Η ΑΕΚ κερδίζει τον Αστέρα Τρίπολης και... φουλάρει για την κορυφή! (17:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ κερδίζει τον Αστέρα Τρίπολης και... φουλάρει για την κορυφή! (17:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Με την αύρα του Λιούμπισιτς η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει μόνο νίκη πριν το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την αύρα του Λιούμπισιτς η ΑΕΚ θέλει τρίποντο πριν την Τούμπα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχοντας και κρυφή ελπίδα να περάσει στην κορυφή, με δεδομένο πως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

H AEK, λοιπόν, φιλοξενεί απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αστέρα Τρίπολης (17:30, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV) και ο στόχος είναι προφανής και σαφής. Η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα στοχεύει σε ακόμη μία νίκη,προκειμένου να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ή ιδανικά να… προσπεράσει τον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που γκέλαρει στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Δίχως αμφιβολία η αποψινή αναμέτρηση για την ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς δεν είναι εύκολη. Η ΑΕΚ έχει απουσίες στη μεσαία γραμμή και θα πρέπει να συγκεντρωμένη κόντρα στους Αρκάδες που προέρχονται από τη νίκη με 3-1 επί του Ατρόμητου, αποτέλεσμα που τους έφερε στην εξάδα. Επομένως η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» έχει βαθμό δυσκολίας, πράγμα που, ωστόσο, γνωρίζουν τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και οι παίκτες του.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Σε ακόμη ένα ματς η ΑΕΚ έχει απουσίες, την ώρα, βέβαια, που τα βλέμματα όλων θα συγκεντρώσει δεδομένα το μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς που δεν αποκλείεται να πάρει κάποιον χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, μέσα από τις προπονήσεις επιβεβαίωσε τα υψηλά επίπεδα ετοιμότητας που βρίσκεται και μοιάζει πανέτοιμος.

Πάμε τώρα στις απουσίες, αλλά και στις επιστροφές… Κατ’ αρχήν γύρισε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής μετά τον αποκλεισμό του Καμερούν ο βασικός στόπερ, Αρόλντ Μουκουντί. Επίσης μέσα στην εβδομάδα μπήκαν και προπονούνται κανονικά τόσο ο Λιβάι Γκαρσία όσο και ο Κώστας Γαλανόπουλος ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και προβλήματα. Εκτός είναι ο τραυματίας, Νταμιάν Σιμάνσκι, αλλά και οι τιμωρημένοι Γιόνσον – Γκατσίνοβιτς που έχουν δηλωθεί να εκτίσουν τις κάρτες τους στο σημερινό ματς. Επίσης εκτός είναι και οι διεθνείς Χατζισαφί και Ζίνι με τον δεύτερο να επιστρέφει λίαν συντόμως μετά τον αποκλεισμό της Ανγκόλας.

Και πάμε στο πλάνο της ενδεκάδας. Δεδομένα ο Στάνκοβτς διατηρεί τη θέση του κάτω από τα καρέ της ΑΕΚ. Στην άμυνα οι Ρότα, Σιντιμπέ θα παλέψουν για τη θέση στα δεξιά με τον Πήλιο να παίζει αριστερά. Στο κέντρο άμυνας Βίντα-Κάλενς έχουν προβάδισμα με τον Μουκουντί, ωστόσο, να μην αποκλείεται από την εξίσωση.

Στο κέντρο και δη στην άξονα οι Μάνταλος, Πινέδα έχουν προβάδισμα με τους Άμραμπατ (δεξιά)-Ελίασον (αριστερά) να φαίνεται πως θα είναι οι δύο παίκτες που θα παίξουν στα άκρα. Όσο για την επίθεση, τα πάντα είναι ανοικτά. Ο Πόνσε είναι καυτός και ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε, ενώ πίσω από τον επιθετικό υπάρχουν οι Τσούμπερ-Αραούχο με τον Ελβετό να ‘χει προβάδισμα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Λιούμπισιτς στον άξονα βασικό, με τον Μάνταλο ή τον Πινέδα δίπλα του. Πάντως, το πιθανότερο είναι ο 24χρονος να πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή.

Το πλάνο του Αστέρα Τρίπολης

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς προέρχεται από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν εκ των «τελικών», μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, για την είσοδο στα Playoffs. Συγκεκριμένα, το σύνολο του Σέρβου τεχνικού επικράτησε 3-1 του Ατρομήτου στην Τρίπολη παραμένοντας στην 6η θέση (29β.).

Βρίσκεται στο +6 από τους Περιστεριώτες (ουσιαστικά στο +7, καθώς έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία) αλλά και από τον Πανσερραϊκό (ματς παραπάνω μετά τη χθεσινή ισοπαλία με τον Άρη). Ωστόσο, υπάρχει και η 7η Λαμία, η οποία είναι μόλις στο -2.

Χωρίς δύο βασικούς παίκτες θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ ο Αστέρας Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν υπολογίζει τον δεδομένα απόντα Νίκο Παπαδόπουλο και τον Χουάν Μουνάφο κι ανακοίνωσε αποστολή 21 παικτών μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας το Σάββατο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αυτή την αποτελούν οι: Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Τσιφτσής, Χουχούμης, Καστάνιο, Λύρατζης, Αλβαρες, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Σουρλής, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς

Οι διαιτητές του ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
A’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
B’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Στάικος
4ος διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X