Ο Τσιλούλης μας φαινόταν καλύτερος του Μασούρα

Ο Τσιλούλης μας φαινόταν καλύτερος του Μασούρα
Photo Credits: INTIME

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για τη Λαμία, η οποία πέρυσι τέτοια εποχή μαχόταν να αποφύγει τον υποβιβασμό και φέτος έκλεισε θέση στην 6άδα των play offs

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εννέα μήνες πίσω. Μάιος 2023, Νεάπολη. Τελευταία αγωνιστική στα πλέι-άουτ, Ιωνικός-Λαμία. Δύο-μηδέν ημίχρονο, σώζεται ο Ιωνικός, υποβιβάζεται η Λαμία. Δύο-δύο στο φινάλε, υποβιβάστηκε ο Ιωνικός, σώθηκε η Λαμία. Συνταρακτικό. Το διακύβευμα, η διακύμανση, η λύτρωση, η αξιοπρεπής βουβή συλλογική λύπη. Εννέα μήνες μετά, Φεβρουάριος 2024. Η ίδια ομάδα που εκείνο το βράδι ήταν στη Β’ Εθνική ως και 20 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, η Λαμία, σήμερα κατοχυρώνει το ιστορικό υψηλό της. Η καλύτερη υπό το top-5 ομάδα του πρωταθλήματος. Μία εύφημος μνεία, με ποδοσφαιρική αξία υψηλότερη ακόμη κι από τους ημιτελικούς Κυπέλλου Ελλάδος που η Λαμία έπαιξε, τρεις φορές, στην προηγούμενη πενταετία.

Αν η Σούπερ Λιγκ έψαχνε την against all odds ιστορία της σεζόν, ήδη την έχει. Εύκολα, η Ομάδα της Χρονιάς. Πέρυσι στην κανονική περίοδο, η Λαμία έκανε 17 πόντους. Εφέτος έκανε ακριβώς τους διπλάσιους, 34, και η κανονική περίοδος δεν έχει καν ολοκληρωθεί. Πίσω και από τα δύο, το ζην πέρυσι, το ευ ζην εφέτος, είναι η επαγγελματική αρτιότητα του προπονητή. Και κάτι περισσότερο. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα, του προπονητή. Ο ιδιοκτήτης, στο μεταξύ πλέον και δήμαρχος στην πόλη που αυτός την έβαλε στον χάρτη του ποδοσφαίρου, επίσης…πεθερός Γιούρκα που κι αυτό μπορεί να έχει την όποια δική του σημασία, ο κύριος Παπαϊωάννου λοιπόν, μπορεί να νιώθει ωραία. Ο,τι αντιλήφθηκε, ό,τι τον συμβούλευσαν, ό,τι αποφάσισε και αναβάθμισε, απέδωσε.

Θέλει τρόπο, που λένε. Διότι βάσει transfermarkt, πρωταγωνίστρια στην against all odds ιστορία της σεζόν έγινε η (by far) 14η ομάδα, ο…τέρμα ουραγός, στις 14 της κατηγορίας. Και ακριβώς αυτή, δηλαδή η ομάδα, είναι που ανέδειξε ό,τι καθ’ οδόν αναδείχθηκε. Πιστεύει κανείς ότι αν ο (πράγματι player of the year) Καρλίτος ήταν στον ΟΦΗ, τώρα ο ΟΦΗ θα είχε τερματίσει έκτος; Πιστεύει κανείς ότι αν ο Τσιλούλης ήταν στον Ατρόμητο, τώρα ο Ατρόμητος θα είχε τερματίσει έκτος; Ενα προς ένα, και Ρουμπέν Μαρτίνεθ μπορείς να βρεις αλλού, και Νούνιες, και Σλίβκα, και Νταβίντ Σιμόν, και Τζανετόπουλο, και ό,τι θέλεις. Ολοι αυτοί άλλωστε, με την εξαίρεση του Καρλίτος, και πέρυσι εκεί ήταν, στη Λαμία. Εφέτος, κούμπωσαν αλλιώς.

Το νούμερο-ένα ζήτημα των υπό το top-5 ομάδων άλλωστε, συνήθως δεν είναι η ποιότητα του δυναμικού. Δεν είναι κραυγαλέες σε αυτό, οι διαφορές. Το πρώτο που έχει κανείς να δουλέψει σε αυτές τις ομάδες, είναι το μυαλό του γκρουπ. Ο Λεωνίδας είναι ολοφάνερο πως έβαλε πολλή και λεπτή δουλειά, όση απέξω δεν φανταζόμαστε, στο να αλλάξει την προσέγγιση. Οχι με ποιον παίζουμε, μικρόν ή μεγάλο. Οχι πού παίζουμε, εντός έδρας ή εκτός έδρας. Μόνο, πώς παίζουμε. Ισορροπία συμπεριφοράς. Σταθερότητα. Η Λαμία αυτή τη στιγμή, καταγράφει 20 βαθμούς εντός έδρας και 14 βαθμούς εκτός έδρας. Είναι η έκτη ομάδα, στην εντός έδρας βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ. Είναι η έκτη ομάδα, και στην εκτός έδρας βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ. Νοοτροπία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X