Μάθημα για όλους (μας)
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το τι μάθαμε από την χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε, ναι. Δύσκολα στην εξέλιξη του αγώνα, μα η διαφορά με τον αντίπαλο ήταν εμφανής. Αγχώθηκαν οι παίκτες, περισσότερο η εξέδρα, αλλά και έτσι η «δουλειά» έγινε. Και είναι σημαντικό για μία ομάδα να ξέρει ότι μπορεί να κερδίζει και έτσι. Με ανατροπή στην… ανατροπή, μετά την ψυχρολουσία του α’ ημιχρόνου με την εξέδρα να πιέζει για την ανατροπή. Το κατάφερε, το κρατάμε.

Για να τα λέμε και να τα καταγράφουμε όλα, είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται έτσι αγωνιστικά η ΑΕΚ μετά το 1-0 μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Αν κοπεί το βίντεο από το 20’ μέχρι το 45’ και αναλυθεί στα αποδυτήρια (σίγουρα θα γίνει) θα σοκάρει ακόμη και τους ίδιους τους παίκτες. Έχασα το μέτρημα στα πουλήματα μπάλας, στα εύκολα λάθη. Το μυαλό ήταν αλλού και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τόσες απουσίες έπαιξε με θάρρος, πίεσε ψηλά και βρήκε ότι έψαχνε. 2 φάσεις. Και σκόραρε. Ευτυχώς για την ΑΕΚ όλα αυτά έγιναν στο τέλος του ημιχρόνου. Αν γινόταν προς το 70’ θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε. Τώρα είδαμε την ανατροπή την οποία «έτρεξαν» οι αλλαγές του Αλμέιδα, διότι πολλά πρόσωπα από την 11άδα δεν τράβηξαν (Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Γκαρσία, Ελίασον).

Ο Λιούμπιτσιτς με τον Μάνταλο κατά κύριο λόγο, το φονικό ένστικτο του Πόνσε και η πάντα σημαντική παρουσία του Γιόνσον στον άξονα εδραίωσαν τους πυλώνες για την ανατροπή. Και έφταναν για να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους. Τον Άμραμπατ, τον Ελίασον, τον Πινέδα που είναι πάντα σημαντικοί στην ανάπτυξη κάθετα και από τα άκρα. Και μέσα σε 10 λεπτά η ασφυκτική πίεση, η θετική (και όχι πιεστική) αύρα της εξέδρας και η πολύ καλή δουλειά στα στημένα έφεραν το 1-2 να μετατρέπεται σε 4-2. Μια ανατροπή που ήρθε από στημένα, τα οποία έφτασαν φέτος τα 24 που φέρνουν γκολ. Και όχι από open play, αν και από συνεργασίες έρχονται και οι συνθήκες για να κερδίσει τα φάουλ. Έτσι κέρδισε ένα ματς από αυτά τα «μικρά», όπου έχει πετάξει φέτος αρκετούς. Δύο στο Αγρίνιο, δύο στην Καισαριανή, τέσσερις και με τις Σέρρες.

Μάθημα για όλους (μας)

Κάτι δεν πήγε καλά, κάτι πήγε πολύ καλά

Για να λέμε την αλήθεια και να κοιτάμε πάντα τον καθρέφτη μας και μόνο αυτά βοηθάνε την ομάδα, κάτι δεν πήγε καθόλου καλά στο α’ ημίχρονο. Προφανώς και στο β’ πήγαν πολλά πράγματα καλά και η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε. Και αυτό είναι ένα μάθημα. Υπομονής για την ομάδα, εμάς, την εξέδρα. Και ένα μάθημα για τον Ματίας Αλμέιδα για τον καταρτισμό της 11άδας, εκεί όπου σίγουρα έλαβε χρήσιμα συμπεράσματα για πολλούς παίκτες. Και επίσης μάθημα για τα αποδυτήρια, ότι είναι πολύ-πολύ σημαντικό να μπαίνουν και οι αλλαγές τον σωστό χρόνο, με συγκέντρωση στο τι πρέπει να κάνουν. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς αν δεν είσαι καλός όσο πρέπει.

Πλέον η ΑΕΚ δεν έχει τέτοια ματς από εδώ και πέρα. Δύο φορές ΠΑΟΚ, δύο ΠΑΟ, δύο Ολυμπιακό, τρεις Άρη, δύο Λαμία. Ομάδες του Top6 όλες, εκεί όπου θα πρέπει να δείχνει σίγουρα μεγαλύτερη σοβαρότητα και συγκέντρωση στα ματς. Και θα το κάνει. Να γίνει και η «δουλειά» την Κυριακή στο πάντα δύσκολο Χαριλάου, εκεί όπου φέτος βίωσε την πιο δύσκολη στιγμή με τον αποκλεισμό-σοκ στα πέναλτι στο Κύπελλο. Και μετά ενόψει πλέι οφ αλλάζει η κουβέντα…

ΥΓ: Ηρθε η ώρα Λιούμπιτσιτς; Μπήκε με το μάτι γυαλισμένο για να γυρίσει το ματς, μέσα σε όλες τις φάσεις, δεν κρύφτηκε.

ΥΓ1: Πόνσε 10 γκολ στο πρωτάθλημα, 11 συνολικά. Ούτε ένα πέναλτι!

ΥΓ2: Υπέροχη εικόνα, υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις τα παιδιά στην 38-40. Αγνή και τρελή αγάπη για την ΑΕΚ. Δίνουν το σύνθημα για όλο το γήπεδο. Μπράβο Ντόκο!

ΥΓ3: Ανδρέας Σταματιάδης. Στρατιώτης, Κύριος σε όλα. Να σε έχει ο Θεός καλά…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X