«Ό,τι ζητήσει ο Αλμέιδα θα το κάνω»!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη δέσμευση του Δημήτρη Μελισσανίδη πριν από οκτώ μήνες και την υλοποίησή της ανεξαρτήτου κόστους!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν πριν από οκτώ μήνες, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε στην «Αγιά-Σοφιά» το νέο project του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ, το οποίο παρεμπιπτόντως αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στην Ελλάδα. Σε μία στιγμή λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ρωτήθηκε πως θα κινηθεί η ομάδα στις μεταγραφές και ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: «Ό,τι ζητήσει ο Αλμέιδα θα το κάνω»!

Αφήνω στην άκρη τι πιστεύει ο οποιοσδήποτε για το τι χρειαζόταν ή χρειάζεται η ΑΕΚ (διότι όπως είπα και στην εκπομπή της Τετάρτης, δεν έχει καμία απολύτως σημασία -όσο και αν κακοφαίνεται σε ορισμένους- τι πιστεύει κάθε ένας από εμάς και το μόνο που έχει σημασία είναι το τι πιστεύει ο Αλμέιδα και μόνο αυτός) και περνάω στην ουσία.

Ο Αργεντινός τεχνικός το καλοκαίρι ζήτησε από τον Μελισσανίδη να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να κρατήσει τον Πινέδα. Η ΑΕΚ λοιπόν αγόρασε τα δικαιώματα του Μεξικανού και περσινού MVP του πρωταθλήματος αντί 6,5 εκατ. ευρώ! Ήταν και παραμένει η καλύτερη κίνηση των τελευταίων ετών και φυσικά πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ.

Το ζήτησε ο Αλμέιδα, το έκανε ο Μελισσανίδης!

Ο «Πελάδο» ήθελε έναν επιθετικό. Η ΑΕΚ ψάχτηκε για τον Μπακαμπού, είχε συμφωνήσει μαζί του, αλλά λόγω κάποιων απειλών από… αγνώστους, ο εξαιρετικός επιθετικός πήγε στην Αλ Νασρ, το μετάνιωσε και τελικά μετακόμισε στη Γαλατασαράι (εκεί λόγω της παρουσίας του Ικάρντι δεν έπαιζε και προχθές πήρε μεταγραφή για τη Μπέτις αντί 5 εκατ. ευρώ). Αντ’ αυτού η ΑΕΚ πήρε τελικά τον Έκι Πόνσε με αγορά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από την Έλτσε και ετήσιο συμβόλαιο ύψους 1+ εκατ. ευρώ!

Το ζήτησε ο Αλμέιδα, το έκανε ο Μελισσανίδης!

Ο 50χρονος προπονητής ζήτησε από τον «Τίγρη» να του πάρει τον Πισάρο. Έναν παίκτη που τον ήξερε, γνώριζε τι μπορεί να του δώσει και δεν είχε δεύτερες σκέψεις για κάποιον άλλο! Μπορεί ο επίσης Μεξικανός να μην έχει κάνει τη διαφορά έως τώρα, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια!

Το ζήτησε ο Αλμέιδα, το έκανε ο Μελισσανίδης!

Ο ίδιος ο Αλμέιδα αρχικά είχε ζητήσει κεντρικό αμυντικό. Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην απόκτηση του Χάβι Σάντσεθ, ήταν όλα συμφωνημένα, αλλά όπως είχατε διαβάσει εδώ, ο παίκτης επειδή είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού δεν δεχόταν να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ήθελε να καθυστερήσει και η υπόθεση χάλασε. Ο Αλμέιδα επίσης έχοντας δει τον Γεμπόα στην Ολλανδία, υπολόγιζε να τον κάνει τέταρτο στόπερ στην ιεραρχία, αλλά ήρθε ο τραυματισμός του, ο Χρυόπουλος σε εκείνο το ματς με τον Πανσερραϊκό δεν τα πήγε καλά και όταν προέκυψε η περίπτωση του Κάλενς είπε να αποκτηθεί.

Το ζήτησε ο Αλμέιδα, το έκανε ο Μελισσανίδης!

Κάπως έτσι φτάσαμε στις μεταγραφές του Γενάρη. Όταν προέκυψε η περίπτωση του Λιούμπισιτς, ο «Πελάδο» μίλησε με τον «Τίγρη» και του ζήτησε να τον φέρει στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η ατάκα που φέρεται να του είπε, ήταν: «Ο Λιούμπισιτς μαζί με τον Πινέδα θα κάνουν… όργια»! Η μεταγραφή πέρασε από χίλια κύματα, αλλά έγινε και πρόκειται για τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ με το συνολικό κόστος της να ξεπερνάει τα 7,5 εκατ. ευρώ!

Το ζήτησε ο Αλμέιδα, το έκανε (πάλι) ο Μελισσανίδης!

Αντιλαμβάνομαι ότι τα γνωστά troll της παντόφλας θα βγάζουν τώρα σπυριά, αλλά δεν μου καίγεται καρφί. Όλοι αυτοί που διακινούσαν δεξιά και αριστερά τις γνωστές αρλούμπες τους πως: «Ο Αλμέιδα ζητάει μεταγραφές αλλά ο Μελισσανίδης δε δίνει λεφτά για να τους πάρει», έχουν κρυφτεί εδώ και λίγα 24ωρα μέσα σε λαγούμια!

