Η ΑΕΚ είναι γεμάτη παικταράδες, αλλά αυτός ο Λιβάι είναι άλλο πράγμα!

Η ΑΕΚ είναι γεμάτη παικταράδες, αλλά αυτός ο Λιβάι είναι άλλο πράγμα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε τους τρομερούς Ελίασον και Μάνταλο, τον Πόνσε να σκοράρει ξανά, αλλά «κόλλησε» στη μεγάλη επιστροφή για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως το έλεγε εκείνη η διαφήμιση; Αξία ανεκτίμητη. Να πηγαίνει η ΑΕΚ σε μια αγωνιστική που την έλειπαν μισή ντουζίνα παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα λογίζονταν ως βασικοί. Να παίζει κόντρα σε μια υπολογίσιμη ομάδα, που διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι οφ, αλλά είναι φανερό και από τις ακραίες αντιδράσεις των παικτών της, πως ήθελε πολύ να κάνει τη ζημιά. Και να το μετατρέπει σε τυπική διαδικασία, να σκοράρει για πλάκα τέσσερις φορές και να δημιουργεί φάσεις τουλάχιστον για διπλάσια γκολ! Είναι να μην το απολαμβάνεις;

Είναι εντυπωσιακό, ότι όλα αυτά η ΑΕΚ τα πέτυχε δίχως να φορτσάρει και ιδιαίτερα. Αλλά δεν απαιτήθηκε κιόλας. Όταν έφερνε σωστά την μπάλα στην περιοχή, ήταν δεδομένο πως προκαλούσε τρόμο. Εξ αυτού του αποτελέσματος και τα δύο αυτογκόλ του Τζουγκάνοβιτς (έστω και εάν το πρώτο ορθώς κατακυρώθηκε στον Πόνσε, αφού τελικώς είχε επαφή με τη μπάλα και έτσι τον μπέρδεψε). Η ΑΕΚ έδειχνε πως έχει πάρει όλα τα μαθήματα της και θα έβρισκε τον τρόπο να νικήσει.

Αντιλαμβάνομαι, πως οι περισσότεροι σε αυτό το παιχνίδι στέκονται στον Ελίασον και στον Μάνταλο. Δεν αδικώ κανέναν, από δύο ασίστ ουσιαστικά μοίρασαν αμφότεροι. Ο Ελίασον έπαιξε και στις δύο πτέρυγες, ο Μάνταλος έκανε σπουδαίο παιχνίδι στον άξονα αποτελώντας το ιδανικό στήριγμα του Πινέδα σε αυτό το κέντρο που δημιουργούσε με μεγάλη ευκολία, αλλά δεν μάσησε κιόλας. Επίσης, εξαιρετικός ήταν και ο Πόνσε με επτά γκολ σε τρία παιχνίδια, που σκοράρει ακατάπαυστα.

Ο εκπληκτικός Λιβάι Γκαρσία

Θα με συγχωρήσουν και οι τρεις όμως, όπως και ο Λιούμπισιτς που δικαιολογημένα είχε όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του. Στη δική μου λογική, εξίσου σημαντικό με τη νίκη της ΑΕΚ ήταν η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία. Και αυτήν τη φορά μάλιστα, με το σωστό τρόπο. Δίχως βιασύνες, χωρίς να πιεστεί από τις καταστάσεις. Και ήταν φανερό, πως ενώ στις προηγούμενες επιστροφές του έβλεπες ένα παιδί που ήταν σχετικά φοβισμένο και δεν πατούσε με σιγουριά, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πετούσε.

Από την ώρα που μπήκε είχε ένα γκολ που πέρασε μέχρι και τα… δοκάρια και τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Για εμένα, το απόλυτο χάι λάιτ είναι η φάση που κάνει μπαίνοντας από δεξιά και η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Γραμματικάκη. Γιατί ο τρόπος που υποδέχεται και κατεβάζει την μπάλα στη λόμπα του Μάνταλου, το εκπληκτικό κοντρόλ που αυτόματα του δίνει πλεονέκτημα έναντι των αμυντικών, η ευκολία που μπαίνει στην περιοχή και τελειώνει τη φάση, δεν έχουν όμοιο σε όλη την Ελλάδα και σίγουρα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από καμία άμυνα.

Δεν υπάρχει δίλημμα με τον Λιβάι

Δεν είναι κάποιο μυστικό, αλλά αποτελεί κοινή παραδοχή πως μεγάλο μέρος και της φετινής ΑΕΚ καθορίζεται από τους Λιβάι και Πινέδα. Οι διαδοχικοί τραυματισμοί, τα πολλά ζητήματα, κράτησαν τον Λιβάι σε χαμηλές πτήσεις και αυτό στοίχισε πολλά από την ΑΕΚ. Αλλά όταν ο Λιβάι είναι καλά, δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να τον σταματήσει. Είναι εκπληκτική η ικανότητα του, όχι απλά να τελειώνει τις φάσεις, αλλά να δημιουργεί φάσεις από το μηδέν.

Ηδη, σε συνδυασμό με την εξαιρετική περίοδο του Πόνσε, υπάρχει έντονη κουβέντα εντός της ΑΕΚ για το ποιον θα επιλέξει ο Αλμέιδα στην Τούμπα. Ο Αργεντινός αναμφίβολα ξέρει καλύτερα. Στα δικά μου μάτια πάντως, δεν υπάρχει και μεγάλη αμφιβολία. Όταν ο Λιβάι είναι διαθέσιμος, δεν μπορεί να μπαίνει σε μέτρο σύγκρισης με κανέναν. Ακόμα και με κάποιον που έχει σκοράρει επτά φορές σε τρία παιχνίδια και δείχνει σε φοβερή ψυχολογία.

Επίσης, θα μου επιτρέψετε να έχω αρκετούς ενδοιασμούς για την πιθανότητα χρησιμοποίησης τους από κοινού στην Τούμπα. Αφ’ ενός διότι η θέση του δεύτερου επιθετικού έχει άλλες απαιτήσεις και δεν είμαι διόλου βέβαιος πως μπορεί να τις καλύψει ο Γκαρσία και αφ’ ετέρου, γιατί δεν είναι λογικό να έχεις ένα «φονικό όπλο» και να το βάζεις στη… θήκη ή σε άλλες θέσεις (δεξί χαφ ή δεύτερος επιθετικός) ρισκάροντας να μην πάρεις όσα μπορεί να σου δώσει.

Η πρεμιέρα Λιούμπισιτς και η άμυνα

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X