Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν πρέπει να χαθεί

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν πρέπει να χαθεί
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα δύο κρίσιμα ματς μέχρι τα πλέι οφ και… όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε λοιπόν και στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ένα ακόμα πρωτάθλημα με τεράστιο ενδιαφέρον, εξαιρετικά αμφίρροπο και με τέσσερις ομάδες, να μπαίνουν στα πλέι οφ, προκειμένου να το διεκδικήσουν, όπως δηλαδή έγινε και πέρυσι. Αυτό το πρωτάθλημα που αρέσει σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο και που δεν αρέσει μόνο σε «αρρωστημένους» ή σε εκείνους που θα ήθελαν να τελειώνει από τον… Νοέμβριο και μάλιστα με «διορισμό».

Φτάσαμε στην 25η αγωνιστική, με την ΑΕΚ να είναι η μοναδική ομάδα που ασχολείται ξεκάθαρα με τη στόχευση της, την ίδια ώρα που οι ανταγωνιστές της, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, έχουν φτάσει στα όρια της παρωδίας. Όχι όλοι το ίδιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο η «Ένωση» δεν έχει κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες, όταν έκανε τις γκέλες της. Οι «άλλοι», είτε τους φταίει το… βαρύ πρόγραμμα, είτε ο… Τσιλούλης, άλλος λιγότερο, κι άλλος περισσότερο, έχουν επικαλεστεί αστείες δικαιολογίες.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο η ΑΕΚ έπαιζε σε τρία μέτωπα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και με το ένα μέτωπο μάλιστα, αυτό δηλαδή του ομίλου του Europa League να είναι πάρα πολύ δύσκολο, έδειχνε μια δυσκολία στην προσαρμοστικότητα σε κάθε στόχο ξεχωριστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το πάθημα να έγινε μάθημα

Το πλήρωσε η ομάδα αυτό και πρέπει να της έγινε μάθημα ενόψει της επόμενης σεζόν, ώστε να έχει ένα μεγαλύτερο ρόστερ (αριθμητικά) σε σχέση με φέτος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις. Το rotation άλλωστε θα είναι πάντα αναπόφευκτο, όπως αναπόφευκτες πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι θα είναι και οι απουσίες, με την ένταση που προπονείται η ομάδα του Ματίας.

Από τη στιγμή ωστόσο που η ΑΕΚ έμεινε στο να κυνηγά τον βασικότερο στόχο όλων, όχι μόνο για φέτος αλλά διαχρονικά, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα, δείχνει την μεγαλύτερη προσήλωση και τη μεγαλύτερη σοβαρότητα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Κι αυτό είναι το μείζον τώρα, και για το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ, αλλά και συνολικά από εδώ και πέρα, να μην χαθεί με τίποτα, αυτή η σοβαρότητα, ούτε για ένα λεπτό μέσα σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όλοι οι «μεγάλοι» άλλωστε έχουν βιώσει ότι εύκολα ματς δεν υπάρχουν, με την ΑΕΚ μάλιστα να έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς ήτοι έντεκα, από τα θεωρητικώς «βατά» παιχνίδια.

Ο ΠΑΣ προέρχεται από ένα σημαντικό αήττητο τριών αγώνων, με ισοπαλία με τον Άρη, νίκη στον Βόλο και ισοπαλία με τον ΟΦΗ, κι έχει προφανές τεράστιο κίνητρο να σωθεί. Η αναμέτρηση της Τετάρτης δεν γίνεται και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Από κανέναν.

Μόνο πάθος και φωνή

Κι όταν λέμε «από κανέναν», δεν εννοούμε μόνο την ομάδα, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο, που πρέπει να συνεχίσει να έχει υποδειγματική συμπεριφορά και να στηρίζει μόνο με το πάθος και τη φωνή του. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι για την ΑΕΚ, είναι περισσότερο σημαντικό από κάθε άλλη ομάδα, επειδή πολύ απλά γεμίζει πάντα το γήπεδο της, να μην ρισκάρει κανένας το ενδεχόμενο να κλείσει η έδρα της ομάδας, ούτε για ένα ματς στα πλέι οφ.

Εν κατακλείδι, όσο οι «άλλοι» δεν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, αναζητούν αστείες δικαιολογίες και δεν λένε να το… τερματίσουν με τις γραφικότητες, δεδομένα θα το πληρώνουν και μέσα στο γήπεδο. Σημασία ωστόσο για την ΑΕΚ έχει να μην την… πατήσει η ίδια. Είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και μόνο μόνη της μπορεί να χάσει αυτόν τον τίτλο.

Για αρχή να νικήσει τον ΠΑΣ και τον Άρη την Κυριακή. Ακόμα κι αν δεν προκύψει «στραβοπάτημα» για κανέναν εκ των άλλων τριών στις δύο αγωνιστικές που απομένουν (που πιστεύω ότι θα προκύψει κάποιο), το να μπει η ομάδα του Αλμέιδα στη διαδικασία των πλέι οφ με +1 από ΠΑΟΚ, +3 από ΠΑΟ και +5 από ΟΣΦΠ, θα είναι αρκετά σημαντικό, θα της δίνει ένα πλεονέκτημα και παράλληλα θα βάζει τους άλλους με την πλάτη στον τοίχο και όχι την «Ένωση».

 

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X