Είναι αυτοί που κατηγορούσαν τους ρεπόρτερ πως «εμείς δε θέλουμε μεταγραφές και καλύπτουμε τον Μελισσανίδη», λες και το αν θέλουμε εμείς, έχει καμία σημασία για τον Μελισσανίδη, τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ. Λες και αν πούμε εμείς ότι πρέπει να πάρουμε παίκτη, θα μας… ακούσουν.

Είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι αν γράψουν σε 15 post ρεπόρτερ, ή σελίδων της ΑΕΚ στο Facebook ή σε σχόλια ιστοσελίδων: «Κάνε μεταγραφές ρε κάβουρα», θα ακουστούν… Sorry που θα σας το χαλάσω, αλλά κανένα σοβαρό club δεν ακούει, ή διαβάζει τι θέλει ο Σταμάτης, ο Κώστας, ο Μήτσος και ο Πέτρος.

Κάθε ομάδα ακούει τον προπονητή της, τον τεχνικό και τον αθλητικό της διευθυντή και πάπαλα. Χωνέψτε το και προχωρήστε παρακάτω! Στην ΑΕΚ λοιπόν όλο αυτό το team πέρσι δούλεψε και πέτυχε το απόλυτο, το ίδιο κάνει και φέτος και θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Δεδομένα η χρονιά δε θα είναι το ίδιο πετυχημένη από πλευράς τίτλων, διότι ήρθε ο πικρός αποκλεισμός από το Κύπελλο. Πολλές φορές όμως έχει τεράστια σημασία και η εξέλιξη του club.

O Αλμέιδα για παράδειγμα πρώτη φορά μπήκε φέτος στη διαδικασία αγώνων Τετάρτης ή Πέμπτης – Κυριακής. Έμαθε και αυτός. Και λάθη έκανε και θα (ξανα)κάνει και «σκληρά» μαθήματα πήρε που θα του χρησιμεύσουν για το μέλλον.

Το απόλυτο αντιπαράδειγμα του Ολυμπιακού

Το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που στήναμε τον Δικέφαλο και μέχρι να διορθωθούν οι σελίδες, ώστε η Σαββατιάτικη έκδοση να είναι πλούσια από θέματα για να διαβάσει ο κόσμος της ΑΕΚ, έκανα μία ανάλυση στο Facebook, των… πολλών μεταγραφών που ζηλεύουν ορισμένοι.

Την αφορμή μου την έδωσε ο Ολυμπιακός, στον οποίο προ ημερών έλεγαν ότι «μεταγραφές τέλος» γιατί είναι υπεράριθμο το ρόστερ και στις 23:59 της 31ης Ιανουαρίου ανακοίνωσαν άλλες… δύο! Μιλάμε για την ομάδα που τον Δεκέμβριο άλλαξε προπονητή, έκανε έξι μεταγραφές, είπε «τέλος» και στη συνέχεια έφτασε τις… 8!

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ σχεδόν 30 ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά έχουν μόλις εφτά!!! Δέκα συμβόλαια παικτών τους λήγουν το καλοκαίρι και είναι άγνωστο ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, ενώ υπάρχουν και άλλοι εννιά που είναι δανεικοί και τα συμβόλαιά τους επίσης ολοκληρώνονται το καλοκαίρι! Επίσης για έναν δύο το τοπίο είναι «θολό».

Θα πρέπει λοιπόν να… ζηλέψουμε αυτούς που έχουν καταντήσει πλυντήριο και super market ποδοσφαιριστών, ή να χαιρόμαστε που δεν κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων ετών; Πέρσι ζηλεύαν κάποιοι τον Μαρσέλο, τον Χάμες, τον Βρσάλικο, τον Μπιτίκι, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον Ζιγκερνάγκελ, τον Πίπα, τον Σαμασέκου, τον Μπόουλερ και τον Ντε Λα Φουέντε και φέτος ζήλευαν τη νέα «καραβιά» που έφτασε στο λιμάνι, το καλοκαίρι από την οποία αποχώρησαν ήδη εφτά! Οι δύο στόπερ που ήρθαν για βασικοί Φρέιρε και Πορόζο, ο Βραζιλιάνος… μάγος Σκάρπα, ο… τρομερός φοβερός και ανεπανάληπτος Σολμπάκεν, αλλά και οι Μπιέλ για τον οποίο λένε ότι έδωσαν έξι εκατ. ευρώ, Ανδρούτσος και Βρουσάι.

Sorry, αλλά η ΑΕΚ είναι πλέον τόσο ώριμη που δεν χρειάζεται ούτε «κράχτες», ούτε θα παραδώσει τα ηνία της ομάδας σε μανατζαρέους για να κάνουν «χοντρές» μπίζνες! Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και τον Γενάρη κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις ποιοτικής αναβάθμισης εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι. Οι πολλές μεταγραφές δείχνουν μόνο ένα πράγμα. Την καλοκαιρινή αποτυχία!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X