Παρόμοια φάση, διαφορετική απόφαση του VAR: Γιατί το γκολ του Κασεμίρο μέτρησε και του Φαν Ντάικ όχι (VIDEO)

Παρόμοια φάση, διαφορετική απόφαση του VAR: Γιατί το γκολ του Κασεμίρο μέτρησε και του Φαν Ντάικ όχι (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους «8» του FA Cup με γκολ του Κασεμίρο στο φινάλε. Ένα γκολ που θύμισε εκείνο το ακυρωθέν του Φαν Ντάικ στον τελικό του C

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με γκολ στο 89ο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να αποδράσει από το Νότιγχαμ και να επικρατήσει με 1-0 της Φόρεστ και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Κασεμίρο ήταν αυτός που πέτυχε το μεγάλο γκολ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, εκμεταλλευόμενος την κακή αμυντική αντίδραση των παικτών της Νότιγχαμ στο στημένο. Ένα γκολ που θύμισε σε μεγάλο βαθμό το ακυρωθέν που πέτυχε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στον τελικό του Carabao Cup πριν πετύχει το… κανονικό στην παράταση.

Τα δύο γκολ ωστόσο αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά, καθώς σε αντίθεση με αυτό του Φαν Ντάικ, το γκολ του Κασεμίρο μέτρησε κανονικά και ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στους «κόκκινους διαβόλους».

Γιατί το γκολ του Φαν Ντάικ δεν μέτρησε

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του Carabao Cup η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Το γκολ του Ολλανδού ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Έντο κατά τη διάρκεια της φάσης.


Ο Ιάπωνας ήταν εκτεθειμένος και φάνηκε να κάνει σκριν στον Λιβάι Κόλγουιλ ο οποίος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ. Οι άνθρωποι του VAR έκριναν ότι ο Έντο επηρέαζε τη φάση από τη στιγμή που «σκρίναρε» τον Κόλγουιλ που μάρκαρε τον Φαν Ντάικ ο οποίος ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και όχι για φάουλ στον Ιάπωνα.

Γιατί μέτρησε το γκολ του Κασεμίρο

Βλέποντας κάποιος το γκολ του Κασεμίρο και την εξέλιξη της φάσης θα μπορούσε να συνδέσει τα δύο γκολ. Ο Βαράν ήταν σε θέση οφσάιντ, ωστόσο σε αντίθεση με τον Έντο δεν φάνηκε να επηρεάζει τη φάση. Παρότι ο Γιέιτς έπεσε πάνω στον Γάλλο κεντρικό αμυντικό, ο ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ δεν είχε καμία πιθανότητα να προλάβει τον Κασεμίρο καθώς ήταν ήδη αρκετά μακριά από τον Βραζιλιάνο χαφ που πέτυχε το γκολ.


Μάλιστα, πριν εκτελεστεί το φάουλ ο Κασεμίρο μοιάζει να μαρκάρεται από τον Γκιμπς Γουάιτ ο οποίος ωστόσο δεν ακολούθησε ποτέ τον Βραζιλιάνο που σκόραρε ανενόχλητος για το τελικό 1-0.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X