Η ΑΕΚ τσάκισε στο φινάλε το «παράρτημα» του Παναθηναϊκού και πέταξε για το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ τσάκισε στο φινάλε το «παράρτημα» του Παναθηναϊκού και πέταξε για το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Νίκη της ΑΕΚ με γκολ του Αλεξανδρή στο 89' και με «λάσπη» από πλευράς Κορίνθου και... Παναθηναϊκού για απόπειρα δωροδοκίας του Χατζηαθανασίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της ΑΕΚ καθ’ οδόν για την κατάκτηση του τίτλου του 1992, του πρώτου από τους τρεις συνεχόμενους, ήταν αυτή που πέτυχε στο γήπεδο της Κορίνθου με σκορ 2-1 σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια. Ήταν μία νίκη επιβεβλημένη και αναγκαία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιστράτευσε κάθε μέσο, αλλά στο 89ο λεπτό του αγώνα «λύγισε» από σουτ του Αλέξη Αλεξανδρή.

Η ΑΕΚ είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα τρεις εβδομάδες νωρίτερα, αλλά είχε μεσολαβήσει μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου είχε χάσει και τον Τόνι Σαβέβσκι με σπασμένη κλείδα. Η διαφορά είχε μειωθεί και ενδεχόμενη νέα γκέλα της ΑΕΚ θα επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να ανέβει πρώτος.

Η εποχή του Βαρδινογιαννισμού και το παράρτημα

Η Κόρινθος έπαιζε βασικά γι’ αυτό: για να… περάσει πρώτος ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένα από τα διακεκριμένα παραρτήματα του βαρδινογιαννισμού και επιστράτευε πάντα στα ματς με την ΑΕΚ ιδιαίτερη… αγωνιστικότητα.

Εκείνη την Κυριακή, στο ασφυκτικά γεμάτο από ντόπιους φιλάθλους αλλά και από χιλιάδες εκδομείς-οπαδούς της ΑΕΚ, όλα άρχισαν καλά για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το 0-1 έγινε στο 2’ με αυτογκόλ του αμυντικού Τζαννή Μόνου όμως η Κόρινθος ισοφάρισε στο 6’ με κεραυνό του Ευβοιώτη μέσου Μιχάλη Κουλούρη.

Η ΑΕΚ έπρεπε να κυνηγήσει εκ νέου την πρωτοπορία, απειλήθηκε και απείλησε σε φάσεις που κατέληξαν σε δοκάρια, όμως στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε και πίεσε. Η Κόρινθος επιστράτευσε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, γι’ αυτό και τα πανηγύρια των παικτών και των οπαδών της ΑΕΚ ήταν έξαλλα όταν έγινε το 1-2 στο 89’. Ο Γιώργος Κούτουλας έκανε τη σέντρα, ο Βασίλης Δημητριάδης υποδέχθηκε την μπάλα και την κατέβασε με το κεφάλι στα πόδια του επερχόμενου Αλέξη Αλεξανδρή και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σουτ.

Το σόου του “πράσινου Τζακ”

Με τη λήξη τα νεύρα των ηττημένων ήταν τεταμένα. Πρωταγωνιστής στα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου ήταν ο Ιάκωβος Χατζηαθανασίου, ένας από τους πολλούς που είχαν κάνει το δρομολόγιο από τον Παναθηναϊκό στην Κόρινθο. Επιτέθηκε στον Στέλιο Μανωλά και στη συνέχεια κατήγγειλε ότι ο παίκτης της ΑΕΚ τον προκάλεσε, ενώ άφησε σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος της ΑΕΚ και του τότε προέδρου της Κώστα Γενεράκη ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν.

Η ιστορία αυτή είχε και συνέχεια, όμως δεν αποδείχθηκε τίποτα, αφού δεν υπήρχε τίποτα. Ο παίκτης της Κορίνθου, με… οδηγίες από ανθρώπους του Παναθηναϊκού, είχε αναλάβει να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της ΑΕΚ, αλλά το μόνο που κατάφερε, ήταν να εκτεθεί και να προκαλέσει. Ήδη από την ώρα του αγώνα είχε γίνει προκλητικός, λέγοντας στους παίκτες της ΑΕΚ ότι δεν θα έχανε το ένα εκατομμύριο δρχ. πριμ που του είχε τάξει η διοίκηση της (πρώην;) ομάδας του και ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα. Τελικά έχασε και το πριμ και το… πρωτάθλημα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Π. Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Κλόπας, Δημητριάδης (89’ Καραγκιοζόπουλος) Μπατίστα (68’ Σταματής) Σαββίδης

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X