Νισάφι πια με τη σπέκουλα, η ΑΕΚ θα τους στείλει στα τρελάδικα!

Νισάφι πια με τη σπέκουλα, η ΑΕΚ θα τους στείλει στα τρελάδικα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το τεράστιο πρόβλημα της εικονικής πραγματικότητας του ποδοσφαίρου και την αλήθεια της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μου το έλεγε κάποιος φίλος και πραγματικά το βρήκα απόλυτα σωστό. Εάν κάποιος έλεγε πως η ΑΕΚ θα αποκτούσε τον Τσιλούλη και αντί να υπάρχει κύμα γκρίνιας και αντιδράσεων από τους φίλους της, θα έβγαζε… φλύκταινες ο ανταγωνισμός, θα τον περνούσα για τρελό. Αλλά στην τρέλα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ζήσαμε κι αυτό. Και έχει ψωμάκι ακόμα μπόλικο, μπαίνουμε και σε εβδομάδα καθοριστική, αρχίζουν και τα πλέι οφ οσονούπω.

Ετσι, λοιπόν, φτάσαμε στην απόλυτη παράνοια να είναι στο επίκεντρο κάθε κουβέντας αυτό το Σαββατοκύριακο ο Τσιλούλης. Ε ρε γλέντια. Ε ρε μεγαλεία για τον Τσιλούλη. Πόση παράνοια μπορεί να σηκώσει κάποιος σε αυτήν τη χώρα; Ρητορικό το ερώτημα. Ετσι κι αλλιώς, ζούμε εδώ και καιρό δύο πραγματικότητες: αυτή που καταγράφεται κάθε εβδομάδα μέσα στα γήπεδα και εκείνη που δημιουργείται από πηχυαίους τίτλους, ελεγχόμενα Μέσα και κορυφαίους σπεκουλαδόρους.

Η οργή που έγινε πρόστιμο, το ψεύτικο αφήγημα και η παράγκα

Ζούμε στη χώρα, που μια εβδομάδα πριν, ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να δημοσιοποιήσει την οργή του για κάτι που δεν του άρεσε στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία. Ουδείς κατάλαβε τι εννοούσε, είπε για καθυστερήσεις (κράτησε μόνο… 16 λεπτά!), πέταξε και την σπόντα για θυγατρικές, όπως είχε πει προ διημέρου και ο αντιπρόεδρος. Μια εβδομάδα μετά, ενόσω ο Παναθηναϊκός πέρασε με έναν απίθανο τρόπο στο κύπελλο, αλλά γλίτωσε από ήττα από την Κηφισιά, ο κ. Αλαφούζος έστρεψε την οργή του από τη διαιτησία και τις θυγατρικές στους παίκτες επιβάλλοντας πρόστιμο 200.000 ευρώ!

Ζήσε τον μύθο σου σε αυτήν τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Ο Ολυμπιακός, ναι κυρίες και κύριοι, ο Ολυμπιακός, διαμαρτύρεται σταθερά για διαιτησίες, για θυγατρικές, για παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες. Εμείς θα χαλάσουμε το αφήγημα. Εδώ ο αντιπρόεδρος έχει ψωμοτύρι πια τις αναφορές στην επάρατη παράγκα του Θωμά Μητρόπουλου, έβαλε στο στόχαστρο τον αγλαό κ. Σπάθα. Αν δεν μας τρολάρουν, συμβαίνουν τα ύστερα του κόσμου και η συντέλεια πλησιάζει.

Θα πείτε: Why not; Εδώ ο άλλος έχει φτιάξει ολόκληρο αφήγημα που επί χρόνια γανιάζει τα αυτιά μας. Για τον κύριο με τα συνεχόμενα νταμπλ αναφέρομαι, που πάντα από την κίβδηλη ιστορία που αναφέρει παραλείπει το σκέλος πως πριν από το σκουτέρειο ματς όπου η ΑΕΚ έμεινε όρθια στο αίσχος, είχε προηγηθεί η ήττα του στην Τρίπολη σε ματς που ήθελε… προσπάθεια για να το χάσεις. Αλλά και φέτος, δικαιολόγησε την κατάρρευση από το πρόγραμμα, λησμονώντας πως πέρυσι η ΑΕΚ έδωσε αντίστοιχα ματς και στο τέλος πήρε το νταμπλ. Κανονικό, όχι μουσαντέ.

Η απρέπεια του Βόκολου

Επανερχόμενος στην υπόθεση Τσιλούλη, έχω μείνει πραγματικά έκπληκτος από τη στάση του κ. Βόκολου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, αλλά είχα την (ψευδ)αίσθηση, πως ήταν αξιόλογος και σοβαρός παράγοντας του αθλήματος. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση είναι απρεπής. Προσβλητική τόσο σε βάρος του παίκτη, όσο και σε βάρος της ομάδας του. Ο Τσιλούλης είχε έντιμη στάση και εισέπραξε αυτήν τη συμπεριφορά, από κάποιον που υποτίθεται έπρεπε να τον προστατέψει.

Ο Βόκολος υπήρξε ποδοσφαιριστής με αξιοσημείωτη καριέρα και σε σημαντικές ομάδες. Εχει περάσει από διάφορα πόστα του ποδοσφαίρου, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για ένα παιδί η ευκαιρία να πάει στην ΑΕΚ, ειδικά σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Και ξέρει από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να μπαίνεις στο στόχαστρο της προπαγάνδας παίζοντας ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι βέβαια στην περίφημη ιστορία του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός το 2004.

«Είναι καφενειακού επιπέδου αυτή η “χρέωση”. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα και σε κανένα, ειδικά για θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπειά μου και την ηθική μου. Όλη μου τη ζωή σαν άνθρωπος και σαν αθλητής παλεύω για τα δύο αυτά πράγματα. Το ότι υπήρχε μια σχεδιασμένη κατάσταση για εκείνο το ματς, ήταν δεδομένο. Ο Βόκολος είτε έπαιζε, είτε δεν έπαιζε θα τ’ άκουγε. Σε εκείνο το ματς λοιπόν, έπαιζα με το “πιστόλι στον κρόταφο”. Αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο sportday.gr προ ετών.

«Δολοφονία» χαρακτήρων

Δηλαδή, για να καταλάβω το μέγεθος της παράνοιας. Θα έπρεπε ο Τσιλούλης και η διοίκηση της Λαμίας να μην ενημερώσουν τον Βόκολο, αλλά να το μάθει εκ των υστέρων και ενόσω είχε χρησιμοποιηθεί ο παίκτης; Θα έπρεπε να επικαλεστεί τραυματισμό ή άλλα φαιδρά για να μην αγωνιστεί; Δεν ήταν αντρίκειο και απόλυτα εξηγημένο, να πάει στον προπονητή του και να τον ενημερώσει για ό,τι συμβαίνει; Και ποια είναι η αντίδραση του Βόκολου; Δίνει τροφή στην προπαγάνδα κατά της ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X