Για κάποιους είναι η ευκαιρία για ένα τελευταίο πρωτάθλημα

Για κάποιους είναι η ευκαιρία για ένα τελευταίο πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το κίνητρο που ενισχύθηκε και τη φλόγα που παραμένει άσβεστη στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ώστε να έρθει ακόμα ένα πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λένε ότι οι ομάδες που έφτασαν στην κατάκτηση ενός πολύ μεγάλου (στα όρια του άπιαστου) και ξεχασμένου στο βάθος δεκαετιών στόχου, όταν πετυχαίνουν κάτι τόσο σπουδαίο αδειάζουν από φλόγα και κίνητρο για να το επαναλάβουν. Όπως εν προκειμένω η ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της, 45 χρόνια μετά το προηγούμενο!

Είναι αλήθεια ότι νταμπλ, δεν θα υπάρξει φέτος. Ένεκα ενός αποκλεισμού που βάσει της εικόνας της δεν άξιζε να της συμβεί, η ΑΕΚ έμεινε εκτός Κυπέλλου από τον Άρη. Ωστόσο το πρωτάθλημα είναι μπροστά της, στα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

Από εκείνους εξαρτάται και (πάνω-κάτω) οι ίδιοι είναι που το κατάφεραν πέρυσι. Κι αφού πλέον υπάρχει άπλετος χρόνος να σκεφτούν, μην έχοντας μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις και επιπλέον αγώνες που φέρνουν κούραση εκτός από το σώμα και στο μυαλό, η φλόγα παραμένει αναμμένη.  Ακόμα περισσότερο απ’ ότι πέρυσι.

Τους αμφισβητούν, τους λένε για τον ΠΑΟΚ που είναι «διαστημικός» και τον Παναθηναϊκό που «πρέπει» να το πάρει γι’ αυτό και σπρώχνεται διαιτητικά και παντοιοτρόπως, αλλά ξεχνούν κάτι: αυτοί θα είναι τα αφεντικά εφόσον παρουσιάζονται όπως πρέπει να είναι. Στα λόγια είναι όλα απλά, στο γήπεδο όμως, δύσκολα μπορεί να τους το στερήσει κάποιος. Αρκεί, ξαναλέω, να είναι αυτοί πρέπει!

Και γιατί να μην είναι; Για μερικούς, ίσως αρκετούς, αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία στην καριέρα τους για την κατάκτηση (ακόμη) ενός πρωταθλήματος στην Ευρώπη; Που θα πάει ο Άμραμπατ για να βρει ξανά τέτοια ευκαιρία αν φύγει από την ομάδα; Ο Αραούχο πάλι; Μια Λας Πάλμας είναι να τον περιμένει ή κάτι άλλο, του ίδιου επιπέδου. Ο Κάλενς, με τον Χατζισαφί; Και όποιοι άλλοι, τέλος πάντων, στην τελική ευθεία των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων τους (ή μη), δύσκολο θα είναι να βρουν κάτι παρεμφερές. Απίθανο να το πω!

Με το παιχνίδι και τη νοοτροπία της

Η ΑΕΚ δεν θα αλλάξει τίποτα στην Τούμπα, εδώ δεν άλλαξε στο Μπράιτον όταν όλοι την είχαν έτοιμη για πανωλεθρία και εκείνη τους έβαλε τρία και τους άφησε -τρόπος του λέγειν, απλά για να το κάνω λίγο λύσσα- να βάλουν δύο με πέναλτι που ουσιαστικά ήταν δώρα. Δηλαδή θα κωλώσει με τον ΠΑΟΚ και θα αλλάξει το σχέδιό της; Προφανώς και όχι!

Την απάντηση άλλωστε, την έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο Αλμέιδα. Ερωτηθείς για το αν είχε αλλάξει κάτι σε εκείνο το παιχνίδι επειδή η ΑΕΚ έδινε την εντύπωση ότι άφηνε περισσότερο χώρο στον αντίπαλο, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Ουδεμία σχετική οδηγία είχε δοθεί, προφανώς υπάρχουν κάποιες φορές που το παιχνίδι και η δυναμική του αντίπαλου σε οδηγούν σε ενστικτώδεις αποφάσεις. Το πλάνο, ωστόσο, ήταν το ένα και μοναδικό.

Το «παίζω για τη νίκη πάντα» είναι μια μόνιμη και εύκολη επωδός για όλους τους προπονητές, όμως ο Ματίας το πηγαίνει στο άλλο επίπεδο. Το «είναι βαρετό να παίζεις για την ισοπαλία» που εκστόμισε πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ, είναι το πλέον χαρακτηριστικό της προπονητικής ιδιοσυγκρασίας του. Μπορεί να μη βγήκε στο γήπεδο όπως θα ήθελε, όμως η ΑΕΚ γι’ αυτό έπαιξε και εκείνος, τέτοιες εντολές έδωσε. Γιατί λοιπόν να περιμένουμε στην Τούμπα κάτι διαφορετικό;

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X