίθεση από τον Ραντλ που δέχτηκε πάσα και πάτημα γραμμής από τον Ραντλ. Δηλαδή όλα λάθος. Ταυτόχρονα στην άμυνα, δέχτηκε δύο τρίποντα και δύο βολές. Σαν να μην έφταναν αυτά, η ΑΕΚ κινδύνεψε να χάσει, αν δεν αστοχούσε στο πέναλτι ο Κρόφορντ και τότε θα μιλούσαμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού.

Τελικά, έχασε στην 3η παράταση, από την Χολόν των οκτώ παικτών που ήταν όλοι διψήφιοι. Αυτό φτάνει για να περιγράψει τι έγινε στον αγώνα. Πλέον από εδώ και πέρα, θα συνεχιστεί αυτή η αγγαρεία, με την ΑΕΚ να έχει να δώσει άλλα δύο ακόμα αδιάφορα παιχνίδια. Πώς φτάσαμε από το εντυπωσιακό 5-1 της πρώτης φάσης στο 0-4 της δεύτερης, είναι για να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Μπερδεμένη κατάσταση

Πάμε και σε αυτά που προκαλούν απορίες. Ο Ηλίας Ζούρος στην συνέντευξη τύπου, εκθείασε τον Χολ, για τον τρόπο που παίζει και το πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα. Ο καθένας μπορεί να έχει τις αντιρρήσεις του πάνω σε αυτό, αλλά ας πούμε ότι έχει δίκιο. Για ποιον λόγο δεν τον βάζει στο Ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον είναι το χρήσιμος; Τα κρίσιμα παιχνίδια ήταν τα δύο προηγούμενα και τα τρία επόμενα στην Basket League. Πότε περιμένουμε να γίνει αλλαγή λοιπόν; Δεν γίνεται να κερδίζεις τον ΠΑΟΚ με Νάιτ και Καράμπελα και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να παίζουν συνολικά 20 λεπτά μαζί, γιατί υπάρχει ο Χολ που θεωρείται πρώτος. Είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο είναι καιρός.

Κατά τα άλλα η παταγώδης αποτυχία στην Ευρώπη, φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ανθρώπων της ΑΕΚ και της διοίκησης, που με ένα υψηλό μπάτζετ και ένα καλό ρόστερ, πήγαν πολύ χειρότερα από πέρσι, που είχαν το μισό από το φετινό.

ΥΓ. Μιας και η χρονιά είναι χαμένη πλέον, ας αρχίσει από τώρα η προετοιμασία για του χρόνου, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να μείνει αυτός ο παικταράς ο Κουζμίνσκας στην ομάδα. Το ίδιο θα έλεγα και για τον ΜακΡέι, αλλά αυτός είναι Αμερικανός και μπορεί να

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X