Καλή προσπάθεια αλλά αυτό δεν φτάνει πλέον για την ΑΕΚ Betsson

Καλή προσπάθεια αλλά αυτό δεν φτάνει πλέον για την ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει την ήττα της ΑΕΚ από την Μούρθια και τους στόχους που χάνονται ένας ένας.

Η ΑΕΚ Betsson έχασε και από την Μούρθια εντός έδρας και πλέον η υπόθεση πρόκριση όχι απλά έχει γίνει δύσκολη υπόθεση, αλλά μάλλον μόνο μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν. Ρεαλιστικές, με αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση, δεν υπάρχουν και θα πρέπει να ελπίσουμε σε θαύματα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, κάτι που δεν είναι πιθανό.

Βελτιώθηκε αλλά δεν έφτανε

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς καλύτερη από τους προηγούμενους αγώνες, πιο συγκεντρωμένη και με εμφανή διάθεση να προσπαθήσει, να βγάλει πάθος και ψυχή. Βέβαια όπως έχουμε πει και άλλες φορές, όταν αυτό που προτάσεις ως πρώτο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι σου είναι το πάθος, σημαίνει ότι μπασκετικά έχεις πρόβλημα και αυτό φάνηκε ξανά εχθές.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πραγματικά προσπάθησαν πάρα πολύ. Ήθελαν να παίξουν καλή άμυνα, ήθελα να βάλουν τα κορμιά τους δυνατά στις φάσεις, στην επίθεση πήγαν το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, απέφυγαν τα πολλά τακτικά λάθη. Όμως και πάλι, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά και αυτό περιγράφει ακριβώς την κατάσταση της ΑΕΚ. Στα προηγούμενα παιχνίδια, βλέπαμε ένα ασύνδετο πράγμα μέσα στο παρκέ, τουλάχιστον εχθές, υπήρχε μια εικόνα ομάδας, με τα προβλήματα της, αλλά ομάδας.
Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να μιλήσουμε για το μπάσκετ που παίχτηκε, η Μούρθια είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή που βρίσκεται στον σύλλογο από το 2019.

Ήταν δεδομένο λοιπόν, ότι αν το παιχνίδι πήγαινε στο τέλος και κρινόταν στις 2-3 κατοχές, η πιο δουλεμένη ομάδα και αυτή με την καλύτερη χημεία θα το κέρδιζε. Αυτό έκανε την διαφορά στο τέλος για τους Ισπανούς, που με τα δύο τρίποντα του σέντερ Τοντόροβιτς, καθάρισε το παιχνίδι.
Είναι δύο φάσεις, που στην πρώτη με 5-out οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το hedge out των Χολ -Μόργκαν στον Έννις και αυτός πάσαρε στον αμαρκάριστο Τοντόροβιτς για να σουτάρει. Η δεύτερη, είναι ακριβώς ίδια φάση με το τρίποντο του Τολιόπουλου, αφού η Μούρθια έπαιξε το ίδιο play (Spain pnr), η άμυνα της ΑΕΚ και πάλι μπλέχτηκε, με αποτέλεσμα ο ήδη ζεστός Μαυροβούνιος να ευστοχήσει ξανά.

Αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες, που οι δουλεμένες ομάδες τις έχουν λυμένες εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ που βρίσκεται ξανά σε προετοιμασία εν μέσω κρίσιμων αγώνων, όχι μόνο λυμένες δεν τις έχουν αλλά ψάχνονται την ώρα του αγώνα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δώσουμε ένα πόντο στον Ζούρο, γιατί σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, έκανε καλό κοουτσάρισμα, ίσως μόνο με τον Νετζήπογλου να ξεχάστηκε λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές καλά.

Από την άλλη βέβαια θα πρέπει να συζητήσουμε για το μπάσκετ που θέλει να παίζει η ΑΕΚ, καθώς το 2024, δεν μπορεί να υπάρχει ομάδα που σουτάρει 52 δίποντα και μόλις 11 τρίποντα, την ώρα που οι Ισπανοί είχαν 30 και 32. Είναι τρομερά προβλέψιμο αυτό το στυλ, είναι προφανές ότι η άμυνα θα κλείσει την ρακέτα μετά από λίγο θα χρειάζονται ηρωιλίκια.

Ο ΜακΡέι ήταν σε καλή μέρα και κουβάλησε την ομάδα, ενώ και ο Κουζέλογλου βοήθησε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι για το μπάσκετ 5 εναντίον 5 που θέλει να παίξει ο Ζούρος, δεν μπορεί ο Νάιτ να είναι ο playmaker. Ο Νάιτ είναι ένας σκόρινγκ γκαρντ που μπορεί να τρέξει μια ομάδα και να της δώσει πόντους στο τρανζίσον, όταν θα παίξει με το ένστικτο του. Όταν χρειαστεί να σκεφτεί και να αποφασίσει σε σετ παιχνίδι, κάνει συνεχώς λάθη, κάτι που φαίνεται από τις 20 ασίστ και τα 20 λάθη που έχει μέχρι σήμερα.

Στο μπάσκετ του Πλάθα θα ήταν χρήσιμος, σε αυτό το μπάσκετ που θέλει τώρα να παίξει η Ένωση είναι ακατάλληλος. Εικάζω, ότι όταν γυρίσει ο Φλιώνης, θα μεταφερθεί στο ‘2’ για να φύγει από πάνω του, το βάρος της δημιουργίας και να είναι αποκλειστικά σκόρερ. Ήταν ξεκάθαρο χθες, ότι όταν έπαιζε ο Χολ, που είναι κανονικός playmaker, έστω και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, γλύκαινε το παιχνίδι της ομάδας.

Στους σέντερ η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα, καθώς ο Τίλμαν, βρήκε απέναντι του γερά και αθλητικά παιδιά και δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ και ο Μόργκαν είχε αρκετές λάθος επιλογές.

Δηλώσεις Ζούρου

Στην συνέντευξη τύπου ο Ηλίας Ζούρος έκανε κάποιες δηλώσεις ζητώντας στήριξη από τον κόσμο και δείχνοντας μεγάλη πίστη ότι μπορεί να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση της ομάδας. Το πρόβλημα είναι ότι αν δούμε το πρόγραμμα, τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται και η ΑΕΚ έχει ήδη 9 ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια. Πρόκειται για μια απίστευτη κατάρρευση και με δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό να έρχονται και μετά εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, το αρνητικό σερί μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ μεγάλο νούμερο.

Σίγουρα από τον κόσμο, δεν μπορεί να έχει παράπονο φέτος κανένας στην ΑΕΚ, όταν η ομάδα πήγαινε καλά, ο κόσμος ήταν εκεί. Το ότι υπήρχαν αποδοκιμασίες εχθές, είναι και κάπου λογικό, όταν μια ομάδα έχει 9/11 ήττες. Υπάρχει απογοήτευση γιατί η χρονιά από εκεί που έμοιαζε να έχει αρχίσει καλά, στα μέσα Δεκεμβρίου, ήρθε η καταστροφή.

Για αυτό καλό θα είναι να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια, για τίτλους και επιτυχίες και να κοιτάξουμε πώς θα βγει η χρονιά, γιατί από την άλλη εβδομάδα η ΑΕΚ δεν θα έχει στόχους και θα προσπαθήσει να μην βγει 7η ή 8η.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X