Δεδομένα καλύτερη η ΑΕΚ, αλλά τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι

Δεδομένα καλύτερη η ΑΕΚ, αλλά τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη μάχη στην άδεια Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει η μέρα ενός μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν ντέρμπι και για τους τρεις «μεγάλους» του Λεκανοπεδίου. Τα εντός δεν λογίζονταν ως τέτοια. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ψήλωσε και πήρε αρκετές νίκες και στο Λεκανοπέδιο. Δεν χάνει πλέον από τα… διόδια του Σχηματαρίου, κι αυτό είναι μια δική του σημαντική κατάκτηση.

Στην προ-Αλμέιδα εποχή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όχι απλά είχε πάρει τον αέρα της ΑΕΚ, αλλά είχε πετύχει έναν άθλο που ήταν εντελώς κόντρα στην παράδοση και την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά δεκατρία ματς, έφτασαν να συμπληρωθούν χωρίς νίκη της «Ένωσης» επί των Θεσσαλονικέων. Κι αυτό ήταν αναντίρρητα κάτι που δικαιολογημένα δεν χωνευόταν.

Ειδικά στην Αθήνα, οι νίκες που πήρε ο ΠΑΟΚ ήταν ίσες με όσες είχε πάρει σε 90 συνολικά χρόνια ιστορίας! Ήταν βέβαια μια τόσο λούζερ ΑΕΚ, αυτή της τετραετίας ανάμεσα στους δύο τίτλους που κατέκτησε το 2018 και το 2023, που να ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ το κακό, καλά θα ήταν.

Πέρασε όμως αυτό ή μάλλον για να ακριβολογούμε, δεν πέρασε απλά, αλλά το εξαφάνισε η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και της Νέας Φιλαδέλφειας. Και επέστρεψε η κανονικότητα. Μιλάμε για μια πραγματική μετάλλαξη που έκανε την ΑΕΚ μέσα σε λίγους μόνο μήνες, από λούζερ σε ομάδα… refuse to lose, σε ομάδα που έγινε η μακράν καλύτερη στα μεγάλα ντέρμπι και φυσικά σε νταμπλούχο Ελλάδος. Και ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Τον έχει νικήσει με όλους τους τρόπους

Πέντε νίκες σε έξι ματς, μετράει ο Αλμέιδα επί του Λουτσέσκου και μάλιστα και στα έξι, η ΑΕΚ ήταν αγωνιστικά ανώτερη. Τον κέρδισε για το πρωτάθλημα με όλους τους τρόπους, τον κέρδισε και σε τελικό Κυπέλλου με παίκτη λιγότερο σε όλο το ματς. Είναι λογικό για τον Λουτσέσκου να το… φυσάει και να μην κρυώνει. Έχει που έχει τα «θέματά» του με την ΑΕΚ, τον έχει κάνει και «πελάτη» ο Ματίας.

Όπως και να έχει, είναι ένα ντέρμπι αυτό της Κυριακής, εξαιρετικά αμφίρροπο, οπωσδήποτε κομβικό και κατά την ταπεινή μου άποψη, ανάμεσα και στις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και δεν το λέω επειδή είναι αυτή τη στιγμή στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ ωστόσο είναι καλύτερη. Κι αυτό το ξέρει και ο αντίπαλος. Και ποιοτικά και σε βάθος ρόστερ και στην μπάλα που αποδίδει όταν φτάνει στο δικό της πικ. Το έδειξε στον πρώτο γύρο όταν ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ. Το έδειξε στον τελικό Κυπέλλου, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για όλο το ματς, το έδειξε πέρυσι στην Τούμπα, νικώντας και τον περίεργο Κουλμπάκοφ, που είχε ακυρώσει γκολ του Άμραμπατ για λόγο που δεν μάθαμε και ούτε και πρόκειται να μάθουμε ποτέ.

Κάθε ντέρμπι βέβαια είναι διαφορετική ιστορία. Οπότε πάμε να απολαύσουμε και το αποψινό (πλέον), με την ευχή να μην ξανακλείσει ποτέ κανένα γήπεδο. Και με τη σιγουριά, την ασφάλεια, την πίστη και την αισιοδοξία που μας δίνει η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Η ΑΕΚΑΡΑ του Ματίας!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X