Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του και όχι ο Αλμέιδα

Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του και όχι ο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι τα δεδομένα της «συνάντησης» του Αλμέιδα με τον Λουτσέσκου στο κυριακάτικο παιχνίδι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και δεν κρίνει απολύτως τίποτα το παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα. Όμως μπορεί να δημιουργήσει κάποια δεδομένα, που δεν θα είναι καθόλου αδιάφορα στην κούρσα του τίτλου. Αν η ΑΕΚ χάσει το παιχνίδι, θα απομακρυνθεί πέντε βαθμούς από την κορυφή. Δεν είναι και καμία σπουδαία διαφορά. Ούτε φυσικά μη αναστρέψιμη. Αλλά είναι δυο νίκες. Όχι απλή συνθήκη. Από την άλλη μεριά, αν η ΑΕΚ φύγει με τη νίκη από την Τούμπα, βαθμολογικά δεν θα έχει καθαρίσει τίποτα. Αλλά θα έχει στείλει το πιο ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Κάτι που μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η πραγματικότητα είναι πως ο ΠΑΟΚ σταθερά εδώ και αρκετό καιρό, παίζει ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Γρήγορο και αποτελεσματικό. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα που έχει στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, με παίκτες που μπορούν εξίσου καλά και να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Έχει βρει και τις ισορροπίες του στα χαφ, ενώ παίρνει και σημαντικές βοήθειες από τα δυο άκρα του. Φυσικά και όλα αυτά θα τα βάλει ο Αλμέιδα στο τραπέζι της ανάλυσής του για το ματς. Όμως το δικό του παιχνίδι, δεν πρόκειται να το αλλάξει.

Ξέρετε, ακούω και διαβάζω διάφορα όλη αυτή την εβδομάδα, για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ και πως πρέπει να το κάνει για να αντιμετωπίσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνει ο Αλμέιδα, για να προσαρμοστεί σ’ αυτό και να το αντιμετωπίσει. Νομίζω πως εδώ υπάρχει ένα δομικό λάθος στο σκεπτικό. Ο Αλμέιδα με τον Λουτσέσκου δεν θα συναντηθούν για πρώτη φορά την Κυριακή. Έχουν παίξει ήδη μια φορά φέτος και ακόμα πέντε φορές στην περυσινή σεζόν. Σ’ αυτές τις πέντε φορές, ο Αλμέιδα κέρδισε τις τέσσερις. Και την μια και μοναδική που έχασε, η εικόνα του αγώνα ήταν με την ΑΕΚ πολύ καλύτερη μέσα στο γήπεδο από τον ΠΑΟΚ.

Είτε μιλάμε για τα περυσινά ρόστερ των δυο ομάδων, είτε για τα φετινά, είναι πολύ ξεκάθαρο πως ο Αλμέιδα έχει τους τρόπους και τους μηχανισμούς όχι απλώς να κερδίζει, αλλά να κυριαρχεί απέναντι σ’ αυτό που κάνει ο Λουτσέκσου μέσα στο γήπεδο. Επομένως αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του στο ματς της Κυριακής, αν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα, αυτός σίγουρα δεν είναι ο Αλμέιδα. Και επειδή κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως ο ΠΑΟΚ έχει διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, θυμηθείτε λίγο τι έχει στο φετινό παιχνίδι. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έκανε σ’ εκείνο το 2-0 του πρώτου γύρου, πολύ μεγαλύτερη αιχμαλωσία στον αντίπαλο της, σε σχέση ίσως και με τα πέντε ματς της περυσινής σεζόν.

Σαν τον Τζόε Ντάλτον με τον Λούκυ Λούκ

Ολο αυτό μάλιστα είναι πολύ προφανές πως έχει επηρεάσει πολύ τον Λουτσέσκου. Δεν ξέρω αν την είπε ή δεν την είπε την ατάκα πως «δεν θα ξαναχάσω από τον Αλμέιδα». Τον έχω ικανό να πει πολλά γιατί βγάζει πολύ συχνά βόλτα την γλώσσα του. Μια τέτοια ατάκα όμως, δεν θεωρώ πως θα την έλεγε για πολλούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον έχει επηρεάσει ο τρόπος που κάθε φορά ο Αλμέιδα του επιβάλλεται αγωνιστικά. Το προδίδουν και οι αντιδράσεις του. Κάθε φορά που ακούει το όνομα του Αλμέιδα, κάνει όπως ο Τζόε Ντάλτον όταν ακούει για τον Λούκυ Λουκ.

Εξυπακούεται πως το παιχνίδι της Κυριακής, δεν θα είναι ίδιο μ’ αυτό του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απλώς αυτό ισχύει και για τις δυο ομάδες, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ. Ναι, φυσικά και η ομάδα του Λουτσέσκου από εκείνο το ματς στη Φιλαδέλφεια και μετά, έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και κυρίως έχει πάρει αποτελέσματα ακόμα και σε παιχνίδια με χαρακτηριστικά ντέρμπι. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ που έχει ξαναβρει την φρεσκάδα της και τις εντάσεις της, επίσης είναι πολύ διαφορετική από εκείνο το ματς, το οποίο το είχε παίξει μετά από «μάχη» με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ. Και μάλιστα για όσους το έχουν λησμονήσει, ήταν και ένα παιχνίδι από το οποίο είχε λείψει ο Γκαρσία.

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θα επιδιώξει κάποιες προσαρμογές, εκεί που υπάρχει η δύναμη του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, νομίζω πως αν τελικά δεν παίξει ο Χατζισαφί (που για πολλούς λόγους θα είναι λογικό), σε ρόλο αριστερού μπακ θα επιστρατεύσει τον Ρότα. Για να διαχειριστεί την παρουσία του φορμαρισμένου Ντεσπότοφ. Όπως επίσης θεωρώ πως ο Αλμέιδα θα μετρήσει πολύ τα ανεβάσματα του Μπάμπα από αριστερά και θα πρέπει ανάλογα με τον τρόπο που δουλέψει η δεξιά πλευρά της ΑΕΚ. Τέτοιου είδους προσαρμογές, φυσικά και θα γίνουν. Όμως σίγουρα ο Αλμέιδα αλλά θαρρώ και ο Λουτσέσκου, θα πάνε με την δική τους αγωνιστική φιλοσοφία.

Αυτό λοιπόν που έχουν δείξει οι προηγούμενες έξι φορές που αυτές οι δυο αγωνιστικές φιλοσοφίες έχουν συναντηθεί, είναι πως αυτή που θα πρέπει να αλλάξει ή αν προτιμάτε να διαφοροποιηθεί, είναι αυτή του Λουτσέσκου. Εκτός αν κάποιος θεωρεί πως κάνοντας κάθε φορά ακριβώς το ίδιο πράγμα, θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει συμβεί βεβαίως ποτέ κάτι τέτοιο και είναι ο ορισμός της παραδοξότητας. Αλλά ο καθένας παίρνει και τις αποφάσεις του. Προσέξτε, ούτε λέω πως η ΑΕΚ θα κερδίσει επειδή έχει αυτές τις πέντε στις έξι νίκες επί του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς. Ούτε πολύ περισσότερο πως θα είναι εύκολο να το κάνει. Το ξεκάθαρο όμως είναι, πως αν κάποιος από τους Αλμέιδα και Λουτσέσκου πρέπει να αλλάξει την αγωνιστική του προσέγγιση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αυτός δεν είναι ο Αργεντινός. Και το λένε τα αποτελέσματα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X