Ο γηραιότερος εν ζωή Γάλλος Ολυμπιονίκης έχει άλλη μια ευκαιρία να λάμψει στους Αγώνες

Ο γηραιότερος εν ζωή Γάλλος Ολυμπιονίκης έχει άλλη μια ευκαιρία να λάμψει στους Αγώνες

Ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης της Γαλλίας θα βρεθεί άλλη μια φορά στο προσκήνιο, όταν θα μεταφέρει τη δάδα του Παρισιού 2024

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σαρλ Κοστ δεν πρόλαβε να ακούσει τη «Μασσαλιώτιδα», όταν στάθηκε στην κορυφή του βάθρου στους Θερινούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο. Όμως, ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης της Γαλλίας θα βρεθεί άλλη μια φορά στο προσκήνιο, όταν θα μεταφέρει τη δάδα του Παρισιού 2024.

Ο Κοστ, ο οποίος γίνεται 100 ετών την Πέμπτη (8/2), κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό pursuit με τους Πιερ Άνταμ, Σερζέ Μπουσόν και Φερνάν Ντεκαναλί. Το ρεκόρ του περιλαμβάνει επίσης το Grand Prix des Nations του 1949, μια χρονομέτρηση 140 χιλιομέτρων στην οποία νίκησε τον Ιταλό Φαούστο Κόπι, πρωταθλητή Tour de France και Giro d’Italia.

Το χρυσό του Κοστ πλαισιώνεται μαζί με άλλα, κυρίως ένα μετάλλιο που έλαβε από τον τότε πρόεδρο Βενσάν Οριόλ, σε ένα δωμάτιο στο διαμέρισμά του στα προάστια του Παρισιού.

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X