Η κορυφή περνά από τη Λαμία για την ΑΕΚάρα του Αλμέιδα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η κορυφή περνά από τη Λαμία για την ΑΕΚάρα του Αλμέιδα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Λαμία την τοπική ομάδα με αποκλειστικό στόχο την νίκη και την παραμονή στην κορυφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο νίκη… Για την ΑΕΚ απόψε κόντρα στην επικίνδυνη Λαμία (19:00, Cosmote Sport 1HD, LIVE μετάδοση ENWSI TV) δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών που θα την διατηρήσουν στην κορυφή.

H AEK πάτησε την περασμένη εβδομάδα την κορυφή για πρώτη φορά φέτος. Εκμεταλλευόμενη την ήττα του ΠΑΟΚ (1-4) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με τη Λαμία, η Ένωση επέστρεψε στην 1η θέση και θέλει να μείνει εκεί με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής.

Η Ένωση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άρη «τρέχει» ένα καλό σερί με 4 νίκες και μία ισοπαλία έχοντας πετύχει 16 γκολ! Το τελευταίο θύμα των «κιτρινόμαυρων» ήταν η Κηφισιά, την οποία η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα με 3-0 παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ειδικά στο α’ μέρος, όπου βρέθηκε να προηγείται με 3-0.

Βέβαια, το έργο των «κιτρινόμαυρων» δεν θα είναι εύκολο έχοντας απέναντι τους έναν ικανό αντίπαλο που κυνηγά την εξάδα μετρώντας, μάλιστα, στα τελευταία πέντε ματς 4 νίκες και μία ισοπαλία. Και τι ισοπαλία; Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική παίζοντας με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρουμπέν Μαρτίνεθ, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πήρε ηρωικό «Χ» στην έδρα του Παναθηναϊκού (2-2), ενώ νωρίτερα είχε πάρει σπουδαία νίκη επί του άμεσου ανταγωνιστή της για την εξάδα, Αστέρα Τρίπολης, νικώντας 2-1.

Η κορυφή περνά από τη Λαμία για την ΑΕΚάρα του Αλμέιδα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Το πλάνο της ΑΕΚ

Δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του γνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο ματς. Ξέρουν πως απέναντι τους πως έχουν έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα κατανοούν πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους θα πάρουν τη νίκη στοχεύοντας βάθους χρόνου τη κορυφή στην κανονική περίοδο πριν την έναρξη των play offs.

Στο αποψινό ματς η ΑΕΚ έχει σημαντικές απουσίες, αλλά και επιστροφές.

Η Ένωση ταξίδεψε στη Λαμία χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Λιβάι Γκαρσία λόγω ενοχλήσεων, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης στους Μουκουντί, Ζίνι, Ρότα, ενώ αμφίβολος είναι ο Γκατσίνοβιτς. Από την άλλη, ωστόσο, ο «Πελάδο» έχει και σημαντικές επιστροφές.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μπορεί να υπολογίζει κανονικά στον Έκι Πόνσε, αλλά και στους Βίντα, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Φερνάντες και Μήτογλου, οι οποίοι έλειπαν στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Στάνκοβιτς διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Βίντα – Κάλενς αναμένεται να είναι το δίδυμο των στόπερ, ενώ δεν αποκλείεται να επιλεγεί ξανά αριστερά ο Χατζισαφί στα στόπερ, με τους Σιντιμπέ-Ραντόνια να διεκδικούν τη θέση στα δεξιά και τους Πήλιο-Χατζισαφί να μάχονται για την αριστερή πτέρυγα της άμυνας με τους πρώτους γκραν φαβορί.

Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι έχει επιστρέψει και διεκδικεί την θέση μαζί με τον Γιόνσον στο «6» με τον Δανό φαβορί, ενώ στο πλάι του ο Πινέδα είναι η πρώτη επιλογή και δεν αποκλείεται να δούμε Λιούμπισιτς ή Μάνταλο εκεί. Στα άκρα το πιθανότερο είναι να δούμε Άμραμπατ και Ελίασον, με τον Τσούμπερ να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε.

Το πλάνο της Λαμίας

Όπως προαναφέραμε, η Λαμία είναι σε εξαιρετική κατάσταση με 4 νίκες και μία ισοπαλία στα 5 τελευταία ματς.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει σε αυτά τα 5 παιχνίδια 14 γκολ υπέρ της, και η εξαιρετική επιθετική της συγκομιδή την έχει κάνει αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί για το 6ο και τελευταίο εισιτήριο στα playoffs, όντας στο +4 από τον Αστέρα. Προφανώς, το ματς κόντρα στην Ένωση είναι δύσκολο, ωστόσο αν η Λαμία καταφέρει να πάρει και σε αυτό βαθμό ή βαθμούς, η εξάδα θα μοιάζει πλέον σίγουρη. Όσον αφορά τα προβλήματα των γηπεδούχων, την τιμωρία του λόγω καρτών θα εκτίσει ο κορυφαίος τους παίκτης, Καρλίτος, ενώ εκτός θα μείνει και ο τιμωρημένος Μαρτίνεθ. Εδώ και καιρό λείπει ο άλλοτε βασικός χαφ Σαντάνα. Από την άλλη πλευρά, επιστρέφει καθώς εξέτισε την τιμωρία του ο Πέδρο Αμαράλ.

Ο Κοσέλεφ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Σιμόν δεξιά και ο Πέδρο Αμαράλ θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τζανετόπουλος και ο Παπαδόπουλος θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο κέντρο θα δούμε τους Νούνιες και Τζανδάρη με τον Σλίβκα να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά τους. Ο Τσιλούλης θα είναι ο ένας ακραίος μέσος, με τον Σίντκλεϊ να διεκδικεί θέση στο αριστερό άκρος της επίθεσης. Από την στιγμή που απουσιάζει ο Καρλίτος, αυτός που θα πάρει λογικά τη θέση του θα είναι ο Μάλτσι.

Οι διαιτητές του Λαμία – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Παπαδόπουλος
  • Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Σινιοράκης
  • VAR: Περράκης, Στάικος
  • 4ος: Πουλικίδης

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X