Η ΑΕΚ που σάρωνε τα πάντα, η επική ανατροπή με την υπογραφή Τσαϊκόφσκι-Νικολούδη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ που σάρωνε τα πάντα, η επική ανατροπή με την υπογραφή Τσαϊκόφσκι-Νικολούδη! (VIDEO)

Ιστορική ανατροπή της ΑΕΚ από 2-0 στο ημίχρονο, με τον Νικολούδη να σκοράρει τρεις φορές στο β' μέρος, μετά τη μετάθεσή του από τον Τσαϊκόφσκι ως σέντερ φορ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις πιο… επικές ανατροπές της ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής είναι αυτή που πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια στο ξερό γήπεδο του Αιγάλεω. Η ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, καθ’ οδόν για την κατάκτηση του τίτλου και του νταμπλ, μετέτρεψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου σε 2-4, με τον Τάκη Νικολούδη να σημειώνει τρία γκολ και τον Θωμά Μαύρο να κλείνει το σκορ! Η ΑΕΚ έμενε αήττητη για πέντε μήνες και τελικά θα έφτανε να μείνει αήττητη για 31 αγωνιστικές, κάτι που επανέλαβε στο διάστημα 2/1992-1/1993.

Η ΑΕΚ έκανε ήδη… πλάκα, αφού είχε αφήσει επτά βαθμούς πίσω τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει κάπως χαλαρά στο γήπεδο και να βρεθεί να χάνει στο ημίχρονο με 2-0 από τα γκολ του Χατζησκουλίδη στο 9’ (έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Χρηστίδη που δεν τον είχε δει!) και του Κωνσταντόπουλου που πέρασε τρεις αμυντικούς και πλάσαρε τον Χρηστίδη στο 41’. Είχε μεσολαβήσει ατυχία για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Θωμά Μαύρου στο δοκάρι στο 40’. Η ΑΕΚ, όμως, απειλήθηκε μετά το 2-0 με νέο γκολ του Χατζησκουλίδη στο 44’!

Η κίνηση ματ από τον Τσαϊκόφσκι

Στο δεύτερο, όμως, όλα άλλαξαν. Ο Τσαϊκόφσκι έβγαλε τον Αποστόλη Τόσκα που είχε τραυματιστεί και πέρασε στο κέντρο της άμυνας τον Λάκη Νικολάου που στο πρώτο μέρος έπαιζε αριστερό μπακ. Στα αριστερά μπήκε και έπαιξε ο Στέφανος Θεοδωρίδης.

Η πιο σημαντική, αλλαγή, όμως, ήταν εσωτερική και ήταν η προώθηση του Τάκη Νικολούδη σε ρόλο σέντερ φορ, με μετάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς λίγο πιο έξω. Ο Νικολούδης έγραψε ιστορία με τρία γκολ, αρχής γενομένης από μια κεφαλιά στο 53’ μετά από κόρνερ του Μίμη Παπαϊωάννου. Στο 75’ έγινε το 2-2 με νέα κεφαλιά του Νικολούδη, επίσης μετά από σέντρα του Παπαϊωάννου, και στο 82’ ξανά Νικολούδης από κοντά, μετά από κτύπημα φάουλ του Κύπριου Τάσου. Το σκορ έκλεισε στο 90’ με κοντινό πλασέ από κοντά, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα Μυλωνά σε σουτ του Παπαϊωάννου.

Επεισόδια και ο… Τσάρλι Τσάπλιν!

Μετά τη λήξη, οι οπαδοί του Αιγάλεω προκάλεσαν μεγάλα επεισόδια σε βάρος των οπαδών της ΑΕΚ, ενώ οι παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας μιλούσαν για «τέσσερα άκυρα γκολ». Κανένα θέμα δεν υπήρχε βεβαίως, όσο και αν φώναζαν. Από πλευράς ΑΕΚ, τη δήλωση είχε κάνει ο Νίκος Χρηστίδης, ο οποίος είχε πει ότι «αυτό το ματς έμοιαζε με ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, αφού από τη θλίψη βγήκε χαμόγελο»!

Σημειωτέον ότι τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 9.919. Δέκα χιλιάδες δηλαδή.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Τόσκας (46’ Θεοδωρίδης) Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου, Μαύρος

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X