Πώς θα γυρίσει αυτή η κατάσταση κανείς δεν ξέρει

Πώς θα γυρίσει αυτή η κατάσταση κανείς δεν ξέρει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και το μαρτύριο μέχρι το τέλος της σεζόν

Η ΑΕΚ Betsson έχασε και από τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια και η χρονιά συνεχίζει να εξελίσσεται εφιαλτικά.

Προφανώς κανείς δεν περίμενε να κερδίσει αυτόν τον αγώνα, αλλά τουλάχιστον να παλέψει όσο πιο πολύ μπορεί.

Η ΑΕΚ θέλει αλλά δεν μπορεί

Για ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο, η ΑΕΚ έδειξε και πάλι τις αδυναμίες που έχουμε δει όλη την χρονιά. Ανήμπορη να παίξει καλή άμυνα, να δυσκολέψει τον αντίπαλο και να τον βγάλει από αυτό που θέλει να κάνει. Ο Αταμάν, είναι από τους προπονητές που δεν χαρίζεται σε κανένα παιχνίδι, χρησιμοποίησε τους βασικούς του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πέρα από το τελευταίο πεντάλεπτο και πέτυχε μια εύκολη νίκη.

Η Ένωση για ακόμα ένα παιχνίδι, έμοιαζε χωρίς πυξίδα, δεν καταλάβαινες τι ήθελε να κάνει σε άμυνα και επίθεση. Αν δεν ήταν ο ΜακΡέι να κρατάει λίγο στο σκορ την ομάδα, ειδικά στο πρώτο μέρος, θα είχε ξεφύγει η διαφορά νωρίτερα. Βέβαια να σημειώσουμε εδώ, ότι στις απουσίες των Φλιώνη και Κουζμίνσκας, προστέθηκε δυστυχώς και ο Τίλμαν. Ο Αμερικανός, προφανώς έχει αδυναμίες στην άμυνα αλλά επιθετικά είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και ακόμα και στην κακή του μέρα, μπορεί να βάλει εύκολα 12-14 πόντους. Πλέον τον επόμενο μήνα, η ομάδα θα πορευτεί χωρίς αυτόν και τα προβλήματα θα μεγαλώσουν.

Οι παίκτες για άλλη μια φορά, έδειξαν μεγάλη διάθεση, αλλά και πάλι ήταν πολύ εύκολο να βγουν εκτός πλάνου. Η ομάδα δεν έχει μάθει να παίζει οργανωμένο μπάσκετ και πλέον με τις απώλειες που έχει, έχει κενά σε αρκετές θέσεις. Παρόλα αυτά μπορεί να δει κάποιος ότι μερικά σχήματα δουλεύουν και θα πρέπει να έχουν περισσότερο χρόνο. Το παιχνίδι εχθές γυρίζει με το που μπαίνει ο Καράμπελας με τον Νετζήπογλου. Ο Έλληνας γκαρντ πίεσε ασφυκτικά την μπάλα και δυσκόλεψε την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να βγάλει καλές άμυνες η Ένωση και να βρει πόντους στον αιφνιδιασμό. Μετά εξαφανίστηκαν για κάποιο λόγο και η διαφορά ξέφυγε.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ μειώνει στο σκορ με τα τρία συνεχόμενα τρίποντα, τα δύο από τον Νάιτ και πάει στους έξι πόντους. Εκεί έρχεται το χειρουργικό χτύπημα, της γνωστής και μη εξαιρετέας, ξαναπηγαίνοντας στους 10 πόντους το σκορ. Μετά ο Νάιτ, σαν να τιμωρήθηκε που έβαλε δύο σουτ, ξεχάστηκε στον πάγκο. Γενικά πολλά περίεργα συμβαίνουν και αυτό δείχνει ένα πράγμα.

Πώς θα γυρίσει αυτή η κατάσταση κανείς δεν ξέρει

Ο Ηλίας Ζούρος ακόμα ψάχνεται, δεν μπορεί να βρει κάποιο σχήμα που να δουλεύει και σκέφτεται πολύ by the book. Στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ, χρειάζεται λίγο «ροντέο», να πάρει αποφάσεις έξω από το κουτί, που λέμε, να ανακατέψει την τράπουλα ακόμα και με ανορθόδοξο τρόπο. Το να βλέπουμε τον υπέρβαρο Αγραβάνη να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται, όταν είναι εμφανώς ανέτοιμος, να σουτάρει έρμπολ τρίποντα, ή τον Μόργκαν να παλεύει κάτω από τα καλάθια χωρίς επιτυχία, ίσως θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και σχήματα καμικάζι με τον ΜακΡέι στο ‘4’, τον Κουζέλογλου στο ‘5’, να πιέσουν λίγο, να ανοίξουν το γήπεδο, να βρουν διαδρόμους για ντράιβ ο Νάιτ και ο Ραντλ.

Έτσι όπως παίζει η ΑΕΚ, θα είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια. Ο κόουτς Ζούρος με τις δηλώσεις που έκανε, μοιάζει να βρίσκεται σε απόγνωση, λέγοντας ότι οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσωπικά, δεν βλέπω κάποιον παίκτη, να μην έχει διάθεση ή να μην προσπαθεί, αλλά όλοι οι παίκτες μοιάζουν χωρίς καθοδήγηση, να μην υπάρχει ένα πλάνο που να βγάζει αποτέλεσμα. Είναι λογικό καθώς δεν υπάρχει χρόνος για πολλές προπονήσεις, αλλά όταν ερχόταν, γνωρίζοντας και το πρόγραμμα της ΑΕΚ, θα έπρεπε να το ξέρει. Τώρα στον ημιτελικό της Πέμπτης, η ΑΕΚ θα περιμένει την επιστροφή του Κουζμίνσκας, αλλά και αυτός θα προέρχεται από απουσία 2 μηνών, οπότε δεν θα αλλάξουν και πολλά, ας γίνει μια αξιοπρεπής εμφάνιση και να πάμε παρακάτω στα σοβαρά που καίνε.

Πλέον φτάσαμε τις 10 ήττες σε 12 ματς και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα, με αύξηση του μπάτζετ και καλές μεταγραφές, εξελίσσεται σε εφιάλτη που μπορεί να αφήσει κουσούρια και για την επόμενη. Δυστυχώς, η δουλειά που γίνεται σε όλα τα εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως η φοβερή επετειακή φανέλα, τα βιντεάκια που γίνονται και η συνολική προσπάθεια, είναι ακριβώς αντίθετη από την πορεία της ομάδας.

Ελπίζω στις κρίσεις που θα γίνουν στο τέλος της σεζόν στους παίκτες, να μην καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Το ρόστερ στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καλό. Προφανώς και υπάρχουν παραφωνίες, όμως η ΑΕΚ θα πρέπει να κρατήσει 7-8 παίκτες από φέτος και να προσθέσει άλλους με βάση τα θέλω του προπονητή που θα υπάρχει το καλοκαίρι. Ας μην ζήσουμε άλλο ένα ράβε-ξήλωνε το καλοκαίρι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X