Η ΑΕΚ Betsson που «έσπασε» την εικοσαετία των «αιωνίων» και η αποτυχημένη φετινή σεζόν

Η ΑΕΚ Betsson που «έσπασε» την εικοσαετία των «αιωνίων» και η αποτυχημένη φετινή σεζόν
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος σχολιάζει μια χαρακτηριστή φωτογραφία για τα τελευταία 20 χρόνια αλλά και την αποτυχία της φετινής χρονιάς.

Για άλλα πράγματα ήθελα να γράψω σήμερα, αλλά ψάχνοντας λίγο τους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία που δείχνει τι κατάφερε η ΑΕΚ Betsson τα τελευταία χρόνια και τώρα φαίνεται ακόμα περισσότερο.

Στις εκπομπές «AEK Basket Queen», θα έχετε διαπιστώσει ότι ο Σταύρος φωνάζει κάθε φορά για τον τρόπο διεξαγωγής του Φάιναλ-8. Γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να συναντηθούν μόνο στον τελικό. Πέρσι, στην πρώτη του χρονιά, ο κύριος Λιόλιος δεν τα είχε προβλέψει καλά τα πράγματα και με την ελεύθερη κλήρωση μιας ομάδας από την Elite League (Πανιώνιος), οι δύο «αιώνιοι», έπαιξαν στον ημιτελικό. Για να μην ξαναγίνει αυτό φέτος, σταμάτησε η ελεύθερη κλήρωση και ορίστηκε η ομάδα από τις πιο κάτω κατηγορίες να μπορεί να πάρει τις θέσεις 5-8.

Έτσι για ακόμα ένα χρόνο, είδαμε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο τελικό, αφού ο εκμηδενισμός των εκπλήξεων ήταν ο τελικός σκοπός. Ήδη από φέτος ακούστηκαν φωνές και από άλλες ομάδες ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος κλήρωσης για να μπορέσουν να υπάρξουν εκπλήξεις, αλλά είναι λίγες οι πιθανότητες.

Το θέμα μας όμως είναι άλλο. Βλέποντας πλέον πόσο δύσκολο είναι να μπει κανείς ενδιάμεσα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, μπορεί τώρα να εκτιμήσει καλύτερα πόσο μεγάλο ήταν το κατόρθωμα της ΑΕΚ το 2018 και το 2020. Για του λόγου το αληθές, η παρακάτω φωτογραφία λέει όλη την ιστορία.

Η ΑΕΚ Betsson που «έσπασε» την εικοσαετία των «αιωνίων» και η αποτυχημένη φετινή σεζόν

Από το 2004, που ακόμα είχαμε Ολυμπιακούς αγώνες, μέχρι σήμερα, μετά από 20 χρόνια, από την κατάκτηση του Άρη και μετά, μόνο η ΑΕΚ του Αγγελόπουλου, κατάφερε να σπάσει το δίπολο και μάλιστα με δύο κατακτήσεις Κυπέλλων. Ειδικά το πρώτο του 2018, ήταν ίσως το πιο μάγκικο από όλα, έχοντας αποκλείσει Παναθηναϊκό και νικώντας στον τελικό στα ίδια τον Ολυμπιακό.

Αν το σκεφτούμε με τους σημερινούς όρους που παίζεται το παιχνίδι, φαντάζει κάτι αδύνατο έως και ακατόρθωτο, κάτι που μόνο η ΑΕΚ κατάφερε τότε και αν κάποιος μπορεί να το καταφέρει στο μέλλον, πάλι η ΑΕΚ θα είναι. Για αυτό και όταν βλέπετε την αποθέωση που γνωρίζει ο Άρης, ο Προμηθέας και οποιαδήποτε άλλη ομάδα πάει καλά στο πρωτάθλημα, είναι γιατί είναι ακίνδυνοι.

Κανένας δεν ανησυχεί ότι μπορούν αυτές οι ομάδες να τους στερήσουν κομμάτι από την πίτα των τίτλων. Το αν θα ξαναμπορέσει η ΑΕΚ να το κάνει, είναι άλλο θέμα, καθώς θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, γενικότερα.

Για αυτό και η φετινή πορεία με το συγκεκριμένο ρόστερ, προκαλεί στεναχώρια, καθώς έδειξε στον πρώτο γύρο ότι μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια. Έγιναν πολλά λάθη, αλλαγές και η ομάδα πήρε την κάτω βόλτα, παλεύοντας πλέον να μπει στην εξάδα. Εκεί φτάσαμε. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και ακόμα δεν υπάρχει κάτι για την τελευταία αλλαγή που μπορεί να γίνει και φυσικά σε λίγο δεν θα υπάρχει και χρόνος. Τα παιχνίδια που θα καθορίσουν την πορεία της ΑΕΚ είναι την επόμενη εβδομάδα και έτσι όπως πάμε, δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, με την ευκαιρία της διακοπής, ο Ηλίας Ζούρος, να δούλεψε με τους παίκτες του και να εστίασε στις αδυναμίες του συνόλου και κυρίως στην άμυνα. Αυτό είναι κάτι που έχει βάλει ως στόχο από την πρώτη μέρα χωρίς να έχει παρουσιαστεί τρομερή βελτίωση αν εξαιρέσουμε τα δύο παιχνίδια με Μούρθια και Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Ένα είναι το σίγουρο, πως ό,τι και να συμβεί από εδώ και στο εξής, η χρονιά θεωρείται αποτυχημένη από την διοίκηση της ομάδας και αυτό ίσως προκαλέσει ένα ηλεκτροσόκ και αλλαγές για την επόμενη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X