Με την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» το σήμα του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Με την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» το σήμα του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Δείτε το σήμα που θα συνοδεύει κάθε εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ανέγεραση των πρώτων σπιτιών στη Ν. Φιλαδέλφεια και την ίδρυση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έδωσε στη δημοσιότητα το σήμα που θα συνοδεύει κάθε εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ανέγερση των πρώτων προσφυγικών σπιτιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και από την ίδρυση της ΑΕΚ.

Όπως είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου, “η δημοτική παράταξη της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, η “Συμπαράταξη”, είχε προεκλογικά δεσμευθεί με το πρόγραμμα της για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου για την πόλη μας.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, πόλεις προσφυγικές, μπαίνουν φέτος στον δεύτερο αιώνα της ιστορίας και της ύπαρξής τους.

Ο εορτασμός της επετείου των 100 χρόνων θα έχει τετραετή διάρκεια, από το 2024 έως το 2027, διότι, όπως είναι γνωστό, η Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε να οικοδομείται το 1924 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η οικοδόμηση της ολοκληρώθηκε το 1927 με την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων μικρασιατικής καταγωγής μετά την φωτιά που ξέσπασε στις προσφυγικές παράγκες της περιοχής των Αμπελόκηπων.

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο κατοικήθηκε και η Νέα Χαλκηδόνα.

Είμαστε μια πόλη με ταυτότητα και ιστορία, είμαστε μια πόλη που σηματοδοτεί τον Ελληνισμό της εγγύς Ανατολής, μια πόλη που στην πορεία της εκτός από τους μικρασιάτες πρόσφυγες δέχτηκε και την εσωτερική μετανάστευση από όλες σχεδόν τις περιοχές του Ελλαδικού χώρου.

Αυτή είναι σήμερα η σύγχρονη Νέα Φιλαδελεφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Μια πόλη που ενώνει και συνθέτει τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους οι μικρασιάτες πρόσφυγες με αυτόν των υπολοίπων περιοχών της χωρας μας.

Παράλληλα με την ίδρυση της Νέας Φιλαδέλφειας, την ίδια χρονιά το 1924, έχουμε και την ίδρυση της ομάδας της πόλης μας, της ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν διπλή η επέτειος που βιώνουμε φέτος.

Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής συγκυρίας προγραμματίζουμε ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με πολιτιστικούς και άλλους φορείς αλλά και με την πολιτεία, σειρά εκδηλώσεων που θα αναδείξουν την ιστορική διαδρομή της πόλης αλλά και τη σύγχρονη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Η δημοτική αρχή ανέθεσε στην επιχείρηση τυπογραφικών εργασιών του συμπολίτη μας κ. Πατζόγλου και στην κ. Εξάρχου, που συνεργάζεται με αυτήν, να φιλοτεχνήσουν το επετειακό σήμα της περιόδου 2024-2027, το οποίο και παρουσιάζουμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας αφενός να κηρυχθεί η περίοδος 2024-2027 ως επετειακή για την πόλη μας και παράλληλα να χρησιμοποιείται από το Δήμο μας το συγκεκριμένο σήμα που προτείνουμε.

Συνθέτει με τον καλύτερο τρόπο, κατά τη γνώμη μας, σημειολογικά τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Το σήμα περιλαμβάνει την Αγία Ευφημία από τη Νέα Χαλκηδόνα, τον μύλο από τη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και ενδεικτικά ποτάμι, που παραπέμπει στον Κηφισό και τον Ποδονίφτη που διασχίζουν την πόλη μας”.

Δείτε την φωτογραφία:

Με την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» το σήμα του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X