Η ΑΕΚ που έχει απαντήσεις σε όλα και είναι έτοιμη για back to back πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ που έχει απαντήσεις σε όλα και είναι έτοιμη για back to back πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε την ΑΕΚ να κυριαρχεί με τη δύναμη της ομάδας και της έδρας της και τη βλέπει ξανά πρωταθλήτρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές, ενδεχομένως να φταίει ο περίγυρος. Εδώ και μέρες, έπειτα από το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λαμία, η κουβέντα αφορούσε το ματς με τον Αρη, τον Τσιλούλη, την κλήρωση των πλέι οφ και πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα (αν δηλαδή θα το κάνουν πάλι τίποτα άρτιοι τεχνικοί από το… Καματερό), αλλά κανείς δεν έδινε μεγάλη σημασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φάνηκε, πως και εντός της ομάδας όλο αυτό επηρέασε τη σκέψη και μπήκε στο παιχνίδι πολύ στο χαλαρό.

Ετσι κάπως, είδαμε όσα συνέβησαν κατά το πρώτο 45λεπτο. Δηλαδή, την ΑΕΚ να μπαίνει φουριόζα στο γήπεδο, να έχει ορμή, να κυκλοφορεί την μπάλα και να βρίσκει το γκολ σε μια από τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε προς τα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μετά να «σβήνει». Και αποτελεί νόμο του ποδοσφαίρου, πως κάθε ομάδα που επιχειρεί να «τελειώσει» ένα ματς από το 15’, θα βρει προβλήματα στο διάβα της.

Εν προκειμένω, η ΑΕΚ τα βρήκε μπαστούνια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλά ξεμύτισε από τα καρέ του και ήταν ανταγωνιστικός, αλλά κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη φορά που μπήκε στην περιοχή του Στάνκοβιτς και στη συνέχεια να σοκάρει απόλυτα τους «κιτρινόμαυρους», όταν πέτυχε το δεύτερο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου. Το πράγμα στράβωνε, ο κόσμος είχε μαγκώσει, η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά σε μια πρόκληση που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άνδρες.

Η δύναμη της έδρας

Τέτοιες καταστάσεις είναι ζητούμενα που δεν είναι πάντα εύκολο να λυθούν. Η ΑΕΚ το έκανε με εκπληκτικό τρόπο και υπήρχαν στιγμές που φάνηκε να… λιώνει την ομάδα της Ηπείρου. Όπως και νομίζω, πως την ίδια κατάληξη θα είχε το ματς όποιος και εάν ήταν ο αντίπαλος, με όσα συνέβησαν εντός και εκτός γηπέδου. Γιατί πέραν της καρδιάς της πρωταθλήτριας που φανέρωσαν οι παίκτες της Ενωσης, εκτιμώ πως αυτό το ματς το πήρε η «Αγιά Σοφιά».

Είμαι πεπεισμένος, ότι εάν αυτό το ματς εξελίσσονταν όπως είχε συμβεί ουκ ολίγες φορές στα χρόνια του «Νταχάου» που λέγεται ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει την αρνητική κατάληξη. Όλα θα μας οδηγούσαν σε μια ακόμα δύσκολη νύχτα, στα παιδιά που δεν μπορούν, στον προπονητή που «κοιμήθηκε», στην κορυφή που ζάλισε την ΑΕΚ. Δεν τα έχετε διαβάσει τόσες φορές, που έχουν εντυπωθεί στη μνήμη του καθένα σας;

Αυτά, λοιπόν, ξεχάστε τα πλέον. Εδώ είναι «OPAP Arena». Θα πει κάποιος, καλά περίμενες ένα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να το καταλάβεις; Σαφέστατα και όχι. Αλλά είναι σημαντικό πως ειδικά σε ματς με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας, η έδρα να παίρνει «φωτιά» και να σπρώχνει τους παίκτες προς αυτό που έμοιαζε απίθανο. Γιατί, όσο και εάν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του Αλμέιδα δεν έβρισκαν λύσεις και ο κόσμος έδωσε πολύ από την ώθηση που απαιτούνταν.

Λιούμπισιτς, Πόνσε και Μάνταλος!

Ωστόσο, για να μην το γυρίσουμε μόνο στην ψυχολογία, υπάρχουν και καθαρά αγωνιστικοί λόγοι που έφεραν την ανατροπή της ΑΕΚ. Κατά την κρίση μου, οι αλλαγές ήταν μία και μία, αλλά πρώτος μεταξύ ίσων ήταν ο παικταράς Λιούμπισιτς. Ναι, ο Πόνσε έβαλε δύο γκολάρες, αλλά ο «Λιούμπι» ήταν εκείνος που μαζί με τον Μάνταλο (και τον Γιόνσον σε πιο δεύτερο ρόλο), κέρδισαν απόλυτα το κέντρο, ηρέμησαν και μοίρασαν σωστά το παιχνίδι, οδήγησαν την ΑΕΚ από το σωστό τρόπο στην ανατροπή.

Ο Λιούμπισιτς έδωσε νεύρο και καθαρό μυαλό, έδωσε τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να πάει τον Πινέδα δεξιά και να βρει ακόμα έναν παίκτη που από τα άκρα έκανε παιχνίδι, έφερε την μπάλα στα άκρα και από εκεί με σωστό τρόπο στο θωρηκτό Πόνσε που σάρωνε μέσα στην περιοχή και γάζωσε την αντίπαλη άμυνα. Και να πω τη μαύρη μου αλήθεια, εάν δεν παίξει ο Πόνσε σε αυτά τα ματς που φαίνονται ταμάμ για τα χαρακτηριστικά του, δεν ξέρω που μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμος.

Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και στον Μάνταλο. Διότι έχει ακούσει το ανάθεμα για κάθε πιθανό ζήτημα, ακόμα και το ό,τι έβρεχε κατά διαστήματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά έχει την προσωπικότητα και κυρίως την κλάση, να κάνει τη διαφορά και να δίνει πολλά στην ομάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ να έχει την επιλογή να φέρνει από τον πάγκο παίκτες σαν τον Μάνταλο, τον Λιούμπισιτς, τον Πόνσε, τον Γιόνσον. Κάποιοι, ας είναι και βασικοί.

Οι αλλαγές και ο Αραούχο

Ο Αλμέιδα αποδέχθηκε πως το ματς το γύρισαν οι αλλαγές. Δεν έχει άδικο. Αλλά πρέπει να κατανόησε και εκείνος πως πλέον βρισκόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία, όπου δεν μπορεί να υπάρχει πειραματισμός ούτε και στις τρεις αλλαγές που έκανε στην 11άδα (Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκαρσία). Δεν είναι τυχαίο, πως τους δύο τους αντικατέστησε γιατί δεν ήταν διόλου καλοί, ενώ τον τρίτο τον χρησιμοποίησε ως αριστερό μπακ για να ισορροπήσει το ματς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X