Είναι ο Λιούμπι ένας Πινέδα με αφάνα και περισσότερα πατήματα στην περιοχή;

Είναι ο Λιούμπι ένας Πινέδα με αφάνα και περισσότερα πατήματα στην περιοχή;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει δυο κουβέντες για τον... κρυφό mvp του ματς με τον ΠΑΣ και για την μεγάλη πολυτέλεια στα χαφ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φυσικά και είναι πολύ εύκολο να καταλάβω το γιατί ψηφίστηκε ο Πόνσε ως πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στη νίκη της Τετάρτης με τον ΠΑΣ. Δυο γκολ πέτυχε και μάλιστα ήταν τα δυο από τα τρία της ανατροπής του σκορ. Είναι ωστόσο από τις καταστάσεις στο ποδόσφαιρο, που δικαίως ένας παίκτης κερδίζει κάτι, αλλά λίγο αδίκως κάποιος άλλος ταυτόχρονα το χάνει.

Θέλω να πω ότι ο Λιούμπιτσιτς τον άξιζε τον τίτλο του mvp. Και δεν εννοώ μόνο για το γκολ που πέτυχε. Θαρρώ πως ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο, σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού, προκειμένου η ΑΕΚ να φέρει ανάποδα το ματς και τελικά να το κερδίσει.

Ακόμα για τον τρόπο που αντέδρασε στο γκολ της ισοφάρισης του Πόνσε, του αξίζει του Λιούμπι ο τίτλος του mvp. Όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν πέσει πάνω στον Αργεντινό για να πανηγυρίσουν μαζί του, ο Λιούμπιτσιτς πήγε «σφαίρα» να πάρει την μπάλα μέσα από την εστία και να τρέξει να την αφήσει στο κέντρο του γηπέδου. Για να γίνει γρήγορα η σέντρα και η ΑΕΚ να ψάξει χωρίς χρονοτριβή το γκολ της νίκης. Δείχνει πολλά αυτό για τη νοοτροπία του παιδιού.

Όπως φυσικά και δείχνει πολλά η αγωνιστική του συμπεριφορά. Χωρίς ακόμα να έχει παίξει βασικός και έχοντας κλείσει μόνο ένα μήνα στην ομάδα. Με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σ’ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει παίξει, έχει δείξει όμορφα πραγματάκια. Ειδικά όσο περνούν τα ματς και κουμπώνει όλο και περισσότερο στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ.

Νομίζω πως το πιο χαρακτηριστικό και προφανές απ’ όλα τα στοιχεία του Λιούμπιτσιτς, εκτός από το μαλλί του και την ποδοσφαιρική του ποιότητα, είναι ο τρόπος που κινείται χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Και τα πατήματα του στην αντίπαλη περιοχή. Το είχε δείξει αυτό ήδη από το ντεμπούτο του με τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε δυο φορές είχε τρυπώσει στην περιοχή, αλλά δεν σκόραρε διότι κόπηκαν τελευταία στιγμή οι μπαλιές.

Με την Κηφισιά όμως βρήκε δίχτυα και με τον ΠΑΣ το ίδιο. Έχοντας κινηθεί χωρίς την μπάλα και έχοντας πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ακόμα και στην φάση του δεύτερου γκολ του Πόνσε, αν δεν την είχε κάνει την κεφαλιά ο Αργεντινός, θα την έπιανε ο Λιούμπιτσιτς που ήταν ακριβώς δίπλα του. Πάλι χωμένος μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Θαρρώ πως αυτό το στοιχείο, είναι που ξεχωρίζει πολύ το παιχνίδι του Λιούμπι, απ’ αυτό του Πινέδα. Ο Μεξικανός θέλει πολύ περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Και φυσικά θα ψάξει και αυτός τα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή, όπως έκανε στο γκολ με τον ΠΑΟΚ αλλά πολύ περισσότερο σ’ αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Αλλά περισσότερο στα παιχνίδια transition. Στο σετ παιχνίδι, ο Πινέδα θέλει πιο πολύ την μπάλα στα πόδια του, σε σχέση με τον Λιούμπιτσιτς που κινείται πολύ χωρίς την μπάλα.

Ανασταλτικά ο Πινέδα βγάζει και ένταση και δυναμισμό. Δεν έχει δείξει μέχρι τώρα το ίδιο ο Λιούμπι, αλλά δεν πάει καθόλου πίσω, ούτε σ’ αυτό το κομμάτι. Θυμηθείτε πως πρέσαρε και πως έκλεβε μπάλες ο Λιούμπιτσιτς στο ματς της Τετάρτης. Θυμηθείτε επίσης πως είχε παίξει στα χαφ το περασμένο καλοκαίρι στο ματς με τη Ντιναμό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως στους Κροάτης έπαιζε κυρίως αριστερό μπακ. Και έπαιζε καλά και ας μην γούσταρε την θέση.

Καμία ανάγκη για σύγκριση

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία σύγκρισης. Εξάλλου και δεν έχει νόημα και δεν χρειάζεται κιόλας. Ναι, παίζουν κυρίως στην ίδια θέση. Αλλά η ΑΕΚ έδωσε 10 εκατομμύρια για να τους αποκτήσει και τους δυο, είναι δυο πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου και φυσικά αυτό σημαίνει πως τους χρειάζεται εξίσου και τους δυο. Και όντως τους χρειάζεται και τους δυο.

Τον Λιούμπιτσιτς από την μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα τον έχει χρησιμοποιήσει στα ματς μόνο σε ρόλο οκταριού. Πουθενά αλλού. Για τον Πινέδα δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Από οκτάρι, μέχρι δεξι μπακ και αριστερό εξτρέμ και δεκάρι ή και εξάρι. Ο Πινέδα έπαιξε μαζί με τον Λιούμπιτσιτς στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με τον ΠΑΣ. Ο Λιούμπι οκτάρι, ο Πινέδα δεξί μπακ. Είχαν ξαναπαίξει μαζί στο ματς με την Κηφισιά. Ο Λιούμπι οκτάρι, ο Πινέδα πρώτα εξάρι και μετά δεκάρι.

Είναι τεράστια υπόθεση να έχει η ΑΕΚ έναν παίκτη σαν τον Πινέδα. Και επίσης τεράστια υπόθεση να έχει και έναν παίκτη σαν τον Λιούμπιτσιτς. Σίγουρα μπορούν να συνυπάρξουν οι δυο τους στην ίδια ενδεκάδα. Σίγουρα όμως είναι τεράστιο όπλο για την ΑΕΚ και γενικώς από εδώ και πέρα αλλά και ειδικώς τώρα στα Play Offs, να έχει ένα οκτάρι της ποιότητας του Πινέδα και ένα επίσης οκτάρι της ποιότητας του Λιούμπιτσιτς. Μπορεί να είναι ακόμα και κλειδί αυτό, για τα συνεχόμενα ντέρμπι που έχει μπροστά της η ΑΕΚ σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τον τίτλο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X