Ραντεβού με την ιστορία κόντρα στην Ιταλία για την Εθνική πόλο Ανδρών

Ραντεβού με την ιστορία κόντρα στην Ιταλία για την Εθνική πόλο Ανδρών

Σήμερα ο προημιτελικός της Εθνικής πόλο Ανδρών με την Ιταλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ακολουθήσει το… παράδειγμα των Γυναικών και να νικήσει την Ιταλία καλείται η Εθνική πόλο Ανδρών στον σημερινό μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα (16:30, ΕΡΤ3). Το ελληνικό συγκρότημα θέλει τη νίκη για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα της διοργάνωσης κάνοντας τρεις νίκες στην πρώτη φάση, επί της Κίνας (24-6), της Βραζιλίας (23-4) και της Γαλλίας (13-12). Η Ιταλία, με τη σειρά της, στην πρώτη φάση νίκησε 16-10 τη Ρουμανία, 33-3 το Καζακστάν και έχασαν στα πέναλτι με 15-14 από την Ουγγαρία, αλλά κατάφεραν στο χιαστί ματς να κερδίσουν 13-12 τις ΗΠΑ για να βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας.

Ο αρχηγός Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο ηγείται σε ακόμη ένα τουρνουά της Ιταλίας, όντας ο πρώτος σκόρερ της με 13 τέρματα, έναντι 11 του Αντρέα Φοντέλι (που έχει παίξει σε ένα ματς λιγότερο), ενώ καθοριστικό ρόλο έχουν ο πολύπειρος Γκονσάλο Ετσενίκε, οι φουνταριστοί Λορέντζο Μπρούνι και Λούκα Μαρτζιάλι και ο Τζιάκομο Κανέλα. Ο Σάντρο Καμπάνια δεν έχει πάρει μέχρι τώρα όσα θα ήθελε από τον Εντοάρντο Ντι Σόμα (7 γκολ σε 17 προσπάθειες, με 2/4 πέναλτι) και τον βασικό τερματοφύλακα Μάρκο Ντελ Λούνγκο (43% στις αποκρούσεις).

Ελλάδα και Ιταλία έχουν πολλούς… ανοιχτούς λογαριασμούς από το απώτερο και το πρόσφατο παρελθόν. Μόλις τον περασμένο μήνα, η εθνική γνώρισε βαριά ήττα με 15-8 στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ. Στα τελευταία πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μόνο μία φορά η εθνική έμεινε εκτός τετράδας, το 2019 στη Γκουανγκζού, όταν συνάντησε στον προημιτελικό την Ιταλία και ηττήθηκε 7-6, μένοντας «άσφαιρη» στο τελευταίο οκτάλεπτο. Η ευκαιρία για τη ρεβάνς ήρθε τρία χρόνια αργότερα, στον ημιτελικό της Βουδαπέστης, όμως και πάλι οι «σετεμπέλο» αναδείχθηκαν νικητές με 11-10.

Η προϊστορία, βέβαια, δεν έχει μόνο άσχημες αναμνήσεις για την εθνική, η οποία έχει σημειώσει δύο σπουδαίες νίκες επί της Ιταλίας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα: το 2005 στον προημιτελικό του Μόντρεαλ (13-9) και το 2015 στον μικρό τελικό του Καζάν (11-9 στα πέναλτι). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η Ελλάδα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 11 φορές στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, με τους Ιταλούς να έχουν επτά νίκες, έναντι τεσσάρων των Ελλήνων.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης στην Ντόχα, δεσπόζει το κλασικό ντέρμπι της Κροατίας με τη Σερβία. Ισπανία και Ουγγαρία, δηλαδή οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες κόσμου, έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Μαυροβούνιο και Γαλλία, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα:

Θέσεις 15-16
08:00 Νότια Αφρική-Καζακστάν

Θέσεις 13-14
09:30 Βραζιλία-Ιαπωνία

Θέσεις 9-12
11:00 Κίνα-Ρουμανία
12:30 Αυστραλία-ΗΠΑ

Προημιτελικοί
15:00 Ισπανία-Μαυροβούνιο
16:30 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία
18:00 Σερβία-Κροατία
19:30 Ουγγαρία-Γαλλία

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X