Οταν όλα πηγαίνουν στραβά για την ΑΕΚ, η ήττα μαχαιριά από τον ΟΦΗ (VIDEO)

Οταν όλα πηγαίνουν στραβά για την ΑΕΚ, η ήττα μαχαιριά από τον ΟΦΗ (VIDEO)

Ηττα μαγική εικόνα, με την ΑΕΚ να παίζει μεγάλη μπάλα, να χάνει σωρεία ευκαιριών και να σημαδεύει τα δοκάρια του ΟΦΗ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο από τα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός στην αρχή της πρώτης παράγκας, δεν διέφερε σε τίποτα από πολλά που ακολούθησαν και αλλοίωσαν την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο τίτλος του 1997 ήταν στρωμένος με… διαιτητικά ροδοπέταλα, μόνο που τότε υπήρχε έστω μία ομάδα να τον απειλεί να του αντιστέκεται και αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Κι αυτή, όμως, λύγισε από το «βάρος» της υποχρέωσης να κυνηγάει έναν αντίπαλο που έπαιζε με διαφορετικούς κανονισμούς από αυτούς που ίσχυαν για τις άλλες ομάδες. Η ομάδα του Πέτρου Ραβούση είχε ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα να μαζέψει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, όμως στον αγώνα με τον ΟΦΗ, σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, την εγκατέλειψε και η τύχη. Η ήττα με 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν προϊόν των… βίτσιων της μπάλας!

Οι οκτώ βαθμοί της διαφοράς πριν τις γιορτές είχαν γίνει τρεις μέσα στον Ιανουάριο και θα μπορούσε να έχει μειωθεί κι άλλο αυτή η διαφορά, αν ο διαιτητής Κασναφέρης δεν είχε χαρίσει στον Ολυμπιακό ένα πέναλτι που ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς των εγκλημάτων της παράγκας στον αγώνα με την Καβάλα στις 19/1/97.

Ολα στραβά κι ανάποδα

Η διαφορά έμεινε στους τρεις βαθμούς κι έτσι φτάσαμε στην Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα –το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο- τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ έπρεπε να νικήσει τον ΟΦΗ για να μείνει στο -3, αλλά είπαμε: σαν να μην έφτανε το κυνήγι της παράγκας που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη, ήρθε και η αδικία της μπάλας.

Ο ΟΦΗ σκόραρε στο 5’ με τον Μίτιτς, εξ αιτίας της λάθος αντίδρασης της άμυνας της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν χρόνο να αντιδράσουν, έκαναν ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, αλλά σκόνταψαν δύο φορές στα δοκάρια με Νικολαϊδη και τον Κετσπάγια, ενώ έχασαν πολλές ακόμα… άχαστες ευκαιρίες και δεν τους δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι σε χέρι του Κουτσουπιά.

Στο τέλος του αγώνα, κανείς δεν τόλμησε να αποδοκιμάσει, αφού όλοι είδαν ότι η ΑΕΚ είχε κάνει μια υπερπροσπάθεια που μόνο από τύχη δεν κατέληξε σε θετικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος αντιλαμβανόταν πως εκείνη η ομάδα έδινε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όμως έπρεπε να υποστεί και αυτή τους άγραφους νόμους του… κανονικού ποδοσφαίρου που ήδη από τότε δεν «άγγιζαν» τον Ολυμπιακό.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (46’ Μπατίστα) Κωστένογλου, Ντόμπος (46’ Μανωλάς) Κασάπης, Μπορμπόκης, Μ. Βλάχος, Μαλαδένης, Κετσπάγια, Κωστής, Νικολαϊδης.

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X