ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του Ματίας Αλμέιδα τους οποίους δεν θα «πουλούσε» ποτέ (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του Ματίας Αλμέιδα τους οποίους δεν θα «πουλούσε» ποτέ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Αυτή είναι η «συμμορία» του Ματίας Αλμέιδα για την οποία μίλησε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκμυστηρεύτηκε τη συνομιλία που είχε με τον Ματίας Αλμέιδα πριν του δώσει τα αγωνιστικά κλειδιά της ΑΕΚ και το SPORT24 θυμίζει ποιοι είναι οι «αδιαπραγμάτευτοι» συνεργάτες του Αργεντινού κόουτς.

Η ομολογία για του Δημήτρη Μελισσανίδη σχετικά με την ανένδοτη στάση του Ματίας Αλμέιδα κατά τις ημέρες των συζητήσεων για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Αργεντινό τεχνικό, είναι ενδεικτική της ποιότητας που έχει ως άνθρωπος.

Ουδέποτε θα δεχόταν να “κόψει” κάποιον από τους συνεργάτες του για να πάρει τη δουλειά στην Ένωση, άλλωστε αυτό το είχε εξομολογηθεί και στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24, λέγοντας τότε: “Όπως και τώρα, με αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί στην ΑΕΚ, λειτουργούσα παντού. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα πιστός σε αυτούς. Κάποια στιγμή με είχε προσεγγίσει η εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα, αλλά μου είπαν ότι με θέλουν μαζί με τρία άτομα το πολύ. Τους ευχαρίστησα και τους είπα όχι. Ακόμη κι αν αύριο έρθει η Άρσεναλ από την Αγγλία και μου κάνει την ίδια πρόταση, εγώ θα έχω πάνω από όλα στο μυαλό μου τις αξίες μου, δεν τις αλλάζω. Οπότε και πάλι θα αρνηθώ’”.

Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που έπεισαν τον Μελισσανίδη, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, να προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του, επιτρέποντάς του να φέρει στην ΑΕΚ και τους έξι βασικούς συνεργάτες του.

Τους γνωρίζει χρόνια, τους εμπιστεύεται τυφλά και δεν τους αλλάζει. Ακόμη κι αν υπάρχει μια απώλεια, όπως αυτή του Ομάρ Ζαρίφ ο οποίος αποχώρησε για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, δεν προχωρά σε αντικατάσταση.

Μοιράζεται τη δουλειά με τους εναπομείναντες και όλα λειτουργούν ρολόι, όπως και πριν. Ποιοι είναι όμως οι -5 πλέον- συνεργάτες του Αργεντινού κόουτς που μαζί με εκείνον συνθέτουν το επιτελείο που επιχειρεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε δεύτερη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Από τον παλαιότερο ως τον νεότερο

Κάρλος Ρόα: Ο γεννημένος στις 15 Αύγουστου του 1969, στην πόλη Σάντα Φε της Αργεντινής είναι κι ο πιο αναγνωρίσιμος όλων καθώς ήταν ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής ομάδας της χώρας στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.

Ακολουθεί τον Αλμέιδα από το 2011, έχοντας εργαστεί στο επιτελείο με τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων στις Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ, Γουαδαλαχάρα, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και ΑΕΚ.

Ντάνιελ Βέγκα: Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1984 στην περιοχή Νεουκέν της Αργεντινής και αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στις τις Νουέβα Σικάγο, Ρίβερ Πλέιτ, Ανόρθωση, Μαϊάμι FC, Τάμπα Μπέι και Σαν Χοσέ Έρθουκεϊκς, όπου είχε ως προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα. Τον Μάρτιο του 2022 αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του “Πελάδο”.

ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του Ματίας Αλμέιδα τους οποίους δεν θα ''πουλούσε'' ποτέ του

Γκίντο Μπονίνι: Επίσης Αργεντινός, γεννημένος το 1986. Έχοντας εργαστεί ως γυμναστής στις Άρσεναλ Σαραντί, ΑΚ Κίλμες και Αρχεντίνος Τζούνιορς, το 2011 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Ματίας Αλμέιδα στη Ρίβερ Πλέιτ.

Έκτοτε βρίσκεται μόνιμα στο πλευρό του Αργεντινού κόουτς ως προπονητής φυσικής κατάστασης, έχοντας τελευταία αναβαθμισμένο ρόλο καθώς βοηθά και σε πολλά κομμάτια της προπόνησης.

Ο πατέρας του Γκίντο, ο Λουίς Μαρία Μπονίνι, υπήρξε γυμναστής κι ένας από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του Μαρσέλο Μπιέλσα σε διάφορες ομάδες.

ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του Ματίας Αλμέιδα τους οποίους δεν θα ''πουλούσε'' ποτέ του

Φάμπιο Άλβαρες: Είναι ο πρεσβύτερος του επιτελείου, καθώς γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1967 στην πόλη Μακατσίν της Αργεντινής.

Εντάχθηκε σε αυτό όταν ο Αλμέιδα ήταν προπονητής στην Τσίβα Γκουανταλαχάρα και τον ακολούθησε στις ΗΠΑ και τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Έχει εργαστεί επίσης, στην εθνική Παραγουάης, στη Ρίβερ Πλέιτ και στη Ροζάριο Σεντράλ. Το 1992 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, με ειδίκευση στην κινησιολογία και την φυσιοθεραπεία.

ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του Ματίας Αλμέιδα τους οποίους δεν θα ''πουλούσε'' ποτέ του

Αγκουστίν Σαλαζάρ: Είναι ο νεότερος της “ομάδας Αλμέιδα”, καθώς γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1996 στην Αργεντινή.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε στις ΗΠΑ και στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς έχοντας εκεί τον διπλό ρόλο του αναλυτή και ταυτόχρονα μεταφραστή του προπονητή, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των ομιλιών του στα αποδυτήρια.

Πηγή: sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X